Connect with us

Szabadügynök

Orrnehéz maradt a hajó – Steelers FA-értékelő

Kevés mozgás történt a Pittsburgh háza táján. Csendesen kivártak, mivel nincsenek nagy problémák a csapattal, és meg tudták tartani embereik nagy részét, de azért azzal a fránya pass rush-sal kéne valamit kezdeni.

 

Akik jöttek

 

Ugyan eddig is itt voltak, de megtartották Landry Jonest backup irányítónak, illetve Le’Veon Bell is megkapta a franchise taget, hogy legyen még egy évnyi idő kiszaszerolni a szerződését, mivel az biztos, hogy évi 10 milliót fog kérni legalább. Most a tag 12-t ér, de haladékot ad a front office-nak, hogy tárgyaljanak, és kivárhassanak. Rendes szerződésből McCoy kap évi 8 milliót összehasonlításképp. Az offense részéről továbbá érdekes lesz Justin Hunter használata, ő komoly veszélyt jelenthet Coates mélységi passzaira, már amennyiben végre úgy játszik, ahogy egy korábbi 2/34-es játékostól elvárható. Valamint, bár nem direkt igazolás, de hosszabbítottak és a legjobban kereső elkapóvá tették Antonio Brownt.

 

Nagyobb szerződéssel a védelembe érkeztek még nevek a két évig maradó James Harrison mellé. New Yorkból jött Coty Sensabaugh, aki a secondary erősítésére hivatott. A Steelers CB-i közül Gay és Cockrell értékelhető, Burns teljesen fogalmatlan, így talán még helye is lesz Sensabaugh-nak, legalábbis 2015-ben (tavaly alig játszott) a liga 12. legkevesebb yardját engedte az elkapás után. A Jaguarsban vált feleslegessé Tyson Alualu, aki alapvetően pocsék játékos, nem is értem, mit várnak tőle Pittsburgh-ben.

 

 

Akik mennek

 

A legfájdalmasabb távozó Lawrence Timmons lesz, akinek a coverage- és passzsiettetésbeli képességei ugyan megkoptak, de még mindig fontos tagja volt az öltözőnek (ám évi 6 milliót nem ért). A draft viszont elég mély LB-kben, így emiatt nem kell aggódni, ellenben Harrison cseréjét/utódját lassan időszerű lenne megtalálni, továbbá Shazier és Harrison mellett Dupree-nek kéne nagyon fellépnie, hogy olajozottan működjön a front seven.

 

Elment az elkapó Markus Wheaton is, azt hiszem minden Steelers-drukker szívéből szólok, hogy semmi gond nincs ezzel. Ugyan nem jelentette még be, de Deangelo Williams jó eséllyel visszavonul, mivel nem valószínű, hogy szerződést kap. A rosteren hét futó is van, belőlük Bell mögött Toussaint és Davis is életképes bármikor.

 

 

Értékelés

 

A legnagyobb gond, hogy nem sikerült se komoly pass rush tudást behúzni a csapatba, sem jobb linebackert igazolniuk, hisz lemaradtak Sheardről, Simonról, és Hightowerről is. A LB-sor mögött nincs semmilyen mélység, és a CB-k legjobb esetben is középszerű teljesítményt mutatnak fel. A Fűzővel Kifelé! Top 100 szabadügynök listájáról csak az eddig is náluk játszó játékosokat tudták megfogni, új nevet nem szereztek.

 

Az értékelés a csapatnak C+, mivel a legjobb esetben is kozmetikáztak csak, valódi igazolásokat nem láttunk. Hozzá kell tenni viszont azt is, hogy az offense részéről jelenleg egyedül Roethlisberger öregedése szab gátat a sikernek. Big Ben 2016-os szezonja látványosan borzasztóra sikeredett az elmúlt két év nagy menetelése után, a híres hazai/idegen teljesítménykülönbsége pedig nagyon kinyílt, idegenben lényegében egy ligaátlag irányító volt, míg otthon a villámokat szóró Zeusz. Offense részről így inkább B vagy B-, míg a defense egyértelműen C- vagy D.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!