Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jabrill Peppers

 

Egy linebackerként is bevethető slot corner, aki igazából safety, de lehet inkább kick returner, nem mellesleg 2016-os Heisman-trófea döntős. Jabrill Peppers sokoldalúságának hála nem lehet megjósolni, hogy melyik poszton teremhet számára babér az NFL-ben, ugyanakkor pont ez a sokoldalúság lehet a legnagyobb veszte is. Egy igazi BOOM OR BUST játékosról olvashattok, akinek vagy szerencséje lesz, és egy olyan csapathoz kerül, akik sztárt csinálnak belőle, vagy eltűnik a süllyesztőben.

 

 

Peppers a Michigan egyetemen készült fel a profi focira, vagyis Jim Harbaugh mester keze munkája is fellelhető benne. Kiváló atléta, amit az NFL Scouting Combine-on is bizonyított a linebacker és defensive back gyakorlatok során is. Viszont hogy milyen focista lesz belőle, az az őt draftoló csapaton múlik.

 

BOOM

 

Akármelyik poszton is szerepeljen a profik között, azt nem lehet tőle elvenni, hogy a futójátékokat kiválóan semlegesíti. Gyorsaságát a Combine során bizonyította, ahol 4,46-os 40 yardot produkált, így nem lep meg senkit, hogy pillanatok alatt odaér az ellenfélhez, nem ritkán gyorsabb is, mint a vele szembe jövő running back. Nagyon jó ütemérzéke van, szinte ahogy beazonosítja a futást, már repül is rá a futóra, és vége is a dalnak. Ezt a tulajdonságát box safetyként kihasználhatja a profik között, hasonló teljesítményt láthattunk tavaly John Cyprientől vagy Tony Jeffersontól is, mindketten idén váltottak csapatot, és nem jártak rosszul anyagilag.

 

 

Fizikai adottságait kiválóan képes alkalmazni a slotban is, ahol a tight endekkel és az elkapókkal is képes lépést tartani. A súlypont emelkedése egészen pazar, ezért simán képes leütni a passzokat a magasabb játékosok elől, ráadásul rendkívül agresszíven fogja az embereit, pokollá téve ezzel az életüket. Laza csípőmozgásának hála az irányváltásokkal sincs problémája, remek lábmunkájának köszönhetően nagyszerűen tudja kontrollálni a sebességét, ezáltal nagyon nehéz róla leszakadni.

 

 

Ezt a sebességváltást sok-sok visszahordásánál megtapasztalhatták az ellenfelek, nem véletlenül tartják akár többek között az egyik legjobb visszahordónak is a classban. Sőt, egyes scoutok odáig mentek, hogy a támadósorban több jövője lehet a profik között, mint a védelemben. A Michiganen ugyanis volt futókísérlete és elkapása is! Futásoknál 4 yardos átlagot produkált, és szerzett 2 TD-t, elkapásoknál pedig majdnem 10 yardos átlagot hozott, ezeket egy WR is megirigyelhetné. Visszahordásoknál inkább a kick return volt az erőssége, ahol majdnem 28 yardot szerzett csapatának, ha az összes yard és a kísérletek számának átlagát vesszük, ami rengeteg.

 

 

Játékstílusából adódóan gyakran küldték el blitzelni, ahol nem ismert irgalmat. Ha nem állítanak rá egy embert, akkor az a támadósor számára pozitív eredménnyel biztos nem fog zárulni. Játékstílusának hála rengeteg negatív yardos szerelést képes bemutatni, a line of scrimmage területén pedig minden támadó veszélyben van, aki Peppershöz közelít. Dick LeBeau imádja az ehhez hasonló játékosokat, nem is csoda, hogy sokan a Titans egyik első körös választottját látják benne, és talán ő tudná kihozni Peppersből a legtöbbet a profik között.

 

 

BUST

 

Felsoroltunk egy csomó erősséget a játékával kapcsolatban, és megállapíthattuk, hogy több eltérő poszt erősségei lelhetők fel a játékában, ami miatt nem tudni, hogy az NFL-ben milyen poszton lehet a leghatékonyabb. Linebackerként talán az róható fel nála kritikaként, hogy a súlya és a magassága nem éri el az alapparamétereket, ami miatt könnyen semlegesíthető lehet a testesebb falemberek vagy tight endek számára. Ha tiszta számára az út az irányító felé egy blitz során, akkor talán párját ritkítja a classban, de ha már csak egy ember is figyeli, akkor ritkán tud sikerrel járni.

 

 

Free safetyként vagy slot cornerként pedig azért adhat kételyeket a scoutoknak, mert nincs labdaérzéke ehhez a poszthoz. Viszonylag sok leütött passzal tudott operálni, de tavaly mindössze 1 interceptiont szerzett, és sokan megkérdőjelezik, hogy passz elleni védekezésnél tényleg hatékonyan tudná-e segíteni a védelmet, de zónázásban is vannak hiányosságai. A már említett “ball hawk” hiányosságai miatt nem képes olvasni a játékot, nincs meg az az ösztön nála ezen a területen, mint ami a futások ellen igen.

 

 

Összegzés

 

Peppers egy kiemelkedő atléta, akiben rengeteg olyan tulajdonság van, ami a profik között kifizetődő lehet, ugyanakkor minden posztra, ahová papíron használható lenne a védelemben, komoly hiányosságai vannak. Éppen ezért nagyon nehéz megítélni az ő draftértékét, ugyanúgy mehet akár az első 16 pick valamelyikén egy csapathoz mint ahogy akár a második körig is lecsúszhat. Annyi biztos, hogyha nem kap egy olyan védőkoordinátort főnökének, aki ki tudja használni a benne rejlő lehetőségeket, akkor hamar ki fog bukni a ligából. Van benne tehát kockázat, reménykedünk benne, hogy a megfelelő helyre kerül, és a jövő egyik szupersztárját láthatjuk kiválasztani a 2017-es drafton.

 

Eddigi ismertetőink:

Myles Garrett

Mitchell Trubisky

Jonathan Allen

Dalvin Cook

John Ross

DeShaun Watson

Reuben Foster

Marshon Lattimore

Jamal Adams

Malik Hooker

Budda Baker

Solomon Thomas

Christian McCaffrey

Leonard Fournette

OJ Howard

Mike Williams

Haason Reddick

DeShone Kizer

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!