Connect with us

Draft

FK! Final Mock Draft ’17 – balentin

Végre elérkezett a sokak által várt nap, az év egyik legfontosabb eseménye az NFL-ben. Nem csak a leendő újoncok, de mi is óriási izgalommal várjuk az eseményt, minden egyes gondolatunk a draft körül forog. Ilyenkor már nehéz nem az érzelmeinkre hallgatni és életszerű húzásokat jósolni, mégis megpróbálkoztam egy reálisnak tűnő mock draft összerakásával. Nézzük, mi sült ki belőle!

 

 

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Myles Garrett
 EDGE, Texas A&M

 

Nem hiszek a találgatásoknak, hogy 1/1-re QB jön, maradok a draft legjobb játékosánál. De ami késik, nem múlik, a Browns és főleg Hue Jackson eltökélt.

 

49ers 1/2 San Francisco 49ers
 Solomon Thomas
 EDGE, Stanford

 

Választhatna irányítót is a 49ers, de ők is kivárnak, inkább a pass rush felé fordítják a figyelmüket. John Lynch a Stanfordról jött, imádja Thomast, hiány posztra is érkezik, teljesen adja magát a pick. Kell egy jó edge rusher, akit akár variálhatnak is a falba, Thomas pont ezt testesíti meg, kár lennie bent hagyni őt.

 

bears 1/3 Chicago Bears
 Malik Hooker
 S, Ohio State

 

Eddig gyakorlatilag mindent lehetett olvasni, csak az nem, hogy Hooker megy majd a Macikhoz, de a vezetőség a biztosabb Adams helyett inkább a jövőre nézve nagyobb potenciállal bíró Hookerben látja a megoldást.

 

 1/4 - TRADE Cleveland Browns
 Mitchell Trubisky
 QB, North Carolina

 

Ellenérték: 2017/1(12) + 2017/2(33) + 2018/5

Meglett a szupersztár pass rusher és elég jó pozícióban voltak ahhoz, hogy övék legyen a hőn áhított irányító is. Nem volt olcsó biznisz de Hue Magic tudja, mi a dörgés és ki kell neki.

 

titans 1/5 Tennessee Titans
 Jamal Adams
 S, LSU

 

A Titansnek gyakorlatilag az ölébe hullott Adams, vétek lenne más felé nézni, a következő 10 év meghatározó elemét találhatják meg benne, aki igazi vezére lesz majd a védelemnek és az egész csapatnak is. 1/5-ön kiváló értéke van.

 

Jets 1/6 New York Jets
 Marshon Lattimore
 CB, Ohio State

 

Sok pletyka szól a Jets esetleges felmozgásáról vagy Watson/Mahomes kihúzásáról 1/6-on, azonban a csapat inkább a legjobb elérhető cornert viszi és kezdi összetákolni a jelenleg romjaiban heverő másodvonalát.

 

chargers 1/7 Los Angeles Chargers
 Jonathan Allen
 DL, Alabama

 

Némileg meglepő húzás lehet egy újabb ember a védőfalba, de a Chargers imádja Allent és így, hogy lecsúszik hozzájuk, no brainer döntés a kiválasztása. Képzeljük csak el Bosat, Ingramet és Allent egy falban…sok sikert az ellenfél támadófalának.

 

Panthers 1/8 Carolina Panthers
 Leonard Fournette
 RB, LSU

 

Sokan már tavaly akartak egy erőfutót (Derrick Henry) Newton mellé, most viszont beteljesült az álom pick, jöhet a szörnyeteg. Nem rossz  elkapásban, hogy ne lehetne harmadik downokon használni, mindenképp új dimenziót fog nyitni a Panthers offense-ébe.

 

Bengals 1/9 Cincinnati Bengals
 Charles Harris
 EDGE, Missouri

 

Kell a jó pass rusher a Bengalsba és meglepő módon nem Barnett lesz a harmadik edge, akit kihúznak, hanem Harris, akit sokan szerettek volna magasan húzni, ám a Cincy lett a “leggyorsabb”. Kisebb reach, de rá fog szolgálni az árára, kivételesen jó tehetségű passzsiettetőről beszélünk.

