Connect with us

Draft

FK Final Mock Draft ’17 – katonadani

Ma éjjel 2-től végre draft, erre vártunk mióta! Mi pedig hajnal fél 1-től élő podcasttel és már egész estétől kezdve kibeszélővel várunk Titeket itt az oldalon, addig pedig olvashatjátok a szerkesztőség összes mock draftját. Sorozatban három éve nyerem a belső mock-versenyt, de idén még a megszokottnál is bizonytalanabb vagyok, hiszen igazából kis túlzással fogalmam sincs, mi fog történni az első pick után, ilyen pedig még talán nem fordult elő velem (és akkor még a Browns meglephet egy Trubiskyvel). Ez lesz az ötödik draftom szerkesztőként és eddig egyik sem volt ennyire kiszámíthatatlan, tényleg elég kevés dolog lepne meg a top10-ben, de szerintem a csapatok csak előrukkolnak majd valami váratlannal.

 

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Myles Garrett
 EDGE, Texas A&M

 

Nagyjából eddig vagyok magabiztos a mockomat illetően, de egyre nőnek a Trubisky-pletykák, így azon sem fogok meglepődni, habár egy jó nagy F értékelést kap majd rá a Browns. Garrett a legjobb prospect idén, nincs olyan QB, akire mindenki rá tudna bólintani a Browns vezetőségében, így először kiviszik a generációs tehetséget, aztán majd próbálkoznak Trubisky megszerzésével…

 

49ers 1/2 San Francisco 49ers
 Jamal Adams
 S, LSU

 

Őszintén? Fogalmam sincs kit húz majd a 49ers. El tudom képzelni Fournette-et, Solomon Thomast, de még az is lehet, hogy Malik Hooker jobban illene a védelembe, főleg ha tényleg Seahawks-mintára építenék fel. És ugye a trade lehetőségéről nem is beszéltünk, de nem találtam olyan játékost, akiért szívesen feljönne valaki (Panthers-Fournette?). Így viszont John Lynch talál a csapatába egy kiváló safetyt, pedig sosem ment ki ilyen hamar játékos erről a posztról.

 

bears 1/3 Chicago Bears
 Malik Hooker
 S, Ohio State

 

A Bears pickjénél sem érzem komfortosan magam, egyáltalán. Lehetne egy másik Buckeye defensive back, Lattimore is vagy Jonathan Allen vagy Adams is, ha a 9ers nem viszi ki, ráadásul valaki fel is cserélhet ide Fournette-ért. A pickem most Malik Hooker, még ha a Bears safety-párosa egyáltalán nem is rossz, Hooker egy új szintre emelhetné az egységet.

 

jaguars 1/4 Jacksonville Jaguars
 Leonard Fournette
 RB, LSU

 

A legérdekesebb forgatókönyvem ide az, hogy kihúzzák DeShaun Watsont és meglepnek mindenkit, ahogy Blake Bortlesszel is tették. De maradok Fournette-nél, ami vagy a legrosszabbul tartott titok vagy egy hatalmas smokescreen a Jagstől, ma éjjel ez is kiderül.

 

browns 1/5 TRADE Cleveland Browns
 Mitchell Trubisky
 QB, North Carolina

Ellenérték: 1/12 + 2/52 + 5/145

 

A Browns megszerezi a draft legjobb játékosa után a hőn áhított irányítóját is, a Titans pedig örül, mert kapnak egy második körös picket, amijük nem volt eddig.

 

Jets 1/6 New York Jets
 OJ Howard
 TE, Alabama

 

A Jetsnek már elég régóta nem volt egy normális tight endje, tavaly a szezon második feléig egyetlen elkapásuk sem volt erről a posztról. Howard már most egy szinte tökélyre fejlesztett játékos a poszton, blokkolásban és elkapásoknál is használható, nagyon kell egy ilyen játékos a Jetshez és simán elmegy BPA húzásnak, ami New York zöld felén fontos dolog.

 

chargers 1/7 Los Angeles Chargers
 Jonathan Allen
 DL, Alabama

 

Lemaradtak Hookerről és ugyan érdeklődnek Mike Williams iránt is, Jonathan Allen tehetségét nem hagyják figyelmen kívül és egy építőkockát adnak Gus Bradley kezébe a védőfalba. Allen a harmadiktól a tizenhetedik pickig bárhol elkelhet szinte, kérdéses a vállsérülése.

 

Panthers 1/8 Carolina Panthers
 Christian McCaffrey
 RB, Stanford

 

Ezt a “kapcsolatot” lehet legtöbb helyen olvasni, a Panthersnél imádják McCaffrey-t, remek fegyvere lehet Newtonnak mind a futójáték, mind a passzjáték során, egy rendkívül sokoldalú célpontja lenne a Panthers támadósorának. Csak be ne előzzön valaki…

 

Bengals 1/9 Cincinnati Bengals
 Solomon Thomas
 DE, Stanford

 

Sokan 1/2-re írják Thomast és ez el is képzelhető, de szerintem inkább a top10 végén kel majd el, a Bengalsba pedig tökéletesen illeszkedik majd, tipikus Bengals-DE.

