Connect with us

Draft

Értékeljük az első kör minden választását

 

Nemrég lett vége, de mi már értékeljük is az idei draft első körének minden egyes húzását.

browns 1/1 Cleveland Browns
 Myles Garrett
 EDGE, Texas A&M

 

A Browns nem gondolkodta túl a helyzetet és elvitték a class legjobb játékosát. A clevelandiek egyébként is megnyerték az első kört, még ha nem is feltétlen az első pick miatt, de legalább nem rontották el, ezt mindenképp értékelni kell.

Értékelés: A (katonadani)

Nincs mit hozzáfűzni a fentiekhez, tökéletes.

Értékelés: A (chester)

bears 1/2 TRADE Chicago Bears
 Mitchell Trubisky
 QB, North Carolina

 

Ellenérték: 1/3 + 3/67 + 4/111 + 2018/3. kör

Ha a helyükön maradnak és behúzzák Trubiskyt, még csak-csak megértem. De hogy ennyit feladjanak, ez egyszerűen rengeteg. Ez persze azt jelenti, hogy úgy gondolják, ő lehet a jövő egyik nagy irányító és hogy más csapat is érdeklődött az 1/2 után, na de akkor is. Ettől még az ellenérték tényleg rengeteg és Trubisky messze nem egy kihagyhatatlan prospect.

Értékelés: D (katonadani)

Egy franchise irányító az alap. ha a Bears úgy gondolta, hogy ez számukra Trubisky, akkor ő, ha féltek tőle, hogy más eléjük menne érte, akkor lépniük kellett. A 49ers jól lehúzta őket, de valamit valamiért, most már csak az a kérdés, hogy a training campek alatt kiszorítja-e Mike Glennont.

Értékelés: A- (chester)

49ers 1/3 TRADE San Francisco 49ers
 Solomon Thomas
 DE, Stanford

 

Nem én vagyok Thomas legnagyobb rajongója, a 49ers pedig sorozatban harmadszor húz a top10-ben a védőfalba és ezt sem tartom igazán jó dolognak, azonban ennyi plusz ellenértéket kapni úgy, hogy egyébként is őt húzták volna, mesteri. Persze a körülmények a kezükre játszottak de jól használták ki azokat, így John Lynch egyből egy győzelemmel nyitotta general manageri pályafutását. Az A+-tól csak a fent említett negatívumok fosztják meg a 9erst.

Értékelés: A (katonadani)

Valószínűleg kivitték azt a játékost, akit alapból is kinéztek, és mellé kaptak jó értékű picket ajándékba. Zseni!

Értékelés. A+ (chester)

jaguars 1/4 Jacksonville Jaguars
 Leonard Fournette
 RB, LSU

 

Nem tartom a legjobb választásnak, de különösen rossznak sem. Bortles kap egy utolsó esélyt, ha egy futószörnnyel a háta mögött sem tud potens játékot mutatni, akkor feltételezem kalap-kabát. Tom Coughlin old-school RB-t akart magának ezek szerint, olyan Brandon Jacobs-félét, de szerencsétlenségükre a támadófal nem áll rendelkezésre ahhoz, hogy Fournette igazán virágozzon. Aggaszt a harmadik downos használhatósága is.

Értékelés: B (katonadani)

Az utóbbi hetek hírei és pletykái alapján várható volt. A védelemben már úgyis túl sok a fiatal, plusz a szabadügynök piacról is megerősítették ezt az egységet, így nem volt kérdés, hogy támadót kell vinni. És még mindig jobb, mint egy irányító…

Értékelés: A (chester)

titans 1/5 Tennessee Titans
 Corey Davis
 WR, Western Michigan

 

Másoknak tetszett ez a pick, nekem nem. Davis szerintem később is elérhető lett volna, voltak csapatok, akik a második kör elejére várták például. De nem is ez a nagy bajom, inkább a sérülékenysége, strapabírósága. Nem egy borzasztó pick, mert segíteni kell Mariotát, de ezt megtehették volna Williamsszel, akivel kapcsolatban nincs kérdés sérülésekkel kapcsolatban.

