Connect with us

Hír

Itt az idő, hogy a Chiefs QB-t húzzon az első körben

 

A Kansas City Chiefs gárdája ritkán választ a top10-ben a drafton, de ha mégis, akkor pedig nincs top irányító prospect. Így jártak 2013-ban is, amikor a valaha volt legrosszabb classban a támadófalember Eric Fishert húzták ki, de nem jártak volna jobban EJ Manuellel vagy Geno Smithszel sem. Ráadásul mikor legutóbb irányítót draftoltak az első körben (1983), akkor is rossz lóra tettek és két jövőbeli Hall of Famer helyett (Dan Marino, Jim Kelly) kihúzták Todd Blackledge-et, aki 26-32 TD-INT aránnyal fejezte be ötéves kansasi karrierjét. Jelen állás szerint csak a Saints nem draftolt hosszabb ideje irányítót az első körben.

 

 

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne szerettek volna franchise irányítót draftolni. 1983 óta tízszer húztak a top10-ben, de mindig akkor, amikor vagy nem volt top irányító prospect, vagy amikor a legjobbakat már kihúzták előlük. Joey Harringtont a Lions három pickkel előttük, Matt Ryant a Falcons kettővel előttük választotta ki, tavaly pedig valószínűleg Paxton Lynchet is kihúzták volna, ha a Broncos nem cserél fel eléjük.

 

De egyébként is, miután Blackledge-dzsel befuccsoltak, a csapat 1989 és 2008 közötti general managere, Carl Peterson bepróbálkozott pár második körössel, de aztán inkább úgy döntött, hogy felhagy ezzel, nem fejleszti az irányítókat, hanem inkább feladja ugyanazokat a draft cetliket olyan irányítókért, akiket látott már az NFL-ben játszani. Kétszer első körös picket adtak irányítóért, 1993-ban Joe Montanaért, 2001-ben pedig Trent Greenért. Peterson távozása után sem változott a filozófia, 2009-ben egy második körös cetlit adtak Matt Cassellért, majd 2013-ban két második köröset Alex Smithért.

 

Idén sincs kihagyhatatlan irányító prospect, azonban három, négy, de akár öt első körös QB is elkelhet április 27-e éjjel Philadelphiában, a Chiefs pedig nagy részüket be is hívta egy vizitre. Jó helyzetben is vannak egy projekt irányító draftolására, hiszen Alex Smithnek még két éve van a szerződéséből, így padozhatna mögötte egy kis ideig a kiválasztott QB, aki még biztosan nincs kész a mély vízbe való bedobásra. Ráadásul a keretük is elég erős és mély, tehát most megengedhetik maguknak azt a “luxust”, hogy egy nem azonnali kezdő játékost választanak ki.

 

 

Számukra szerintem DeShaun Watson lenne az ideális fit, aki egy mozgékony QB, Andy Reid pedig nagyon jól dolgozik az ilyen stílusú irányítókkal. A nagy kérdés, hogy az általunk legjobbnak tartott irányító lecsúszik-e a Chiefs 1/27-es választásáig. Mitchell Trubisky szinte biztos nem lesz már elérhető, de a hatalmas karerejéről híres Pat Mahomes is érdekes opció lehet, habár sokaknál ő a legjobb QB-prospect. DeShone Kizer az, aki nagy valószínűséggel még nem fog magának csapatot találni és Davis Webb is kapott már első körös “buzzt” a médiában, akár ő is elkelhet a legjobb 32 választás között.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!