Connect with us

Hír

2020-ban már új stadionjában játszana a Raiders

Arról ugyan még nincsenek konkrét tervek, hogy hol fog játszani az Oakland Raiders ideiglenesen 2019-től az új stadion elkészüléséig, azonban az új létesítmény elkészülésének időpontja egyre jobban körvonalazódni látszik.

 

 

A Las Vegas-i stadiont ugyanis 2020 júniusában már szeretnék átadni. Az építkezések 2018 januárjában kezdődnének el és mindössze 30 hónap alatt szeretnék teljesen felépíteni az egészet.

A Raiders 2018-ban még biztosan Oaklandben fog játszani, ezt a várossal kötött szerződésük garantálja, azonban az még kérdés, hogy az azt követő 2019-es szezont hol fogja végigjátszani a csapat. Több forgatókönyv valósulhat meg ezzel kapcsolatban.

  1. Megállapodnak a várossal további egy évre, így 2019-ben is Oaklandben maradnak.
  2. Betársulnak egy szezonra a 49ershez.
  3. Már 2019-ben Las Vegasba költöznek és a Sam Boyd Stadiumban játszanak ideiglenesen.
  4. San Antonioba költöznek.

A felvázolt négy eshetőség közül igazából bármelyiknek racionális alapja van, talán a San Antonioba való ideiglenes költözésnek van a legkevesebb értelme. Az első két eset megvalósulása esetén még az Oaklandben lakó szurkolók közel maradnának csapatukhoz, így további egy évig kötődhetnének helyileg is a Raidershez, a Vegasba való elmozdulás már a jövőt készítené elő, San Antonio azonban sem a múlthoz való kötődést nem szimbolizálná, sem a jövő megalapozását sem segítené.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!