Értékelés: C+ (katonadani)

Bent van az általad legjobbnak tartott CB és WR egyaránt, mindkettő hiányposzt. Amíg a WR állomány elég szegényes idén, a CB nem, és legközelebb csak a 3. körben van lehetőséged újra választani. Látva, hogy mindhárom top elkapó kiment az első 10-ben, csak a Titanst igazolja a döntés, Davis meg nekem a kedvencem volt a három játékos közül.

Értékelés: A (chester)

Jets 1/6 New York Jets
 Jamal Adams
 S, LSU

 

Teljesen rendben van a pick, habár a Jetsnek nehéz lett volna elszúrnia a dolgot. A legjobb játékos volt a boardon, needre jött (még ha rengeteg lyuk is van a csapatban), minden stimmel.

Értékelés: A (katonadani)

Szokásos BPA húzás, nagyon nem nyúlhattak mellé, annyi lyuk van a csapatban.

Értékelés: A (chester)

chargers 1/7 Los Angeles Chargers
 Mike Williams
 WR, Clemson

 

Nem mindenki fogja szeretni ezt a picket, én viszont igen. Keenan Allen sérülékeny és nincs a szélre megbízható fegyvere Riversnek, szerintem teljesen védhető választás, főleg ha Hooker és Allen orvosija nem tetszett a Chargersnek.

Értékelés: A- (katonadani)

Ha Dani nem értette a Davis picket, úgy én nem értem ezt. Rivers azért Keenan Allen nélkül is boldogult, most remélhetőleg sokáig visszakapta első számú célpontját, mégis hoztak egy újabb elkapót. Az lehet az egyetlen mentség, hogy elég komoly védelmek vannak csoporton belül, de ez nem menti meg teljesen a picket.

Értékelés: D+ (chester)

Panthers 1/8 Carolina Panthers
 Christian McCaffrey
 RB, Stanford

 

Csak nem volt ez smokescreen. Szerintem nagyon jól illeszkedhet McCaffrey ebbe a támadógépezetbe, sokoldalúságát ki fogja tudni használni a csapat és nem csak elkapásokkal, de option-játékokkal is lehet variálni. Egyetlen problémám, hogy futó a top10-ben, ezért a kis mínusz jel az értékelés végén.

Értékelés: A- (katonadani)

Imádom, szeretem Magic Mant, de nem gondoltam volna, hogy a Panthers tényleg kiválasztja. Szerintem nem jó fit ide, viszont belegondolni is rossz, hogyha feláll egyszerre ő, Newton és Stewart, akkor vajon melyikük fog futni?

Értékelés: B (chester)

Bengals 1/9 Cincinnati Bengals
 John Ross
 WR, Washington

 

Megosztó ez a pick számomra. Ross egy remek kis prospect, a sebessége mellé a labdát is remekül találja meg a levegőben és igazítja ehhez mozgását, azonban sérülései kifejezetten aggasztóak számomra. Egy új elemet nyithat a Bengals támadósorában, megnyithatja a mélységi passzokat és széthúzhatja a védelmeket.

Értékelés: B (katonadani)

Én látom benne a logikát, és mivel ő az utolsó top elkapó prospect, belefér. Van még 10 pickjük a többi hiányposztra.

Értékelés: A (chester)

chiefs 1/10 TRADE Kansas City Chiefs
 Patrick Mahomes
 QB, Texas Tech

 

Ellenérték: 1/21 + 3/97 + 2018/1. kör

A Chiefs 1983 óta nem húzott irányítót az első körben, itt volt az ideje. Mahomes az anti-Alex Smith, aki elképesztő karerősségével és gunslinger mentalitásában Brett Favre-ra hasonlít, akit Andy Reid edzett Green Bayben és a general manager John Dorsey is a Packers alkalmazásában állt, így vonzó lehetett nekik Mahomes, aki ülhet majd egy évet Alex Smith mögött, mielőtt bedobnák a mély vízbe. Tetszik a pick, a csapat tele van igazából, a feltrade ára sem volt túl súlyos ekkora előremozgáshoz képest, de azért Mahomes egy eléggé boom or bust pick.

