Connect with us

Magyar foci

Egységben az erő, vallják az egri hősök

Család. Ez a szó jut eszébe először a legtöbb egri játékosnak, ha a Heroesról kérdezzük őket. A tavalyi év meglepetéscsapata pedig idén újabb szintet szeretne megugrani és egyenesen a döntőbe küzdenék magukat az egri csillagok.

 

Szeredi László marad a csapat élén, ami nagyon fontos volt a Heroes számára, hiszen amellett, hogy remek szakember, a csapat összetartásában is fontos szerepe van. A Coach filozófiája egyébként az, hogy a foci “chess with hitting”, tehát sakk ütközésekkel. Nagyon megragadt bennem ez a szókapcsolat, hiszen remekül írja le, mi is a foci valójában. Ez igazi taktikai csata, amiben mellesleg hatalmasakat ütnek a játékosok.

 

Tökéletesen testesíti meg ezt Chris Murray, a csapat linebackere (és védőfalembere), a védelem irányítója. Murray rendkívül profin nyilatkozott, mikor a Digi Sport stábjával kint voltunk az edzésükön. Négy évesen kezdett focizni az Államokban, mára pedig egy fizikális szörnyeteggé fejlődött, eléggé kitűnik a csapatból, de valószínűleg a mezőnyből is. Mikor az edzésen a támadófal a pass protectiont gyakorolta, szinte minden egyes snapnél átment rajtuk és ő ért oda először az irányítóhoz. Mindenképp érdemes lesz rá figyelni az idény során, ahol elmondása szerint ugyanolyan jól kell játszani az alapszakaszban, mint tavaly, azonban a rájátszásban jobban kell koncentrálni a meccsek végén. És hogy egy kicsit személyes vizekre evezzünk vele kapcsolatban, őszintén bevallotta, hogy fogalma sem volt, hol van Magyarország, mielőtt ide igazolt volna, azonban a gulyást egyszerűen imádja: “Gulash’s so good”.

 

 

Coach mondott még valamit, ami megragadt bennem. A támadóknál és a védőknél is 11 játékos van a pályán, viszont míg előbbinél ha 10 ember jól teszi a dolgát, de egy rosszul, akkor az egész play mehet a kukába, azonban ha a defense-ben 10 ember teljesen mást csinál, mint kéne, de egy ember tökéletesen hajtja végre feladatát, akkor még simán megállíthatják a támadókat. Ezért tartja nagyon fontosnak a támadók teljes összeszokását és a játékok minél többszöri begyakorlását.

 

Ehhez új irányítót is szerzett magának Khalid Ali személyében. A fiatal és lábon rendkívül gyors QB-nak Cam Newton a kedvence az NFL-ben. A Magyarországra költözéssel kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy ez egy kulturális élmény számára, és hogy egészen otthon érzi magát Egerben, a Heroes pedig egy nagyon család-centrikus csapat.

 

Egyébként nem csak az importok lehetnek kiváló atléták Magyarországon, ennek egyik legjobb példája Vakarcs Gergő, a csapat futója. Ő 15 évesen már fekvenyomó világrekordokat döntögetett, majd 100 méteres síkfutásban Szuperliga döntős volt, szerintem ez a két adat mindent elmond arról, mit is várhatunk tőle. Erőt és gyorsaságot egyben. Arra a kérdésre pedig, hogy mitől is ilyen jó a Heroes azt választolta, hogy azért, mert rendkívül összetartóak és családként funkcionálnak.

 

Ez a család pedig a tavalyi meglepetés-elődöntő után még magasabb szintre pályázik, egyértelműen a döntőbe jutás a cél Egerben. A Heroes későn, április 9-én kezdi meg a szezont Győrben, majd a két fővárosi csapat következik, előbb a Wolves otthon, majd a Cowbells idegenben. A negyedik és ötödik körben otthon játszhatnak, előbb a Gorillaz, majd a Steelers érkezik. A Digi Sporton három meccsük is látható lesz (@Sharks, vs Wolves, vs Steelers) és természetesen a kéthetente látható Első és 10 magazinműsorban is bőven fognak szerepet kapni.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!