Connect with us

Szabadügynök

Mi lesz veled Kirk? – FA-értékelő

A Washington Redskinsnél az utóbbi időben egy egész szép építkezés volt megfigyelhető. Előbb a támadósor állt össze Kirk Cousins vezetésével, majd a védelemben is egy jó koncepció mentén tömték be az éppen aktuálisan legnagyobb lyukakat. Az építkezés azonban idén megakadni látszik és egy szempillantás alatt mehet a kukába két-három év tudatos munkája. Pedig a 64 milliós kiindulási alap nem feltétlen erre engedett következtetni.

 

Az sosem jelent jót, hogyha a kezdő irányítód határozottan kijelenti, hogy ő márpedig nem akar a csapatodban játszani a jövő évtől, de ezt még tudod menedzselni azzal, hogy franchise taget teszel rá. Kirk Cousinsnak ez lett a sorsa, de 1-2 éven belül új irányító után kell néznie a Washingtonnak, ugyanis hiába mondta a vezetés, hogy akár jövőre is tagelik a QB-t, a jövő évi irányító franchise tag már nagyon közelítene a 30 millió dollárhoz, ami irgalmatlanul sok. Így most az értékelő elején rögtön csalok is, hiszen Cousinst ugyan egyelőre sikerült megtartaniuk, de hosszú távú megállapodás hiányában ez tényleg csak a dolgok szőnyeg alá söprése egy évig, így inkább távozóként tekintek rá, mint maradóként. Ráadásul az ő huzavonája indította meg a távozók lavináját.

 

 

Cousins tehát maradt, ugyanakkor a kedvenc célpontjai közül ketten is távoztak, DeSean Jackson Tampa Bayben, Pierre Garcon pedig San Franciscoban folytatja pályafutását. A támadósor mellett a védelmet is fájdalmasan érintette a piac, ugyanis a defensive tackle, Chris Baker követte Jacksont Floridába, továbbá az előző szezon során két legtöbbet foglalkoztatott safetyjével, Donta Whitnerrel és Duke Ihenachoval sem igazán igyekszik a Redskins megállapodni, persze az ő pótlásuk nem lenne feltétlen probléma: Whitner már öreg, Ihenachonál pedig lehet találni tehetségesebbet.

 

 

A Redskins legfontosabb szabadügynökei közül mindenki távozott a tight end Vernon Davis és a running back Chris Thompson kivételével. A minőségi elkapók számának csökkenésével Davist is lehet jobban elkezdi használni majd a Redskins ráadásul az a három éves, 15 millió dolláros szerződése nem a világ. Thompsont pedig egy második körös tenderrel sikerült a csapatnál tartani.

 

Arra lehetett számítani, hogy a Garcon-Jackson kettőst minőségben nem fogja tudni pótolni a Redskins, de legalább mennyiségben sikerült. A Brownsból 6 millióért aláíró Terrelle Pryor érkezett, aki egyébként izgalmas párost alkothat majd Crowderrel és hozzájuk jött még feltehetően harmadik-negyedik számú WR-nek (attól függően, hogyan számolnak a másodéves Doctsonnal a csapatnál), a Ramsnél is ezt a szerepet betöltő Brian Quick. Mindketten egy évre. Ezzel a támadósor kétségbeesett mentését le is zárta a Washington, a védelemmel azonban egész jó munkát végzett.

 

 

Baker ugyan kezdő volt, de az ő távozása sem nélkülözhetetlen, ráadásul két defensive endet, Stacy McGeet és Terrell McClaint is leszerződtették, mind a ketten alapemberek lehetnek a Redskins 3-4-es védőfalában a két end szerepében. Ahogyan azt már fentebb írtam a safetyknél, mindkét játékosnál volt jobb opció a piacon, ezt a lehetőséget pedig D.J. Swearinger szerződtetésével ki is használták.

 

 

A piaci mozgásokat követően kb 16 millió dollár maradt a tankban, így utólag tehát belefért volna valamelyik elkapó 10 millió dolláros fizetése még. A védelem egyébként épül-szépül, kár, hogy a támadósor a két legfontosabb célpontját elvesztette.

 

Hiányposztnak lehetne sorolni az elkapót, de Pryor és Crowder mellett ott van Doctson, akiből tavaly nem sokat láttunk, ám idén a helyzetet kihasználva ugródeszka lehet számára az előttünk álló szezon, ráadásul Quickkel még bővült is létszámban az egység, így inkább a belső linebackert mondanám prioritásnak és DeAngelo Hall egészségét ismerve, nem árthat egy free safety sem.

 

A védelembe minőségi upgrade-ek érkeztek míg a támadósor ugyan elvesztette két legjobb elkapóját és Cousins helyzete sem a legfényesebb hosszútávon, de szigorúan a következő szezont érintő kérdéseket tekintve egész jó piacot zárt egyelőre a Redskins, így összességében egy B- értékelést tudok erre adni.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!