Connect with us

Magyar foci

Történelmet írna a Steelers a duplázással

 

Soha nem látott bravúrt hajtott végre tavaly a Miskolc Steelers, hiszen első vidéki csapatként nyerték meg a magyar bajnokság elitosztályát, a HFL-t. Nem kis szó ez, hiszen a fővárosi csapatok igen komoly játékerőt képviselnek, de végül valamennyi egyesületet maguk mögé tudták utasítani. A 2016-os döntőben pedig kiderült, hogy egyáltalán nem szabad lebecsülni őket, az utolsó pillanatig küzdeni fognak. Ez a tervük idén is, nem titkolt céljuk, hogy otthon tartsák a HFL-trófeát, mely eddig még senkinek sem sikerült.

 

Fotó: in-visible.hu

 

 

A Steelers nagyon eredményes útirányt mutatott az előző szezonbeli teljesítményével a többi magyar csapatnak, hiszen nagyon jó import játékosokkal vágtak neki a 2016-os évadnak, melynek meg is lett a gyümölcse. Eaton Demetrius Lamar, A.J. Benson vagy éppen az x-faktor, Troy Rice is hatalmas szerepet játszottak a bajnoki menetelésben és bebizonyították, hogy egy-egy jó import milyen hasznos lehet az egész csapatnak. Persze nem csak ők nyújtottak extra teljesítményt, hanem a az egész Steelers, akik nagyban támaszkodtak a fiatal tehetségekre. Ez a fúzió pedig egy trófeában összpontosult, melynek hatására több magyar csapat is külföldi játékosok felé fordult, erősítés gyanánt.

 

Nem ülnek azonban babérjaikon az Acélosok,igyekeztek tovább erősíteni a csapatot, mert tisztában vannak vele, hogy ha újra el akarják hódítani a serleget, folytatniuk kell a “fegyverkezési versenyt”. Ennek fényében érkezett Stadler Zsolt, valamint a Tigers ukrán szekcióját is sikerült Miskolcra csábítani, így lett a csapat tagja, Sergej Budilov, Yury Nahornyak, Max Nedzelsky, Lesiw Paylo és Vitaly Melnyk is. De nem csak a játékoskeret erősödött, hanem az edzői stáb is, hiszen 2017-től már Meechie Eton nem csak játékosként, hanem coach-ként is funkcionál majd és segíti Varga Zoltán munkáját. Hatalmas előnyt jelent ez, hiszen Meechie bejárta szinte az egész világot, sok helyen volt főedző vagy defensive koordinátor és saját maga bevallása szerint is edzőnek született.

 

A Steelers tehát tisztában van azzal, hogy a tavalyi – egyébként kifejezetten minőségi – keretével nem biztos, hogy fogja tudni tartani a lépést a mezőnnyel, hiszen az újonctól kezdve egészen az ezüstérmesig, valamennyi csapat “betankolt” a holtszezonban. Ennek megfelelően, a kihívások is nagyobbak lettek erre az idényre vonatkozóan. A csapat vezetősége tudja, hogy teljesen kiszámíthatatlan a mezőny erősorrendje, nem becsülik le a kissé sötét lónak bizonuló Dunaújvárost sem, és tartanak a másik két vidéki csapattól, az Egertől és a Győrtől is, nem is beszélve a két budapesti gárdáról, Wolvesról és a Cowbellsről. Ahogy azt a többi csapat is elismerte, idén joggal pályázhat valamennyi együttes a playoffra, egészen kiszámíthatatlan lesz a szezon, nehéz lesz megtippelni a párharcok végkimenetelét.

 

Fotó: amigeleken.hu

 

A csapat legnagyobb erősségének a támadójátékot tekinthetjük, melyre joggal építhenek, hiszen tavaly bebizonyosodott, hogy a Jordan-Rice tengely a HFL egyik legjobb QB-WR duója. Szerencsére, a visszavonuláson gondolkodó irányító mégsem akasztotta szögre a stoplist és a sisakot, így még tovább élvezhetjük remeklésüket. Ezzel ugyan az ellenfél is tökéletesen tisztában van, mégsem lesz senkinek sétagalopp levédekeznie a magyar bajnokság Calvin Johnsonját, ahogy társait sem. Az offense mellett, ne feledkezzünk meg a defense-ről sem, hiszen nagyon fontos pillanatokban tudtak fellépni, erre jó példa volt a tavalyi döntő. Idén még összeszokottabban és erősebben vágnak neki az idénynek és ne lepődjön meg senki, ha a közvetítések során sokszor fogja Jónás Máté vagy éppen Szabó Martin nevét hallani, akik szemtelenül fiatalok és nagyon tehetségesek. Igazán izgalmas védelmi munkának lehetünk majd szemtanúi.

 

A hihetetlenül erősnek ígérkező szezon nem is indulhatna pikánsabban a Steelers számára, mint egy visszavágóval a Cowbells ellen. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy ez a forduló leginkább várt és legpikánsabb összecsapása, melyre mindkét csapat kettőzött erővel készült. A Bellst fűti a bosszúvágy, míg a Steelers bizonyítani szeretné, hogy nem csak egyszeri “csoda” volt a Kolomposok legyőzése. A feszített menetrend Dunaújvárosban fog folytatódni, majd Budapestre utaznak a Farkasokhoz, mely után szintén Felsőzsolcán játszanak a Sharks ellen. Végül pedig a számukra közel eső Eger városában zárják le az alapszakaszt, a Heroes otthonába érkeznek vengédeként.

 

Fotó: A MAFSZ Facebook oldala

 

Nem is kérdés, hogy az első forduló csúcsrangadóját vétek lenne kihagyni, a semleges szurkolók is nagyon jól fognak szórakozni, ha kilátogatnak a felsőzsolcai Városi sportpályára. Akik viszont nem tudnak elutazni a mérkőzésre, ne pánikoljanak, a Digi Sport természetesen élőben fogja azt közvetíteni, tehát a kanapén ülve is élvezhetük a magyar csúcsfutballt. És akik még a tévés közvetítést is lekésnék, majd a HFL magazinműsorából bepótolhatják a lemaradásukat és a Steelers-Cowbells meccs mellett, a szombati Gorillaz-Wolves párharc lényegi részeit is megtekinthetik.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!