Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Charles Harris

 

Aldon Smith, Kony Ealy, Shane Ray, Markus Golden. Ők voltak az utóbbi évek játékosai a Missouri futballprogramjának, akik az NFL-ben is nyomot tudtak hagyni maguk után. Charles Harris most arra készül, hogy ő is felkerüljön erre a listára, és minden esélye megvan ahhoz, hogy akár felül is múlja elődeit.

 

 

Elég későn gondolta úgy, hogy focista karrierbe kezd, a középiskolás junior szezonjában döntött úgy, hogy ezt a sportágat választja magának. Freshman szezonjában sem könnyítette meg helyzetét a sors, hiszen Shane Ray és Markus Golden mögött alig kapott lehetőséget, de az utolsó két szezonjára sikerült kiteljesednie, és mára már a legjobb edge rusher prospectek közé sorolják a nevét. Ha megnézünk róla videókat, ezen nem is lepődünk meg, és fel sem tűnik, hogy későn kezdte a focit. Nagyon tehetséges játékos, aki 3-4 OLB és 4-3 DE poszton is egyaránt sikeres lehet a profik között.

 

Harrisnél ami elsőre szemet szúr, hogy elég sokrétű fegyverarzenálja van ahhoz, hogy a földdel tegye egyenlővé az ellenfél irányítóját. Noha katonadani megemlítette Taco Charlton ismertetőjében, hogy neki van talán a legjobb spin move technikája, én ezt megcáfolnám Harrisszel. Ugyanis egészen pofátlan módon képes bárkiről lefordulni, és célba venni a QB-t, a technika mestere egyértelműen ő az idei draft classból.

 

 

Ami a fenti gif alapján is látható, hogy remekül használja a kezeit, a spin move során sikerül kizárnia a falembert a játékból, így tiszta terepet kap az irányító üldözésére. Von Miller lassan féltheti a “spin move királya” címét, ha ez a srác a profik közé kerül. Ugyan nem feltétlen ez a fő erőssége, de sokkal jobb technikai képzettsége van ezen a téren, mint más játékosoknak. Az alapok megvannak nála, de még nagyon messze van a tökéletestől.

 

 

De nem csak itt lelhető fel nála a technikai képzettség, hanem a mozgásán is. Nagyon jól tudja koordinálni a testét, ami által a hirtelen irányváltások nem okoznak számára nehézségeket. Jó első lépése van, az alsó testére remekül helyezi a súlypontját, és a csípőjét is jól tudja hajlítani. Ezáltal hiába nem tartozik a gyorsabb játékosok közé, szinte olyan érzésünk van, mintha kilőne a snap pillanatában.

 

 

Az OT külső és belső válláról is képes nyertesen kijönni a párharcokból, köszönhetően a fent is említett képességeinek hála. Kellően agresszíven támadja a támadófalat, és a speed rush sem idegen számára. Minden mozdulatán érződik a Mizzou remek képzése, de természetesen nem minden fenékig tejfel az ő esetében sem.

 

 

A legnagyobb hiányosságok a futójáték elleni védekezésben látszódnak nála a legjobban. Az ok egyszerű: egész egyszerűen nem érzi a futásokat. Nem tudja a snap olvasásából, hogy merre futhat az ellenfél, és ezáltal szinte csak szaladgál a pályán, teljesen céltalanul. Ha pedig elmentek mellette, onnantól kalap-kabát, mert nem tudja felvenni a versenyt a futókkal, akkora a sebességbeli különbség köztük.

 

 

Harris egy ösztönös játékos, ami NFL szinten nem biztos, hogy hosszú távon kifizetődő. Nagyon könnyen át lehet verni fake handoffokkal vagy read option játékokkal, ami után nem tudja merre van az arra. Ezt csak rosszabbítja, hogy a reakcióideje nem a legjobb, ami az ilyen játékoknál komoly hátrányt jelent számára. Ahogy az sem könnyíti meg a helyzetét, hogy a double team által ki lehet venni a játékból.

 

 

Harrisben látni a következő Mizzou játékost, aki az NFL-ben nyomdokaiba léphet az elődeinek, de nincs kikövezve számára az út. Az első körös értéket nem kérdés, hogy megéri, de sok befektetett munka lesz mire kikupálják belőle a jövő szupersztárját.

 

 

Eddigi ismertetőink:

Myles Garrett

Mitchell Trubisky

Jonathan Allen

Dalvin Cook

John Ross

DeShaun Watson

Reuben Foster

Marshon Lattimore

Jamal Adams

Malik Hooker

Budda Baker

Solomon Thomas

Christian McCaffrey

Leonard Fournette

OJ Howard

Mike Williams

Haason Reddick

DeShone Kizer

Jabrill Peppers

Derek Barnett

David Njoku

Quincy Wilson

Corey Davis

Gareon Conley

Garett Bolles

Sidney Jones

Forrest Lamp

Taco Charlton

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!