Connect with us

Draft

Új 40 yardos rekord született! – A második nap nyertesei, vesztesei

 

Szombaton a passzjátéké volt a főszerep a Combine második pályán töltött napjának eseményein, ugyanis az irányítók, az elkapók és a tight endek gyakorlatoztak Indianapolisban és többen is ki tudtak emelkedni a tömegből. Ráadásul a Chris Johnson 40 yardos rekordja is megdőlt, ami hatalmas szenzáció. Azt, hogy mi történt pénteken a futók és támadófalemberek napján, erre a linkre kattintva olvashatjátok.

 

Nyertesek

 

Ugyan kis túlzással csak 4.22 másodpercig láthattuk a pályán és szigetet sem sikerült nyernie, John Ross volt a legnagyobb nyertese a tegnapi napnak, hiszen megdöntötte Chris Johnson 40 yardos idejét. A Washington speedstere pedig azért nem kapja meg saját szigetét, mert nem szerződött le az Adidasszal, inkább Nike-ban feszített Indianapolisban. Ráadásul Ross nem is csak egy gyengécske prospect, eddig is első körösként emlegették a nevét, ez most kvázi biztossá volt és ha a 4.31-es Will Fuller elkelhet 1/21-en, akkor Ross akár top15 pick is lehet.

 

C6G0T4tWQAIp3vk

 

A legjobb irányító DeShaun Watson volt tegnap a pályán. És nem az atletizmusa miatt, arra számított mindenki. Viszont nagyon pontos volt mind rövid, mind középhosszú passzoknál és ugyan a hosszabbak nem jöttek annyira össze, ott is volt pár nagyon szép passza. Azt is tudtuk róla, hogy ő a “nagyszínpadon” nem omlik össze és fontos pillanatokban nyújtja a legjobbját. Watson ezenkívül az interjúkon is parádézott állítólag, megnyerő személyiség. Amikor arról kérdezték, hogy miért őt kéne draftolniuk a csapatoknak, nem a saját eredményeit, hanem a csapatét helyezte előtérbe.

 

Evan Engram is mászik fel a boardokon, az elképesztően atletikus és gyors tight end hatalmas mismatch lehet majd az NFL-ben remek kezeinek, nagy méreteinek és jó route-running skilljeinek hála, amivel akár a slotból indulva is veszélyes lehet. 4.42-es 40 yardos ideje az elkapók között az ötödik legjobbnak számított volna. Akár az első körbe is becsúszhat, de a második közepén már ne számítson rá senki, hogy elérhető lesz.

 

Az egész tight end class kiemelkedett tegnap – nem véletlen emlegetik a valaha volt legjobbnak -, köztük OJ Howard is, aki az első TE lesz, akit kiválasztanak. Howard egy szörnyeteg. A futóknál Fournette-re mondja ezt mindenki, azonban az Alabama tight endje 10 fonttal nehezebb nála és ugyanolyan jó 40 yardot futott és a súlypontemelkedése is magasabb volt az LSU sztárjáénál.

 

Zay Jonesszal kapcsolatban az volt az egyetlen kérdés, hogy elég gyors-e ahhoz, hogy első számú elkapó legyen, hiszen azt mindenki láthatta egyetemi karrierje alatt, hogy rendkívül sokoldalú játékos és ami felé repül, azt elkapja. 4.46-os idejével és az elkapók közt legjobb távolugrásával megválaszolta ezeket és ugyan az első körben nem fog beférni, a második napos prospectek közt egyre magasabbra kúszik.

 

Az Ohio State elkapója, Curtis Samuel egyből John Ross rekordja után futott, így alig kapott felhajtást a 4.31-es ideje, pedig ez is figyelemreméltó, ő volt a második leggyorsabb. De ezen felül az ötödik legtöbbször nyomta ki a 100 kilós rudat illetve ötödik legjobb volt a súlypontemelkedése, úgyhogy mondhatjuk, hogy dominálta a Combine-t, a második körre akár oda is érhet majd április végén.

 

Még két név, aki jól teljesített és jegyezzük meg a nevüket: Chris Goodwin (WR, Penn State), Bucky Hodges (TE, Virginia Tech)

 

Vesztesek

 

DeShone Kizer pontosságával az egyetemen is voltak problémák, de a Combine-on sem érezte magát túl komfortosan. A nagy karral megáldott QB rossz lábmunkát mutatott tegnap és ennek is következtében össze-vissza szálltak a labdái. Nem jó jelek ezek rövidgatyában és ellenfél nélkül.

 

Isaiah Fordtól azt várhattuk, hogy sebességével és robbanékonyságával kitűnik majd a WR-mezőnyből, azonban csalódást keltő 4,61-et futott csak és ezen felül több dropja is volt a gyakorlatok során.

 

Cooper Kuppról tudtuk, hogy nem egy szélvész, de a 4,62-es ideje nem segített rajta. Kis iskolából jött és ugyan a Senior Bowlon remekelt, fontos lett volna egy jó napot hozzon össze, ehhez képest egy teljesen átlagos jött csak össze, ami visszavetheti az utóbbi hetekben felmozgó értékét.

 

David Njokutól azt vártuk, hogy majd parádézni fog a Combine-on, ehhez képest átlagos teljesítményt nyújtott az első körbe várt tight end, ezzel pedig nem segített értékén. Ő alapvetően atletizmusáról és méreteiről volt „híres”, ezért is csalódást keltő tegnapi produkciója.

 

Nem tudta megmutatni magát a nagyobb nevek közül sérülés miatt Corey Davis, aki a class két legjobb elkapójának egyike. Betegség miatt ma Derek Barnett pass rusher jut ugyanerre a sorsra, ami sajnálatos és ugyan nem rontja az értéküket, esélyük sem volt, hogy javítsák azt.

 

Malik McDowell egy nagyon tehetséges védőfalember, azonban eddig is voltak kérdések a hozzáállásával és az edzhetőségével kapcsolatban, ezek pedig tovább gyűrűztek tegnap, amikor olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy rengetegszer „szólózott”, nem az előre megbeszéltek szerint játszott és végül az edzők a Michigan State-nél alkalmazkodtak hozzá, mivel nem tudták rávenni, hogy fejlődjön vagy változtasson. Csupán tehetség alapján top15 pick lehetne, de szerintem az első körből is kicsúszik majd.

 

Mi jön ma?

 

Jön Myles Garrett, az idei class legjobb játékosa. Sokszor fogom ezt mondani még, de ő Jadeveon Clowney a hozzáállással és sérülésekkel kapcsolatos kérdések nélkül, vagy épp egy nagyobb Von Miller a teljesítménynövelő szerek nélkül. De rajta kívül is várható több szörnyeteg, akik az irányító siettetését tűzik ki célnak és ma megmutatják, milyen elképesztő fizikai adottságokkal rendelkeznek. A linebackereknél Reuben Foster hazaküldésével többen is megpróbálhatják magukat feljebb küzdeni a boardoon az első kör közepe-vége felé, ilyen Jarrad Davis vagy Zach Cunningham például.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!