Connect with us

Szabadügynök

Egy mindenkiért, mindenki Glennonért – Bears FA-értékelő

Tizenkilencre húztak lapot Chicagoban. Reálisan egy évre szóló szerződések, kockázatos játékosok, nagy bizalom a draftban. Ha nem sikerül, akkor meg jövőre újra.

 

Akik jöttek

 

A legfontosabb igazolás Mike Glennon, a Tampa korábbi másodikja. Glennon 3 évre kapott átlag 15 milliót, viszont egy év múlva ki lehet szállni kis veszteséggel a szerződésből. Mellé jött backupnak Mark Sanchez. Egy évre szóló prove-it szerződést kapott Kendall Wright, aki slotból széttép bárkit – ha épp képes játszani. Mellé jött a Steelersből Wheaton, aki jó eséllyel itt sem fogja tudni felküzdeni magát kezdővé. A támadókat még Dion Sims tight end igazolásával próbálják segíteni, őt jó eséllyel passzjátékra tervezik használni, mivel a zsebben borzalmas. Az öregedő Zach Miller mellett biztos lesz helye, de meg kell küzdenie érte. A secondary-re irtózatosan ráfeküdt a csapat, Quintin Demps hátul, Prince Amukamara és Marcus Cooper pedig a széleken fognak ügyködni. Amukamara és Cooper eléggé rizikósak, és mindhárman olyan szerződést kaptak, ami egy év után lehetővé teszi a kidobásukat. Tavaly Callahan irtó jól fogta az embereit, Porter viszont borzalmas volt, hozzá képest mindenképp jobb választás Cooper és Amukamara. Demps viszont bomba igazolás, igaz 31 éves, ami miatt hosszú távon nem lesz belőle franchise-safety.

 

 

A fentiek mind-mind rizikós játékosok. Glennon az elmúlt két évben 11 passzkísérlettel rendelkezik, de 4 éve alatt is összesen 630-szor dobott, 4100 yardra. Eddig bemutatott képességei alapján a liga egyik legátlagosabb irányítója, ezért sem érteni, hogy mit remélnek tőle. Igaz, ehhez az idei gyér QB FA piacot is figyelembe kell venni, a drafton biztos a rookie kihúzása. Kendall Wright nem épp képességbeli gondokkal küzd, sokat bajlódott a térdével, és a Titans sem adta meg a bizalmat korábbi első körösének. Az elmúlt két évben a Tennessee támadósnapjainek alig több, mint felét töltötte pályán, ennek is nagyobb részét 2015-ben.

 

 

Akik mentek

 

A Cutler-érának vége Chicagoban, az ő távozása után pedig ment Hoyer és Barkley is a 49ersbe. A legnagyobb veszteség talán Jeffery volt, akit semmilyen módon nem tudtak volna megtartani, ő ígéretes, nem pedig sokat fizető csapatba akart menni. Ami érdekes, hogy a szerződést még nem kapókon kívül (ahol talán Acho a nagyobb név) más veszteséget nem szenvedtek. Ugyan a védelem sem volt acélos tavaly, azért ez merőben jobb, mint mindenhonnan egy kicsit veszíteni. Megvan a fókusz, hogy mit kell csinálni, és neki lehet látni a támadósort a nulláról összerakni.

 

 

Látványos, hogy a Bears kockáztat: ha a mostaniak bejönnek, akkor hajrá, ha meg nem, akkor jövőre újrakezdik az építkezést. Sok igényt kielégítettek, de egyiket sem stabilan. A csapat tőlem egy C+ értékelést kap a sok bizonytalanság miatt. Egy pozíción sem tudtak a minőségi játékosok közül igazolni, és egyik drafthúzásuk sem lehet bust, hogy működjön ez a csapat így. Glennon igazolását abból a szempontból nem támogatom, hogy – szerintem – legalább 2-3 ígéretesebb irányító is lett volna a drafton. Cutler nevéhez túl sok depresszió kötődik Illinois-ban, ezért a távozása szükségszerű volt. Ettől függetlenül Glennon előtt áll a listámon Cutler, Fitzpatrick, Kaepernick, és jobb napjain talán Case Keenum is.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!