Értékelés: B+ (katonadani)

Egy franchise irányítónak ez az ára, nincs mit tenni. A Chiefs ráadásul meg merte tenni a kockázatot, ami a jövő évi első kör formájában nyilvánul meg. Nincs sok hiányposzt, azokra a többi draftcetlivel is találhatnak megoldást. Nekem nagyon bejön ez a tökösség.

Értékelés: A+ (chester)

saints 1/11 New Orleans Saints
 Marshon Lattimore
 CB, Ohio State

 

Nagy nyertes a Saints ezzel a pickkel, a top10 alakulása eléggé a kezükre játszott a sok támadójátékossal. Lattimore hamstring sérülései egyébként aggasztóak is lehetnek, azonban top5 tehetségről beszélünk, akit a top10-en kívül szereztek meg.

Értékelés: A (katonadani)

Óriási steal, a legjobb CB a legnagyobb hiányposztra, remélhetőleg sokáig egészséges tud maradni.

Értékelés: A+ (chester)

texans 1/12 TRADE Houston Texans
 DeShaun Watson
 QB, Clemson

 

Ellenérték: 1/25 + 2018/1. kör

Úgy érzem megvan a 2017-es kedvenc nem-Eagles csapatom, a védelmüket eddig is imádtam és megszerezték az idei class általam legtöbbre tartott irányítóját, végre összeállhat a Texans. A houstoniak nem állhatnak neki úgy a szezonnak, hogy playoff-kaliber a csapat, ők meg Savage-et kezdetik (még ha most azt is mondják, hogy ő a kezdő továbbra is). Watsonban is van bőven bust-faktor, de mentalitás miatt szerintem le tudja küzdeni hiányosságait.

Értékelés: A- (katonadani)

Itt is megvolt a tökösség, csak itt konkrétan a csapat jövőjét adták oda Watsonért. Dupla vagy semmi, ez Rick Smith és Bill O’Brien utolsó dobása.

Értékelés: A- (chester)

Cardinals 1/13 Arizona Cardinals
 Haason Reddick
 LB, Temple

 

Jól beetették a Chiefs és a Texanst, hogy ők majd irányítót fognak húzni, miközben végig Reddicken tartották a szemüket. Needre jön egy remek játékos magas upside-dal, úgyhogy sok kifogásom nem lehet a pick ellen, esetleg annyi, hogy Hooker vagy Allen jobb játékosok, de nekik az orvosi vizsgálataik bekavarhattak.

Értékelés: A- (katonadani)

Végül Mahomesról lemaradtak, cserébe egy sokoldalú játékossal lettek gazdagabbak bármilyen felmozgás nélkül.

Értékelés: A (chester)

eagles 1/14 Philadelphia Eagles
 Derek Barnett
 DE, Tennessee

 

Barnett az egyetemi foci legproduktívabb játékosa volt. Rossz Combine eredményei pedig egy megfázás következményei, habár igazán különleges upside-dal nem rendelkezik, ellenben már most egy fejlett játékos. Jim Schwartz védelmében pedig nagyon fontos, hogy a védőfal generálja a nyomást, hogy ne kelljen blitzelni, Barnett pedig tökéletesen egészítheti ki az Eagles meglévő DLine-ját és a wide-9 technikára is jól használható. Én őt vártam hozzánk, jó picknek is tartom, főleg hogy egyik CB-t sem tartottam igazán jó értéken itt és a második körre maradt még pár jó kis corner (vagy futó).

Értékelés: A- (katonadani)

Dani nagyon örült neki, én is csipázom Barnettet, de CB-re nagyobb szükség lett volna, és azért Lattimore-on kívül még senki nem ment ki.

Értékelés: B (chester)

Colts 1/15 Indianapolis Colts
 Malik Hooker
 S, Ohio State

 

Egy top3 játékos landolt a kör közepén a Coltsnál, Chuck Pagano pedig szerzett magának egy Ed Reed utódot a védelmébe.

Értékelés: A+ (katonadani)

Nagy steal, Ballard eddig zseniális amit művel a Colts élén.