 

Bills 1/10 Buffalo Bills
 Mike Williams
 WR, Clemson

 

Van más need is Buffaloban, mint egy elkapó kiválasztása, de védhetőnek gondolom a húzást. A szintén ex-clemsoni Watkins mellé jön most egy posession receiver, egy nagyobb termetű szélső elkapó, akivel kellőképpen szét lehet húzni a pályát és egy újabb remek opciót lehet felkínálni az éppen aktuális irányítónak. Halálos duót fognak alkotni Watkinsszal a széleken.

 

saints 1/11 New Orleans Saints
 Haason Reddick
 LB, Temple

 

Reddick egy igazi jolly joker a védelemben, de a profik között inkább off ball linebackerként lehet rá tekinteni. A Saints védelmének közepébe kell egy igaz all around LB, aki mindenhova oda tud érni, el lehet küldeni blitz-re és coverage képességei is megfelelőek. Benne leli új vezérét a New Orleans.

 

 1/12 TRADE Jacksonville Jaguars
 OJ Howard
 TE, Alabama

 

Ellenérték: 2017/1(4)

Még egy hátra csere ellenére is óriási halat fog a Jags, kiviszik a legjobb támadót, Howardot. Az elkapó gárda nem rossz, már csak egy jó tight end (aki blokkolásban sincs elveszve) kell a célpontok közé, hogy igazán félelmetes fegyverei legyenek Bortlesnak. Top10-es tehetségről lévén szó, nem drága érte ez a pick, nagy fogásnak tartom.

 

Cardinals 1/13 Arizona Cardinals
 Marlon Humphrey
 CB, Alabama

 

Eredetileg Gareon Conleyt írtam ide, aztán kiderült, hogy egy csúnyább botrányba keveredett, mellyel mindent felkavart ebben a mockban is. Humphrey némileg “elfeledett” prospect, de sok csapat nagyra tartja, többen top2 CB-t látnak benne. A Cardinalsnak meg pont kell egy ember Peterson túloldalára, ahova az ex-Bama sztár jól fog illeni.

 

eagles 1/14 Philadelphia Eagles
 Christian McCaffrey
 RB, Stanford

 

Lehet, hogy az Eagles szurkolóit kirázza a hideg ettől a választástól, de Magic Mant vétek lenne elszalasztani. A srác day one starter, igazi mismatch, csak jót tudok róla mondani és úgy vélem, hogy még egy top10-es választás sem lenne drága érte, nemhogy a 14. pick.

 

Colts 1/15 Indianapolis Colts
 Derek Barnett
 EDGE, Tennessee

 

Van elég baj a Colts háza táján, melyet Chris Ballard elég korrekt módon kezdett el felszámolni. Ennek a procedúrának lesz az egyik segítője Barnett is, aki nagyon dinamikus pass rusher, nem csak egy-két play erejéig fog nyomást generálni, hanem az egész meccsen, és pont ez fog kelleni a védelemnek, hogy végre fel tudjanak lépni.

 

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Corey Davis
 WR, Western Michigan

 

Kétségtelen, hogy Flacconak kellenek a célpontok, ezért a Davis és a Ross pick is elképzelhető. Ezúttal viszont a jobb játékos mellett döntök, hiszen Davis sokkal komplettebb játékos, sokkal nagyobb hatása van a játékra, mint speedster társának. Az egyik ORoY favoritom lesz Davis, ha Baltimore-ba kerül majd.

 

Redskins 1/17 Washington Redskins
 Reuben Foster
 LB, Alabama

 

Mason mellé Reuben, a balhés alabamai linebacker a fővárosban leli meg otthonát, ahol az újjáépülő védelem egyik legnagyobb hangadója, igazi motorja lesz. Az ő lendületével, tehetségével és tudásával az egész egység veszélyesebb lesz, retteghet az NFC East.

