Connect with us

Minden ami NFL

Minden csapat drafttőkéje az FA-szezon után

Az ESPN kiszámolta minden csapat draftcetlijeinek értékeit a FA-szezon előtt, után, és a különbség alapján rangsorolta őket. Íme!

 

A színskálák szemléltetik a változásokat.

 

Az ESPN Chase Stuart draftérték-modelljét használta fel, ami a tradicionálistól eltérően sokkal kisebb esésekkel operál a pickek között, mivel évtizedes példákkal számol. Az FA-szezon során elég sok mozgás volt, így ennek hatására érezték szükségét bemutatni, kik jártak jól vagy rosszul a cetlicserék következtében a draft szempontjából. Nyilván cetliért adtak játékost is, így ahogy a Patriots a legtöbb FA-értékelőt magasan vezeti, itt például a sereghajtó pozíciót kapta csak. Ami fontossá teszi ezt az elemzést, az annak a ténye, hogy a tavalyi draft óta megkötött üzleteket nem számítja bele az első oszlopba, így azt az állapotot látni az “Eredeti érték” oszlopban, ami a cetlicserék életbe lépése nélkül létezne.

 

Akik a legnagyobbat zuhantak

 

A Dolphins elküldte a Vikesnak Carroo-ért cserébe a harmadik és negyedik köröseit, Hayesért és egy hetedik körért odaadta a hatodikját, és egy hetediket is küldött Jacksonville-be Thomasért. Ugyan jó kompenzációs pickjeik vannak, de a “gyenge” helyzetből kifejezetten “szarügy” lett a draft előestéjére. Hasonlót esett a Cowboys, akik nem kaptak kompenzációs picket, a rendesekkel pedig nem fukarkodtak, bár sok veszíteni valójuk eddig sem volt. Egy lépcsővel lejjebb van a Vikings, akik első  kört küldenek Philadelphiába, és csak a Phins középső köreit tudják értékesen felhasználni. Még egy lépcsővel lejjebb van a Pats és a Rams. Előbbinél inkább szabadügynökökre költötték őket (illetve a Deflategate miatt elvették a 107-es picket), utóbbinál Sean McVay viszont a tavalyi Titans-csere miatt lesz eléggé meglőve.

 

Akik a legtöbbet szerezték

 

A Steelers abban a kilenc csapatban van, akik több drafttőkével gazdálkodhatnak, és ennek a kilencnek is inkább az első felében helyezkedik el. Ez egész egyszerűen a harmadik körös kompenzációs picknek köszönhető. Lépünk egy lépcsőt, jön a Chiefs. Négy kompenzációsat kaptak, egy hatodik kört viszont elvesztettek büntetésként, viszont így is szépen jöttek ki az évből. Még eggyel magasabb szinten van a Saints, akik Brandin Cooks-t áldozták be, hogy 2015 után újra megpróbáljanak újoncokból építkezni. Ezt a helyzetet nagyon megboríthatja Malcolm Butler, aki korlátozott szabadügynök, ezért ha a Pats nem adja meg a pénzt Butlernek, akkor menni fog az 1/11 New Englandbe. (Ezzel amúgy a Patriots nem csak a lista élére kerülne, de még abszolútértékben is a hatodik lehetne; míg a Saints hasonló módon szakadna be.) A második helyen a Titans áll, akik a Goff-csere gyümölcsét tömhetik két pofára, még úgy is, hogy Conklin miatt a második körösük megy Clevelandbe. A legnagyobb győztes pedig ki más lenne, mint Hue Jackson és a Browns, aki az emberi léptékkel felfoghatatlan cap space mellett írd és mondd, 16 húzással rendelkeznek áprilisban, ebből pedig kettő az elsőben, kettő a másodikban, egy a harmadikban. A poén része, hogy a Goff-csere nélkül is vezetnék a listát.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!