Értékelés: A+ (chester)

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Marlon Humphrey
 CB, Alabama

 

Tele volt a board Alabama játékosokkal, Ozzie Newsome azt se tudta melyiket válassza. Én annyira nem vagyok oda érte, több jobb választást is el tudtam volna képzelni a Ravensnek itt, de végülis hiányposztra jött.

Értékelés: B (katonadani)

Sok játékosra gondoltam volna itt, de cornerre nem. Oké, hogy Alabama játékos, de még Howard is logikusabb lett volna szvsz.

Értékelés: C (chester)

Redskins 1/17 Washington Redskins
 Jonathan Allen
 DL, Alabama

 

A Redskins köszöni szépen, az ölükbe hullott egyik legnagyobb kiszemeltjük egyik legnagyobb hiányposztjukra vállsérülés miatt. Ha szerintük rendben van az orvosija, akkor hatalmas steal.

Értékelés: A+ (katonadani)

Ennél jobb dolog nem történhetett volna a Redskinsszel, tökéletes pick.

Értékelés: A+ (chester)

titans 1/18 Tennessee Titans
 Adoree' Jackson
 CB, USC

 

A poszt rendben van, a játékos nekem bőven korai. Nagy playmaker Adoree’, azonban a méretei nincsenek meg és az ereje sem az igazi. Ráadásul OJ Howard is elérhető volt, aki a támadásokat még tovább segítette volna és nem csak elkapásokkal, hanem futásblokkolással is.

Értékelés: C- (katonadani)

Szerintem ez túl nagy reach, nem vagyok túlzottan Jackson rajongója, nem tetszik ez a pick.

Értékelés: D (chester)

buccaneers 1/19 Tampa Bay Buccaneers
 OJ Howard
 TE, Alabama

 

Parádés pick, nem is hittem volna hogy Howard idáig csúszik, vele együtt pedig valami elképesztő lesz Jameis Winston fegyverarzenálja. Kiváló mismatcheket lehet majd vele kialakítani.

Értékelés: A+ (katonadani)

Nem egy olyan arc, akivel lehet villogni a Hard Knocksban, azonban hiányposztra sikerült a class legjobb tight endjét bezsákolni. Nincs kérdés.

Értékelés. A+ (chester)

Broncos 1/20 Denver Broncos
 Garrett Bolles
 OT, Utah

 

Ezt még nem teljesen tudom hová tenni. A legjobb tackle volt a classban, rendkívül atletikus, de ha a Broncos tényleg vált power blockingra, akkor Bolles bajban lehet. Természetesen hatalmas hiányposztot tölt majd be, így rossznak semmiképp sem nevezném a választást.

Értékelés: B+ (katonadani)

Úgy tűnik Elway belátta, hogy nem volt szerencsés a csoportriválisok szemetéből kikukázni egy támadófalat, Bolles pedig a legjobbnak tűnő LT volt idén. Ugyanakkor Njokut jobban díjaztam volna.

Értékelés: A- (chester)

lions 1/21 Detroit Lions
 Jarrad Davis
 LB, Florida

 

Nagyon kellett a linebacker segítség és szerencséjükre bent is maradt Davis, aki igazi vezére lehet a csapatnak, pótolhatja DeAndre Levy helyét. Davist Foster helyett választották ki, a Lions vezetősége nem szereti a problémás játékosokat, Davis pedig egyértelműen nem az, habár a sérülékenység gondokat okozhat majd a későbbiekben.

Értékelés: A- (katonadani)

Nem bízta a véletlenre a Lions, a legnagyobb hiányposztra az első körben hoztak orvoslást. Nagyon nem is lehet megtámadni ezt a picket, akkor sem, ha nem vagyok túl nagy hódoloja a Foster és Reddick utáni LB-knek.

Értékelés: A (chester)

dolphins 1/22 Miami Dolphins
 Charles Harris
 DE, Missouri

 

Hiányposzt, egyik legjobb elérhető játékos, nekem tetszik ez a pick, fiatalítani kell a pass rusht Miamiban.