 

titans 1/18 Tennessee Titans
 John Ross
 WR, Washington

 

Akit a Ravens kihagyott, azt a Titans behúzza. Ross lesz az az eleme az offense-nek, aki igazi teret nyit a többieknek, egy új dimenziót visz Mariota játékába. Ebből a támadósorból legjobban a robbanékonyság és sebesség hiányzik, most ez is ki lesz pipálva.

 

buccaneers 1/19 Tampa Bay Buccaneers
 Dalvin Cook
 RB, Florida State

 

Volt már több dream scenario is az előző választásoknál, ez is ebbe a kategóriába esik. Tampaban tudják kezelni a balhésabb természetű játékosokat, Winston sem egy szent, ahogy Cook sem az. Ráadásul a Bucs szereti a floridai srácokat és azt se feledjük, hogy az irányítójuk az egyetemen játszott is a tehetséges futóval.

 

Broncos 1/20 Denver Broncos
 Ryan Ramczyk
 OT, Wisconsin

 

Sokat gondolkoztam, hogy Bolles vagy Ramczyk, de valamiért az utóbbi felé húzott a szívem/eszem. Egyiküket sem érzem olyan biztos választásnak, viszont némileg nagyobb upside-ot látok Ramczykben, ezért tartom őt itt jobb választásnak.

 

lions 1/21 Detroit Lions
 Zach Cunningham
 LB, Vanderbilt

 

Sokan lesajnálják Cunninghamet, viszont én úgy vagyok vele, hogy nagyon jó kis játékos, a hibái ellenére is megéri az első kört. Jó alapanyag, amin lehet dolgozni és nem kis upgrade a Lions védelmének közepébe. Egyértelmű reach és rizikós pick, de kifizetődőnek gondolom és inkább kedvelem őt, mint Jarrad Davist.

 

dolphins 1/22 Miami Dolphins
 Taco Charlton
 EDGE, Michigan

 

Szinte biztosra veszem, hogy a Fins is passzsiettető után fog nézni, Charlton pedig elég jó fit abba a védelembe. Egy óriási termetű, azonban még kiforratlan védőről beszélünk, akinek kell egy kis idő, hogy teljesen kiforrjon, de rengeteg lehetőséget tartogat. 2-3 éven belül meghatározó tagja lesz a Miami védelmének.

 

giants 1/23 New York Giants
 Garett Bolles
 OT, Utah

 

New York kék felén imádkoznak azért, hogy Eli Manning végre megfelelő védelmet kapjon, Bolles ezt fogja majd szolgálni. Én tackle-ként tekintek rá, sőt a vak oldalon képzelem el, van annyira jó, hogy ott is megállja a helyét. Mivel a Broncos nem csapott le rá, így a Giants örülhet, lesz idő elengedi a hosszú labdákat is.

 

raiders 1/24 Oakland Raiders
 Budda Baker
 S/CB, Washington

Ez a választás az egyik kedvencem az első körből, nagyon izgalmas játékos Baker, akit ha Joseph mellé teszünk, akkor rövid időn belül meghatározó safety duót fognak alkotni az NFL-ben. Sokan kifogásolják méreteit, de tehetsége az első körbe emeli őt. Már nagyon várom, hogy magára öltse a fekete-ezüst mezt.

 

Texans 1/25 Houston Texans
 Patrick Mahomes
 QB, Texas Tech

Nem kevés kockázatot rejt Mahomes kihúzása, de nem annyit, mintha agyonfizetnénk Brock Osweilert. Megmentője lehet a franchise-nak, akit ha jól menedzselnek, jó sémába illesztenek be, könnyen megsüvegelendő újonc évet rakhat le az asztalra. Vele egy új dimenzió fog nyílni a Texans támadójátékába, izgalmas jövő elé néznek délen.