 

Bills 1/10 Buffalo Bills
 Marshon Lattimore
 CB, Ohio State

 

Ha Mitchell Trubisky elérhető lenne, őt választaná a Bills, nagyon kedvelik az irányítót, de mivel a Browns felmozgott eléjük, más irányba mozognak. Át is néznek a labda túloldalára és az akár top3 tehetségnek is számító Lattimore-t viszik el, aki hamstring sérülése miatt kicsit csúszhat, vagy legalábbis húzzák emiatt a szájukat a csapatok.

 

saints 1/11 New Orleans Saints
 Haason Reddick
 LB, Temple

 

Reddick megnyerte a draft processt, egy harmadik-negyedik körös játékosból a Senior Bowl és a Combine után top15-ös, akár top10-es pick lett, megmutatta a jövő generációinak, hogy is kell ezt csinálni. Marlon Humphrey reális alternatíva lehet, állítólag ő a legjobb CB a Saints boardján.

 

titans 1/12 TRADE Tennessee Titans
 Mike Williams
 WR, Clemson

 

A Titans nagyon szeretné vagy Williamst vagy Howardot megszerezni magának, most előbbi jut nekik. Mariotának egy nagy célpontot szereznek, aki fontos lehet a fiatal irányító fejlődésében.

 

Cardinals 1/13 Arizona Cardinals
 Marlon Humphrey
 CB, Alabama

 

Humphrey-ról valamiért az utóbbi hetekben kevés szó esett, de nagy valószínűséggel top20-as pick lesz ő is. Sokat gondolkodtam Mahomes kihúzásán itt, de az egyik LB, Reddick vagy Foster is hallhatja a nevét, mikor a Cardinals választ.

 

eagles 1/14 Philadelphia Eagles
 Derek Barnett
 DE, Tennessee

 

Nagyon nem örültem a Gareon Conley-val kapcsolatos híreknek és ugyan elég valószínűnek tartom, hogy ártatlan, belecsöppenhetünk egy La’el Collins féle történetbe. Szerintem Conley a harmadik körben el fog kelni, az Eagles viszont az első körben bajban van kissé. John Ross sérülése miatt problémás, McCaffrey már rég kiment, így a pass rusher marad, az ultraproduktív Barnett személyében.

 

Colts 1/15 Indianapolis Colts
 Charles Harris
 OLB, Missouri

 

Chris Ballard próbálgatta foltozgatni a passzsiettetést, de nem találtak hosszú távú, jó megoldást. Ezt most itt megtalálják.

 

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Cam Robinson
 OT, Alabama

 

Ozzie Newsome imádja az alma materének játékosait és a támadófalat (is) akarja építeni Ricky Wagner távozása után, így jön a képbe Cam Robinson, akit néha nagyon könnyen megvernek, de máskor meg tökéletes technikával dolgozik.

 

Redskins 1/17 Washington Redskins
 Reuben Foster
 LB, Alabama

 

A Redskins nagyon szereti Haason Reddicket, de ő itt már nem lesz elérhető, így legeljebb egy felmozgással szerezhetik meg. Helyette egy top3-5 tehetséget szereznek a linebacker sorba.

 

seahawks 1/18 TRADE Seattle Seahawks
 Garrett Bolles
 OT, Utah

Ellenérték: 1/26 + 3/90 + 2018/5. kör
A Seahawks megelőzi a Broncost, hogy behúzhassa a legatletikusabb tackle-t a classban. A Titans is örül, hiszen nekik megvan a kiszemeltjük, akit valószínűleg senki más nem akar az első körben, csak ők. De erről majd később, addig is örvendezzenek a Hawks szurkolók a támadófal erősítése miatt. Ha maradnak a helyükön, Melifonwut várom a csapathoz.

 

raiders 1/19 TRADE Oakland Raiders
 Jarrad Davis
 LB, Florida

Ellenérték: 1/24 + 3/88 – 4/125

 

A Buccaneers nagyon le szeretne cserélni, hiszen megvan a kiszemeltjük, akit valószínűleg senki más nem vinne ki az első körben. A Raiders pedig meg akar előzni négy csapatot, akik vihetnek linebackert.

 

Broncos 1/20 Denver Broncos
 Ryan Ramczyk
 OT, Wisconsin

 

A Broncos nem habozhat, hiszen Ramczyk az egyetlen bent maradt tackle prospect az első körbe vártak közül, így ki is húzzák a Wisconsin falemberét. Ha mégsem a falat erősítik, Njoku lesz a pick.

 

lions 1/21 Detroit Lions
 David Njoku
 TE, Miami

 

Renningan minden egyes linebacker-húzásnál egy tőrt döf majd a szívébe, de a Reddick – Foster – Davis trió után nem fognak ők is LB-t vinni. Jöhetne pass rusher (pl Watt), de állítólag a támadó oldalra kacsintgatnak inkább idén.

 

dolphins 1/22 Miami Dolphins
 TJ Watt
 DE, Wisconsin

 

A legkisebb Watt testvér hatalmas potenciállal bír, akárcsak bátyja és őt is hamarabb fogják húzni, mint a draft előtt pár héttel gondoltuk volna. A Dolphins edge rushert szeretne, lesz választási lehetőségük itt.

