Connect with us

Magyar foci

Elmaradtak az izgalmak a Cowbells-Sharks meccsen

Kifejezetten kellemes időben és nagyon kulturált körülmények között rendezték meg szombat délután a Budapest Cowbells-Győr Sharks mérkőzést, ugyanis sikerült megúsznunk az esőt és az ELMŰ Sporttelep kényelmes szórakozási lehetőséget nyújtott a rendezett környezetével, fedett lelátójával. Egy izgalmas mérkőzésre számítottunk, azonban a párharc lüktetése, irama végül elmaradt a vártaktól, egy igen sima győzelemnek lehettünk szemtanúi, de még így sem volt sok okunk a panaszra, bőven láthattunk szép jeleneteket.

 

 

A HFL-t mindkét csapat vereséggel kezdte, így a rájátszásba jutásért még egy vereség nem nagyon fért volna bele egyik alakulatnak sem, ezért egy kiélezett és végig izgalmas mérkőzésre számítottunk, mely nagyjából másfél negyedig volt tapasztalható. A Győr vezethette a találkozó első támadását, és ahogy az Eger ellen láthattunk, úgy ezúttal is a passzjátékra helyezték a hangsúlyt. Philip Garcia vette nyakába a csapatot és szinte végig ő volt főszerepben, a futójáték nem létezett, csak akkor ha ő iramodott meg a disznóbőrrel. A mérkőzés nagy részében öt elkapós felállást alkalmaztak, melyet a Cowbells nagyon hatékonyan semlegesített, ezúttal is nagyon stabilan működött a védelmük. Ahogy azt már megszoktuk, a Bells elővette a futóit és az első downokon leginkább a földön haladtak, csak később folyamodtak passzhoz, de Czirók Márton a meccs elején még igencsak pontatlan volt, az offense döcögött, a Sharks tartotta magát. Érdekes volt megfigyelni, hogy a Győr egyik importja, az eredetileg WR Andres Fernandez safety poszton is pályán volt, több játékot is ő hívott és viszonylag stabilan védekezett. De nem csak a védelemben, a támadóknál is jelentkezett szép jelenetekkel. Az első negyed a sok futás és a rövid, sikeres passzoknak köszönhetően hamar lepörgött, de nem maradt el a pontszerzés sem. A játékrész utolsó drive-ját a Bells vezette eleinte erőfutásokból, majd Zax Norbert lépett fel az elkapók közül és Czirók rövid passzát szép elkapás utáni yardokkal cipelte a végzónába, ezzel TD-t jegyezve a hazaiaknak.

 

A második negyedben éledezett a Sharks, a jobb szélső elkapó, Becs László futószalagon szállította Nagy Kevinről az elkapásokat, Garcia gyakorlatilag csak őt nézte, a receiver fickándozott a drive során. Mire végre tűz közelbe ért volna a győri offense, jött az Achilles-sérülésből visszatérő free safety, Németh Márton és gyönyörűen szedte a levegőből a győri irányító hosszabb passzát. A fővárosi támadósor viszont – hasonlóan a Vukovi ellen – ezúttal sem tudott élni a turnover adta lehetőséggel, nem tudtak pontokat rakni a táblára a labdaszerzésből. De mint mindig, úgy most is a kőkemény védelem mentette meg őket. A Sharks offense fala egész meccsen szenvedett a Bells rush-sal, Cseperkáló Péter és Bánfi Mihály gyakorlatilag akkor vitte földre a külföldi QB-t, amikor úgy adta kedve. A drive vége turnover on downs lett, jöhetett újra a Bells, akik ebből a “labdaszerzésből” sem tudtak egyetlen pontot sem elérni. Nem úgy Nagy Kevinnek, aki gyönyörűen olvasta a játékot és Becs Lászlóról szerzett interception return touchdownt. A sikeres extrával 14-0 lett, kezdhettük úgy érezni, hogy ez a meccs eldőlt, annyira tehetetlen volt a labda mindkét oldalán a Győr. Még egyszer visszatámadtak, de Garciat ezúttal is agyba-főbe verték. A félidő egy érdekes jelenettel zárult, Eric Agyeman punt visszahordása előtt 11 másodperc volt már csak az órán és egy igen hosszú (térben és időben is) visszahordással majdnem TD-t szerzett, mindenki azt hitte, hogy a miután levitték a földre, vége a játékrésznek. Nem így lett, a Kolomposok még indíthattak egy akciót, Roják Richárd futott, de centikkel a gólvonal előtt megállították, egészen vitatható jelenetek láttunk, abszurd véget ért az első félidő.

