Connect with us

Draft

Draft-értékelő: a Colts is a védelemre gyúrt

Egyértelmű célokkal kellett, hogy nekivágjon az Indianapolis Colts a 2017-es NFL Draftnak: ráncba kell szedni a védelmet, ha tartani akarják a lépést a rohamos ütemben fejlődő AFC South többi csapatával. Az új genereal manager, Chris Ballard nem is szórakozott sokat, hogy új embereket találjon a defense-be, már az FA-tevékenységek során igyekezett erősíteni ezt a csapatrészt, a drafton pedig még egy lapáttal rátett erre. Sőt, egy igazi DRoY-kandidánst is szereztek maguknak.

 

A választások:

1/15 Malik Hooker, S, Ohio State

2/46 Quincy Wilson, CB, Florida

3/80 Tarell Basham, EDGE, Ohio

4/137 Zach Banner, OT,  USC

4/143 Marlon Mack, RB, South Florida

4/144 Grover Stewart, DL, Albany State

5/158 Nate Harison, CB, Temple

5/161 Anthony Walker Jr., LB, Northwestern

 

Hihetetlen nagy szerencséje volt a Coltsnak a draft első napján, hiszen gyakorlatilag az ölükbe hullott a class legjobb center fielderje. Köszönhetően a sok támadó kihúzásának, sorra maradtak benn a jobbnál jobb védők, így csúszott a tizenötödik pickig Malik Hooker. Félretéve azt, hogy a válla rakoncátlankodik, illetve az egy éves kezdő tapasztalatát, ennél jobb dolog nem történhetett volna Chris Ballardékkal, nem kizárt, hogy a defensive rookie of the yeart húzták ki. Első napos kezdő, ez nem kérdés, főleg nem a Colts védelmében, ahol a tavalyi második körös TJ Green elé furakodhatja be magát a depth charton. Továbbá, hízelgő lehet az Ed Reed párhuzam is Hookerrel kapcsolatban, mely még inkább felértékelődik, ha Chuck Pagano munkásságát nézzük, aki Baltimore-ban legendát csinált a korábbi free safetyből.

Az offseason a védelem feltöltésével telt, de inkább mennyiségileg sikerült megoldani a feladatot, mintsem minőségileg. Ennek megfelelően kellett egy olyan cornerback is, akire rá lehet bízni, hogy Vontae Davis túloldalát felügyelje. Quincy Wilson ezt a feladatot pedig maradéktalanul el fogja tudni látni, ha a benne rejlő potenciálból indulunk ki. Volt aki első körbe várta, de legtöbben második körös tehetségként tartották számon, így az értékét tekintve is nagyon jó helyen érkezett. Ő és Hooker hosszú ideig lehetnek meghatározó alakjai a védelemnek, főleg úgy, hogy valamennyi AFC South csapat támadósora folyamatosan erősödik.

 

 

A második nap második választási jogával sem húzott támadót a Colts, a nyolcvanadik pickkel a pass rush-t igyekeztek erősíteni. Tarell Basham eredetileg 4-3-as defensive endként volt számon tartva, de 3-4 OLB-t is tud játszani és a Colts védelmi sémájában ezt fogják tőle kérni. Ha nem is lesz első napos kezdő, biztosan sokat fognak várni tőle, hogy a középszerű pass rush-ba valami újdonságot vigyen. Azt gondolom, ez a húzás is nagyon rendben van, ezzel is az ölükbe hullott egy újabb csúszó, akit már korábban is ki lehetett volna húzni.

A negyedik körben az Indianapolis a draft egyik legnagyobb termetű játékosát, a 6’8″ magas és 353 font tömegű ex-Trojant, Zach Bannert hívta magához, ezzel mélyítendő a romjaiban heverő támadófalat. Banner nem egy kész játékos, nem olyasvalaki, akire rá lehet bízni, hogy akárcsak a fal jobboldalán ellássa a kezdő tackle feladatait, sokkal inkább egy projekt, aki majd a jövőben beugrós lehet. Elsősorban futásnál játszik jól, ezért van még mit csiszolni a játékán, lehet benne elképzelés.

A Colts draftjának egyik legnagyobb fogása kétség kívül a USF egykori futója, a hihetetlenül tehetséges Marlon Mack. Tudva levő volt, hogy az idei játékosbörze hemzseg a jobbnál jobb running backektől, akár a középhátsó körökben is lehet kezdő kaliberű prospecteket találni. Mack pont ebbe a kategóriába tartozik, hiszen amikor  a disznóbőr a kezébe kerül, akkor különleges dolgok történnek. Robbanékony, agilis, atletikus játékos, az idei év Jordan Howardja lehet, ha a Colts felismeri, hogy tudják a legjobban kihasználni a képességeit.

 

 

Halomra húzta a játékosokat az Indy a negyedik körben, Mack után eggyel jöhetett Grover Stewart is, aki egy kis egyetemen edződött, az Albany State játékosa volt korábban. A 3-4-es védelmi szisztémában end szerepkör fog betölteni, 5-tech pozícióbol fogja terrorizálni az ellenfelek irányítóit. A Colts védelmi rotációjába fog majd szerepet kapni, kezdetben valószínűleg nem fognak sok feladatot rábízni, tekintve, hogy ő sem egy kész termék.

A Colts rövid draftja az ötödik körben ért véget két választással, először Nate Harrison, majd Anthony Walker Jr. érkezett, mindkettejük a védelmi egység tagja lesz, ha sikerül a rosteren maradniuk. Nagy valószínűség szerint csak epizód szerephez fognak jutni, leginkább a special teamben szerepelhetnek majd, ha a végső keretszűkítést meg tudják élni. Bár sem a CB, sem az LB posz nem erőssége a csapatnak, mégsem gondolnám, hogy óriási sebességgel robbannának be a csapatba, de mélyítésnek megfelelőek lehetnek.

 

Összegzés:

Chris Ballard nagyon jó útat kezdett el kiépíteni az újdonsült csapatával, már az FA-tevékenységük is pozitív irányba mutatott, valamint a draftjuk is átlagon felülire sikerült. Némi szerencse is kellett, hogy Hooker vagy Wilson lecsússzon hozzájuk, de ez minden draftban benne van, most ők jártak jól. A védelem minőségi emberekkel bővült és sikerült jó értéken húzniuk egy kezdő kaliberű futót is. A tökéletesség csak egy minőségi támadó falemberen múlott, ezt sajnos nem Banner testesíti meg, hiába lehet még rajta formálni, alakítani. Ettől függetlenül az egyik legjobb draftot a Colts produkálta idén.

 

Értékelés: A-

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!