 

Seahawks 1/26 Seattle Seahawks
 Forrest Lamp
 OG, Western Kentucky

 

Nem is álmodhat jobb forgatókönyvről a Seahawks, mint hogy lecsúszik hozzájuk az egyik legjobbnak vélt falember. Amennyi változás van a Seattle falában, úgy Lamp akár tackle, akár guard is lehet, de inkább az utóbbi fog testhez állni a profik között. Russell Wilson pedig nagyon fog örülni, hogy egy stabil embert kap maga elé.

 

Chiefs 1/27 Kansas City Chiefs
 Deshaun Watson
 QB, Clemson

Eljött az idő Kansasben, hogy egy kicsit a post-Alex Smith időkre tervezzenek. Watson talán a legbiztosabb húzás irányítók terén, viszont a plafonja sem olyan hihetetlenül magas. De nem gond, a Chiefs által alkalmazott támadószisztémában fickándozni fog, a játszótársai és a védelem is megfelelően fogja segíteni a munkáját. Igazi vezér, óriási küzdő és pont ez a mentalitás emelheti magasabb szintre a KC-t a jövőben.

 

cowboys 1/28 Dallas Cowboys
 Kevin King
 CB, Washington


Nagyon kevés játékos van, akit jobban szeretnék első körös Cowboys választottként, mint King. A csapat is imádja, hiszen nagyon jó képességű védő és Byron Joneshoz hasonlóan elképesztően atletikus. Ez kell a Dallasnak, egy ilyen játékos, akiben eget rengető potenciál van. A pass rusher és a safety pedig maradhat a második napra, nem kell túlzottan pánikba esni.

 

Packers 1/29 Green Bay Packers
 Takkarist McKinley
 EDGE, UCLA

 

Az edge mellett a corner lehet a másik poszt, melyet a Packers célba vehet, de már csak White van benn, aki itt jó értéken lenne, de mivel viszonylag alacsony, így nem gondolom, hogy rá fognak menni, inkább később hoznak egy nagyobb termetű cornert. Takk pedig rombolhat már az első évben, neki a ideális a 3-4-es védelem, DRoY kandidáns lehet, ha egészséges lesz (ami nagy kérdés).

 

 1/30 TRADE Ssan Francisco 49ers
 DeShone Kizer
 QB, Notre Dame

 

Ellenérték: 2017/2(34) + 2017/4(109)

John Lynch eddig várt a QB-húzással és egy felcsere árán behúzzák a a jövő irányítóját. Volt edzője is elmondta, hogy Kizer nem kész termék, de ha valaki késszé tudja formálni, az pont Shanahan. Nem kell első évében kezdenie, tanulhat még, addig építik még köré a csapatot, hogy ne minden meccsen kelljen hőst játszania. Ezzel a Niners zsinórban kétszer választott két embert az első körben, mely a jövőre nézve nem tartogat rossz dolgokat.

 

Falcons 1/31 Atlanta Falcons
 Jordan Willis
 EDGE, Kansas State


Sokáig gondoltam úgy, hogy Dan Feeney lenne a jó húzás itt, de végül – nem kis meglepetésre – Willis mellett helyeztem le a voksomat. A guard mellett a pass rusher kérdése is megválaszolatlan, egészen eddig. A szuperatléta passzsiettetőt imádja a Falcons vezetése, igazi Quinn-játékos, Beasleyvel tökéletes párost fognak alkotni a fal szélén, retteghet Winston, Cam és Brees is.

 

saints 1/32 New Orleans Saints
 Tre'Davious White
 CB, LSU

A Saints második védőjét is kihúzza az első körben, ezúttal egy környékbeli növendéket szólítanak magukhoz. White ugyan alulméretezett, de technikai tudásával ellensúlyozni tudja méretbeli hiányosságait, kellő agresszivitást tud vinni a játékba, mely az NFC déli csoportjában kelleni fog. Nem mellesleg, safety poszton is elképzelhető, tehát lehet variálni a helyét a secondaryben.

 

A többi final mock draftunk ezeken a linkeken érhető el:

FK! Final Mock ’17 – chester

FK! Final Mock ’17 – katonadani

FK! Final Mock ’17 – renningan

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!