Értékelés: A- (katonadani)

Van benne ráció, kétségtelen, de más hiányposztra jobb játékosok lettek volna elérhetők érzésem szerint. Viszont Wake abajgatásával egy szörnyeteget lehetne Harrisből nevelni.

Értékelés: B (chester)

giants 1/23 New York Giants
 Evan Engram
 TE, Ole Miss

 

Megint meg leszek bélyegezve, hogy utálom a Giants összes megmozdulását – pedig nem -, de erre nem tudok pozitív értékelést adni. Így is tele voltak már légi fegyverekkel, ehhez egy kvázi elkapót adni szerintem nem volt szükséges, főleg hogy egy kivétellel minden támadófalember elérhető volt és a linebacker sorba is érkezhetett volna Cunningham például. Ráadásul ha már elkapó tight end, akkor inkább Njoku. Az óriások passzjátéka mondjuk félelmetes lesz 4 elképesztő fegyverrel, csak legyen ideje Elinak passzolni.

Értékelés: C- (katonadani)

Szokásos WTF Giants pick, amit nem tudunk hova tenni. Nem is feltétlen a poszt a baj, de nem gondoltam volna, hogy ők Njoku elé helyezik Engramet. Ez nálam csak közepes, még akkor is, ha alapból kedvelem Engram játékstílusát.

Értékelés: C (chester)

raiders 1/24 Oakland Raiders
 Gareon Conley
 CB, Ohio State

 

Ezek szerint a Raiders volt az, aki hazugságvizsgálóval próbálta kideríteni, hogy Conley ártatlan-e és ha igen – én ezt feltételezem -, akkor hatalmas steal ez nekik, hiszen a második legjobb CB-t szerzik meg itt. Tökös húzás, amiben van egy kis rizikó, de ha biztosak a dolgukban, akkor parádés lépés volt ez.

Értékelés: A (kis eséllyel F) (katonadani)

Nagyon húzott a Raiders, hiába a linebacker a legégetőbb need, szerintem jó döntést hoztak azzal, hogy túlléptek Cunninghamen. Ha tényleg ártatlan, akkor meg főleg nagy pick egy top CB a 24. helyen.

Értékelés: A+ (chester)

Browns 1/25 TRADE Cleveland Browns
 Jabrill Peppers
 S/LB, Michigan

 

A Browns lassan az összes jövőbeli Texans picket begyűjti majd, már megint összeszedtek egy jövő évi első köröset a már meglévő extra második mellé, ők az éjszaka egyik legnagyobb nyertesei. Peppers egy playmaker, egy atletikus szörnyeteg. Negatívum, hogy nincs igazi posztja, viszont pluszként számoljuk ide a trade-ből fakadó előnyöket.

Értékelés: A (katonadani)

Peppers nagy kedvencem, kevés edző tudja belőle kihozni a benne lévő potenciált. Szerencsére Gregg Williams pont ilyen, a Browns védelme pedig egy újabb playmakerrel lett gazdagabb. Ugyanakkor a boom or bust faktor mellett nem tudok elmenni, akármennyire is kedvelem, ezért nem tökéletes pick.

Értékelés: A (chester)

Falcons 1/26 TRADE Atlanta Falcons
 Takkarist McKinley
 EDGE, UCLA

 

Ellenérték: 1/31 + 3/95 + 7/249

A Falcons a fél draftját odaadta a sérült McKinley-ért, aki az év elején nem játszhat majd és így a felkészülést is kihagyja, tehát az első évében nem várhatunk tőle igazán sokat. Nekem ezért rizikós ez a feltrade, habár McKinley-ben láthattuk azt a tüzet, amit megszerethetett benne Dan Quinn.

Értékelés: B- (katonadani)

Én többre tartom McKinley-t mint Bálint vagy Dani, kár, hogy nem csúszott le a Packersig. Jó időre megoldódott a pass rush Atlantában, és úgy tűnik van elég B tervük guardokra, ha Lampet hagyták tovább csúszni.

