Connect with us

Hír

Antonio Brown: A 84-es téged fog képviselni

Mint írtuk, elhunyt a Steelers legendás tulajdonosa, Dan Rooney. Ez mélyen megrendítette az egész futballvilágot, nem kevésbé pedig a franchise-t és annak játékosait. A csapat egyik legnagyobb sztárja, Antonio Brown sem tudott szó nélkül elmenni a dolog mellett, és illően elbúcsúzott a legendától:

 

Kedves Mr. Rooney. Amikor először találkoztunk 2010-ben, te tárt karokkal vártál, és úgy éreztem, hogy szívesen látnak itt. Nem úgy néztél rám, mintha csak egy újabb mezszám lennék. Megtiszteltetés számomra, hogy ismerhettem az egyik legegyedibb, legalázatosabb embert a világon. Arra ösztönöztél, hogy ne csak a pályán kitűnjek ki, de az életben is. Ebben a szezonban a 84-es mezszámom téged fog képviselni, azt a 84 évet, amit a földön töltöttél, hogy jobba tedd a körülötted lévők életét. Hiányozni fogsz barátom. Köszönet mindenért” – írta a klasszis az Instagramjára.

 

 

Rooney valóban kivételes ember volt, a Hall of Fame-be is beválasztották a munkájáért. Megreformálta az amerikai futballt, sokat tett a negatív diszkrimináció ellen, többek között hozzá köthető a híres Rooney-szabály, ami kötelezővé teszi a csapatoknak, hogy a vezetőedzői posztokra legalább egy kisebbségi szakembert is meghallgassanak.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!