 

A második játékrész már több izgalmat hozott, de a játék képe semmit sem változott, óriási Cowbells dominancia jellemezte a hátralévő két negyedet. Czirók elővette a hard countját és sorra ugrasztotta be a védelmet, de ezúttal sem mentek semmire, olyannyira nem, hogy az egyik passzát Gyarmati Máté – aki a Szekszárd Bad Bones irányítója is – szedte le, ezzel már a Győr is büszkélkedhetett egy szerzett labdával. A Sharks tamadó egysége is kicsit benn ragadt az “öltözőben”, hasonlóan eredménytelen volt, mint rivális társa. A meccs egészén Garcia puntolt, de nem sokszor sült el jól a rúgása, rendre túlrúgta a coverage-et, melyet Agyeman használt ki szépen. A döcögős Cowbells offense összeszedte magát, jól keverték a kártyákat, megfelelő volt a passz/futás elosztás. Végre újra TD-t is láthatott a nagyérdemű, Czirók egy option futás után vitte be a labdát a célterületre és egy nagyobb ütést mért a szerelni igyekvő Gyarmatira, aki aztán percekig kereste önmagát, de nem olyan fából faragták őt, hogy ne térjen vissza. A negyed hátralévő részét a sok büntetés, Garcia sack és sikertelen downok fémjelezték, 21-0-nál leült a meccs amúgy is viszonylag lapos hangulata. Az állóvizet Bánfi safety-t érő szerelése kavarta fel, az endzone-ba kergette Garciat, aki hátrafelé hajította el a labdát, mely a szabálykönyv szerint két pontot ér a védekező csapatnak.

 

 

A negyedik negyedre a Cowbells Váry Tamást küldte fel irányítani és látszott a védelmen is, hogy már kicsit mintha kiengedtek volna, több játékot engedélyeztek a Sharksnak. Ennek megfelelően, jött az első győri TD is, a running back pozícióból induló Fernandez kapott el egy passzt, hat pontra váltva, de további pontok nem születtek az akció után, 23-6-ra módosult az állás. Láthatóan vérszemet kapotak a Cápák, mely egy onside kickben nyilvánult meg, azonban az sikertelen volt, közel félpályáról jöhetett a Bells. Roják első kísérletre majdnem TD-t futott, pár yard hiányzott, de a célterület előtti pár yardon jól védekezett a Sharks, turnover on downs lett a drive vége. A csapongó hangulatú utolsó negyed tartogatott még Garcia fumble-t, rengeteg büntetést és vitatott bírói ítéletet, valamint egy-egy TD-t mindkét csapatnak. Először Váry értékesített egy átadást Kántor Bálint felé, majd Garcia találta meg újra a 7-es mezt viselő import elkapót. Rámentek a kétpontosra, de nem sikerült, ezzel állították be a 30-12-es végeredményt.

 

 

 

A 200 fős publikum egy izgalmasnak nem nevezhető, sok hibával, pontatlan átadással, szabálytalansággal tarkított mérkőzésnek lehetett szemtanúja, mely végül némileg szorosnak tűnő eredményt hozott, azonban a számok ezúttal nem fednek fel mindent. A Cowbells szerezhetett volna akár 50 pontot is, de aggasztó módon nem tudtak élni az ölükbe hullott lehetőségekkel. A Sharks pedig végig passzolt, nagyon kiegyensúlyozatlan gameplant használtak, melyet tetézett, hogy az irányítót egyáltalán nem tudta megvédeni a fal, mint forró kés a vajon, úgy jöttek át a Kolomposok defensive alemberei és számolatlanul szerezték a sackeket. A mérkőzés tanulsága, hogy a fővárosiak nagy esélyesei lehetnek az idei HFL-nek, ha ki tudják használni a védelmük által szerzett labdákat, a győriek pedig radikális változásokon kell, hogy átessenek a labda mindkét oldalát tekintve, ha nem nyeretlenül akarják zárni a szezont.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!