 

giants 1/23 New York Giants
 Zach Cunningham
 LB, Vanderbilt

 

A top tackle-ök már kimentek, így más irányba kell nézelődni. A Giantsnél eddig nem tartották sokra a linebackereket a korai körökben, itt az ideje, hogy ez megváltozzon.

 

Falcons 1/24 TRADE Atlanta Falcons
 Forrest Lamp
 OG, Western Kentucky

 

Ellenérték: 1/31 + 3/96 

 

A Raiders előbb elcserélte ezt a picket a Buccaneersszel, a Bucs pedig egyből tovább is adja. A Falcons nagyon szeretné Lampet, de biztos nem marad bent 1/31-re, a Chiefs is vinné valószínűleg, így meg kell őket előzni. Lamp csak rövid karjai miatt nem lesz tackle az NFL-ben, a Falconsnál biztosan guardot fog játszani és a liga egyik legjobb támadófalának részese lesz. A Bucs pedig tovább örül, hiszen továbbra sem ment ki a kiszemeltjük és tovább növelik idei pickjeik számát és értékét.

 

Texans 1/25 Houston Texans
 Patrick Mahomes
 QB, Texas Tech

 

Ha hamarabb beindul a QB-rush, akkor Melifonwu lehet a választás és ezt könnyen el is tudom képzelni, főleg ha a Cardinals kiviszi Mahomest. A Texansnak nincs elég pickje, hogy könnyű szívvel felmozogjanak, főleg az Osweiler trade után. Ebben a verzióban viszont jól járnak, maradt irányító, ráadásul választhatnak is Mahomes és Watson közül.

 

titans 1/26 TRADE Tennessee Titans
 Chidobe Awuzie
 CB, Colorado

 

A Titans egy támadó és egy védőjátékost szeretne az első körből elhozni és mivel korábban Mike Williamst húzták, most jöhet egy védő, ami nyilván cornerback lesz, hiszen tátongó lyuk van ezen a poszton a csapatnál. Awuzie-t nagyon szeretik.

 

Chiefs 1/27 Kansas City Chiefs
 Kevin King
 CB, Washington

 

Könnyen lehet irányító a választás itt, de most inkább összeáll a washingtoni corner-duó Peters és King személyében. King elképesztő méretekkel és atletizmussal van megáldva, habár a pályán még fejlődnie kell.

 

cowboys 1/28 Dallas Cowboys
 Adoree' Jackson
 CB, USC

 

TJ Watt, Kevin King, Tyus Bowser vagy Adoree’ Jackson lesz a Boys választottja, a draft eddigi alakulása miatt ebből két opció elérhető még és nem is nagyon tudtam dönteni, talán Jackson playmaking képessége billentheti a mérleg nyelvét az ő irányába.

 

Bears 1/29 TRADE Chicago Bears
 DeShaun Watson
 QB, Clemson

Ellenérték: 2/36 + 4/111 + 2018/5.kör

 

Boom. A Bears sokra tartja Watsont, de 1/3-ra nem fogják szerintem kivinni, viszont ha itt elérhető lesz, szerintem ugranának rá. Ahogy egyébként a Jaguars is opció lehet így az első kör végén. Watson ülhet egy évet Glennon mögött, habár ha kiviszik, meglepne, ha nem lenne kezdő újonc éve valamelyik pontján.

 

Steelers 1/30 Pittsburgh Steelers
 Corey Davis
 WR, Western Michigan

 

Egyik sérülés miatt csúszó elkapó sem lepne meg itt a Steelersnél, az első két napon mindenképp hoznak majd WR-t és ha már így alakult, inkább behúzzák a tehetség alapján akár legjobb idei elkapót. Jabrill Peppers, egy pass rusher, de akár DeShone Kizer is opció lehet, érdeklődnek a Notre Dame irányítója után is.

 

Buccaneers 1/31 TRADE Tampa Bay Buccaneers
 Dalvin Cook
 RB, FSU

 

Eddig kellett várni a Buccaneers pickjére, a nagy kiszemeltjük pedig Dalvin Cook. A legtöbb csapat nem vinné az első körben, de a Bucs igen, a kérdés szerintem csak az, hogy pontosan hol csapnak le rá. Örülhetnek a Tampa szurkolók a plusz pickeknek is.

 

saints 1/32 New Orleans Saints
 Obi Melifonwu
 S, UConn

 

Egyáltalán nem lepne meg, ha valaki ide felcserélne Davis Webbért, sőt, igazából ez volt a tervem egy ideje, de nem tudtam rájönni, ki lehet az, így inkább választok a Saintsnek.

 

És hogy a Packers szurkolók se maradjanak pick nélkül, hozzájuk Takkarist McKinley, EDGE, UCLA kerül a második kör elején.

 

A többi final mock draftunk ezeken a linkeken érhető el:

FK! Final Mock ’17 – balentin

FK! Final Mock ’17 – chester

FK! Final Mock ’17 – renningan

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!