Értékelés: A (chester)

bills 1/27 TRADE Buffalo Bills
 Tre'Davious White
 CB, LSU

 

Kaptak egy idei harmadik és egy jövő évi első körös picket, ráadásul hiányposztra tudtak húzni egy értéken megfelelő játékost, szóval nincs okuk a panaszra. Nem vagyok igazán oda White-ért, de egy jó kis cornerback, Gilmore helyettesítésére megfelelő lehet.

Értékelés: B+ (katonadani)

Szerintem simán lehet BPA húzás, plusz bezsebeltek két extra draftpicket, nem is kis értékben.

Értékelés: A- (chester)

cowboys 1/28 Dallas Cowboys
 Taco Charlton
 EDGE, Michigan

 

Egy tehetséges, atletikus, de nyers és inkonzisztens pass rusher. Potenciál van benne, hiányposztra is jött, de nem vesz le a lábamról a pick.

Értékelés: B+ (katonadani)

 

Browns 1/29 TRADE Cleveland Browns
 David Njoku
 TE, Miami

 

Ellenérték: 2/33 + 4/108 

A Packers szurkolók hiába maradtak fent, a Browns feljött a harmadik első körös prospectjéért és végre a támadó oldalra is húztak. Njoku egy nagyon nyers tehetség rengeteg potenciállal, remek elkapói képességekkel, de alacsony “padlóval”.

Értékelés: B+ (katonadani)

Három playmaker az első körben úgy, hogy még összességében te kaptál plusz pickeket? Akárki is legyen majd a Browns kezdő irányítója, azt hiszem ma boldogan hajtja álomra a fejét.

Értékelés: A+ (chester)

Steelers 1/30 Pittsburgh Steelers
 TJ Watt
 EDGE, Wisconsin

 

A Steelersnél nem bírják abbahagyni a passzsiettetők draftolását az első körben. Ez is egy olyan pick, hogy nem nyűgöz le, de nem is rossz egyébként. A karácsonyi TJ vs JJ Watt párharcot azért nagyon várom.

Értékelés: B+ (katonadani)

Ezt is sokan beharangozták a héten, de nem gondoltam volna, hogy meglepik. Watt egy szerethető figura, de egy időzített bomba is egyben. Szerintem túl nagy kockázatot vállaltak vele, még akkor is, ha talán ő tekinthető a legjobb elérhető edge rushernek itt.

Értékelés: B (chester)

49ers 1/31 TRADE San Francisco 49ers
 Reuben Foster
 LB, Alabama

 

Ellenérték: 2/34 + 4/111

A Seahawks szurkolók feleslegesen maradtak fent / keltek fel, de legalább szereztek egy plusz harmadik és negyedik körös picket is, ami nagy dolog. A 49ers pedig nagy nyertese az első körnek, hiszen két top5 tehetséget tudnak megszerezni így, hogy megállítják Foster csúszását. Hatalmas steal lehet ez, hogyha a linebacker off field dolgait rendbe tudják tenni, de a draft ezen pontján tényleg nagy fogás.

Értékelés: A (katonadani)

C-S-O-D-Á-L-A-T-O-S! Megvan Patrick Willis utóda, hála a Bearsnek, hiszen az általuk kapott 4. kört kellett beáldozni érte. Foster pedig megérdemli, hogy első körös játékos legyen. Sok a sérülés nála, amivel később bajok lehetnek, de nem tudok nem elfogulatlanul ítélkezni.

Értékelés: A+ (chester) 

saints 1/32 New Orleans Saints
 Ryan Ramczyk
 OT, Wisconsin

 

Egy meglepő húzás a végén, a Saintset ugyanis főleg a védőoldalra vártuk draftolni, de Ramczyk teljessé teheti a támadófalat Brees előtt. Ennek ellenére csípősérülése és az, hogy egyszer már abbahagyta a focit nagy rizikót jelenthet a csapat számára.

Értékelés: B- (katonadani)

Hát ezt meg hogy gondolták úgy őszintén? Oké, hogy ezzel vélhetően egyrészt megvan Strief utóda, másrészt meg egy megbízható beugró a kezdők sérülése esetén tackle és guard posztra is, én mégis inkább azzal a védelemmel kezdtem volna valamit.

Értékelés: D (chester)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!