Connect with us

Hír

Az Eagles megütötte a főnyereményt Blounttal

Mint arról már beszámoltunk, LeGarrette Blount egy évre a Philadelphia Eagles játékosa lett. Blount 2016-ban karrierje legjobb szezonját futotta, 18 TD-jével a liga legeredményesebb running backje volt a legutóbbi alapszakaszban. Blount egy teljesen új dimenziót nyithat meg az Eagles futójátékában.

 

 

Blount hiába nyújtott kiemelkedő szezont, a Patriots nem tudott elsiklani a tény felett, hogy a veterán játékos már 31. életévét tölti be idén decemberben. Habár a számok alapján gondolhatnánk, hogy Blount rengeteg nagy futást mutatott be, 1161 futott yardjának jelentős részét rövid yardos szituációkban szerezte. Ezeket azonban igen eredményesen oldotta meg és megoldást jelenthet az Eagles futójátékának legnagyobb problémájára.

A Philadelphia habár a yard/carry mutatót tekintve 13. helyen állt tavaly a liga vonatkozó rangsorát tekintve a maguk 4.28-as mutatójukkal, azonban a rövid yardos szituációkban (harmadik vagy negyedik kísérlet során, legfeljebb 3 yard kell a first downhoz) a liga legrosszabb alakulatai közé sorolhatóak.

  • A rövid yardos szituációknak mindössze 54.2%-át váltották first downra (27. ligaszinten)
  • Rövid yardos szituációkban 2.7-es yard/carry mutatót tudnak felmutatni futójáték esetén (21. ligaszinten)
  • Rövid yardos szituációban futójátékkal az esetek 57.1%-ában sikerül first downt szerezni (26. ligaszinten, a ligaátlag 63%)
  • Rövid yardos szituációk során összesen 9 negatív yardos futást produkáltak (legtöbb a ligában)

Ezzel szemben Blount a liga legjobb yard/carry átlagát tudja felmutatni az előző szezonban ilyen szituációban történő futások során (5.4 yard/carry).

Az hozzátartozik, hogy az egykori Patriots running back testfelépítése és futási stílusa is merőben más, mint az Eagles rosteren levő alulméretezett futóié. Darren Sproles és az újonc Donnel Pumphrey elsősorban mozgékonyságukból élnek, Wendell Smallwoodnak pedig egyelőre nem szánnak komolyabb feladatot a csapatnál. Blount érkezésének a legkevésbé Ryan Matthews örül, aki valószínűleg így a kivágás sorsára kerül, mivel másképp nem nagyon tudják előteremteni a fizetési plafon alól az új igazolásra szánt összeget.

Blount egy igazi erőfutó, akivel meg lehet alapozni a play-actiont és ha egy jó rendszerbe kerül, akkor egy konstans megbízható játékossal lesz gazdagabb az Eagles. A játékos számára is remek szituáció ez, hiszen amellett, hogy 2.8 millió dollár üti a markát (karrierje legnagyobb éves fizetése), a kezdő posztért sem nagyon kell megverekednie senkivel és egy jó támadófal nyithatja neki majd a lyukakat a következő szezontól kezdve.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!