Connect with us

Draft

Megvan az 1/1-es – A harmadik nap nyertesei, vesztesei

 

 

 

A Combine harmadik napján a defensive linemaneké és a linebackereké volt a főszerepe. Azt már rég tudtuk, hogy nagyon mély és minőségi az idei class, de tegnap erre ráerősítettek a srácok. Végre színre lépett a legnagyobb reménység, Myles Garrett, de rajta kívül legalább 10-15 olyan játékos is, aki potenciálisan első körben mehet ki. Nézzük kik javítottak helyzetükön és kik azok akik kicsit csúszhatnak.

 

Nyertesek

 

Nem tudok mással kezdeni, mint Myles Garrettel. Igaz, nem volt hova javítani az értékén, mert eddig is 1/1 várományos volt, de amit tegnap mutatott, az sarokba szorította a Brownst, hogy nem választhatnak mást az első helyen. 4.64-en 40 yardja kimagasló a mezőnyből, melynek első 10 yardja 1.63 volt, súlypontemelkedése WR-eket megszégyenítő 41 inch, távolugrása 10’8, mellé 33 sorozatot nyomott a fekvenyomó padon. Minden kategóriában a top 5-10 környékén mozgott, egyszerűen hihetetlen.

 

Myles Garrett

 

Garrettel nem összehasonlítható, de jó napon van túl Carl Lawson is, aki fekvenyomásban abszolút legtöbb, 35-öt nyomott, az erejével nem lesz baj. Ha azt hinnénk, hogy akkor a sebességével van gond ,elég megnézni a 4.65-ös 40 yardját és rögtön látjuk, hogy itt sincs probléma. Ráadásul az első 10 yard ebből még Garrettnél is jobb, 1.60. Ha valaki egy hatalmas erejű, de dinamikus játékosra vadászik, akiért várhatóan elég lehet egy első kör végi, második eleji pick, akkor meg is van a megoldás.

 

A basic feladatokban nem volt ilyen domináns, de a linebacker drillekénél tett róla, hogy elismerően beszéljünk róla, Charles Harris is megérkezhet az első kör közepére, végére. A pozíciós drillekben Garrett, Lawson és a többiek is közepes teljesítménynek tűntek mellette. Kiváló lehet 3-4/4-3 hybrid vagy egyszerű 3-4 rendszerbe is. Coverage feladatokban sem lesz gondja.

 

A tegnapi nap egyik legsokoldalúbb figurája Haason Reddick volt, aki az egyetemen defensive end volt, de most inkább off-ball linebacker számokat produkált. 4.52-es 40 yardos ideje, 11’1-es broad jumpja és 36.5-ös verticalja már-már a fizikát hazudtolta meg. Az NFL-ben egyértelműen linebackerként lehet meg a helye és ez a teljesítmény felkeltheti sok csapat érdeklődését.

 

Tim+Boyle+Haason+Reddick+Connecticut+v+Temple+zbRHskHlKCfl

 

Szintén dinamikus teljesítményével kápráztatott el mindenkit Jordan Willis is, aki nem csak az alap feladatokban (4.53-as 40 yard, 39”-es vertical), de például az egyik legfontosabb feladatban a 3 cone drillben a legjobb volt a defensive linemanek közt.

 

Raekwon McMillan az egyetemen igazi tackle gép volt, gyorsaságával a pálya minden pontján képes ott lenni, ezt pedig most be is bizonyította. A pass-coverage drillekben az egyik legjobb volt, amelyik NFL csapat egy jó passz elleni linebackert keres annak mindenképp érdemes szemmel tartania.

 

Vesztesek

 

Ha a nyerteseket nem tudtam mással kezdeni, mint a legnagyobb sztárral, akkor itt is Reuben Fosterrel kell kezdenem. Már korábban jött a hír, hogy hazaküldték, mert összekülönbözött az egyik orvos alkalmazottal, így nem tudta megmutatni képességeit. Azóta természetesen bocsánatot kért és összehívta az NFL csapatokat hogy nyilatkozzon, de semmiképp nem lesz ez jó hatással draftértékére.

 

 

Talán a második legnagyobb LB ígéret, Zach Cunningham is csalódottan hagyta el a pályát, ugyanis nem sikerült megmutatnia mennyire mozgékony. 40 yardos 4.67-es ideje magában csalódás, de nagyon darabosnak és lassúnak tűnt a pozíciós drillekben is. A Combine előtt pedig az egyik legjobb sideline-to-sideline LB prospect volt.

 

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!