Connect with us

Minden ami NFL

A legnélkülözhetetlenebb elemek – AFC East

Korábban volt egy “A leggyengébb láncszem” sorozatunk, ahol a csapatok támadói és védői között kerestük a leggyengébb pontokat. Most ezt megfordítjuk és a legnélkülözhetetlenebb elemeket keressük, mindössze annyi módosítással, hogyha indokolt, akkor nem korlátozódunk csak játékosokra. Elsőnek jöjjön a bajnok csoportjának legfontosabb elemei.

 

 

Buffalo Bills

 

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: Richie Incognito

 

Sokat gondolkoztam azon, hogy írjam-e be a támadófalat vagy akár csak a futó LeSean McCoyt, azonban a Bills támadófala annyira mégsem jó, McCoyt pedig relatíve könnyen tudták pótolni. Ugyanakkor maradtam a futószekciónál, mégpedig a liga egyik legjobb guardja, Richie Incognito mellett. Zseniálisan blokkol futáshoz, hatalmas szerepe van abban, hogy olyan a fal és McCoy, amilyen. Ha kiesne, jó eséllyel megroggyanna a Bills elit futójátéka.

 

A defense legnélkülözhetetlenebb eleme: Kyle Williams

 

A Bills védelme nem egy elit egység, igazából Williams a legkevésbé negatív. Jerry Hughes pocsék volt tavaly, Dareus a 15 milliója ellenére sem vezér vagy kiemelkedő, a secondary gyenge. Igazából Kyle Williams az egyetlen, aki mentálisan és teljesítményben is a legjobb, a védelem és az öltöző vezére, 2006 óta a Bills játékosa.

 

 

 New England Patriots

 

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: Dante Scarnecchia

 

Tom Brady a liga jelenlegi legjobb irányítója, minden idők egyik legnagyszerűbb NFL játékosa, nincs csapat, aki ne fogadná el magának. Nélküle egész biztos, hogy nem nyert volna 5 Super Bowlt a csapat és rajta kívül nem sokan lettek volna képesek arra, hogy 25 pontos hátrányból fordítsanak. Azonban két okból kifolyólag nem őt mondom most: egyrészt a Patriots remek mérleggel rendelkezik, amikor ő éppen nem játszik, ami nem mondható el más kezdő irányítóját vesztő csapatra, tehát Bill Belichick van annyira zseni, hogy képes akár még őt is pótolni. Másrészt pedig rendkívül kevés szó esik Dante Scarnecchiáról, a csapat támadófalember-edzőjéről, akit BB meggyőzött, hogy térjen vissza a futballhoz a 2013-as visszavonulása után.

 

Szerintem messze ő a liga legjobb támadófal-edzője, hogy egy Marcus Cannon All-Pro formában játszik, hogy a nem nagy nevekből álló támadófal stabilan blokkolt futáshoz és passzhoz is, az az ő érdeme. Négy Super Bowlt nyert vele a csapat, és bár a 2014-es diadalnak nem volt a részese, azért emlékszünk arra, hogy miután a Dolphins és a Chiefs és szétverte Bradyt a szezon elején a pocsék támadófal miatt, már a legtöbben generációváltásról kezdtek beszélni és Jimmy Garoppolót várták a kezdőbe.

 

A defense legnélkülözhetetlenebb eleme: Devin McCourty

 

Nehéz volt választani közte és Hightower között, hisz még élénken él bennem az a Matt Ryan kezéből kiütött labda. Viszont Hightower, meg úgy a linebackerek kiesését általában elég jól kezelte a védelem, ellenben McCourtyt nem lenne ilyen egyszerű, hisz a másik safety poszt is elég problémás. McCourty a védelem esze, aki besegít a linebackereknek és a cornereknek,  bármilyen elkapót ki tud venni a területén, ráadásul futás ellen is kiváló. Az ő kiesése fájna a legjobban a csapatnak.

Miami Dolphins

 

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: Adam Gase

 

A Dolphins támadósora tele van tehetségekkel, de eddig senki nem tudta kihozni belőlük a maximumot. Gase főedzőként olyan sémákat hozott, amik végre fekszenek az offense-nek, ami az eredményeken is látszik. Mást amúgy se lehetne mondani, hisz Tannehill kiesése után talán még javult is a passzjáték, a támadófal borzalmas, az elkapók közül pedig senki sem pótolhatatlan. Esetleg még Ajayit lehetne kiemelni, de ha nincs fal előtte, ő sem tud sok mindent hozzátenni a játékhoz.

 

 

A defense legnélkülözhetetlenebb eleme: Cameron Wake

 

Suh jobb játékos, mint Wake, de utóbbi a Dolphins védelmének szíve és lelke, aki egy season ending sérülés után 11,5 sackel, 6 negatív yardos szereléssel, 24 QB hittel és egy INT-vel tért vissza, mindezt mindössze 14 meccsen. Nélküle az egység mentálisan meg van lőve minden téren, pedig már 35 éves.

 

New York Jets

 

Az offense legnélkülözhetetlenebb eleme: ???

 

Nem megbántva a Jets szurkolókat, de ebben az offense-ben nincs senki, aki nélkülözhetetlen. Eric Decker sérült volt tavaly, lehet, hogy kivágják a szezon előtt, a támadófal gyenge, TE nincs, Fortét simán pótolta Powell és Josh McCown az irányító. Talán a guard James Carpentert lehetne mondani, de nem hiszem, hogy a kiesése látványosan megzavarná a támadósor játékát.

 

 

A védelem legnélkülözhetetlenebb eleme: Leonard Williams

 

A Jets védelme majdnem olyan, mint a támadósora, egy kivétellel, ő pedig a defensive end Leonard Williams. Mo Wilkerson a nagy szerződése után nem csinált semmit, Sheldon Richardsonnak nincs posztja, elcserélné a csapat és épp Wilkersonnal vagy Williamsszel pótolható. Más pedig nincs. Williams tavaly 68 tackle-t, 7 sacket, 11 negatív yardos szerelést, 19 QB hitet és 2 fumble-t jegyzett, ennyivel kis túlzással a védőfal maradéka összesen nem rendelkezett (nem is túlzás ez).

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!