Connect with us

Draft

Draft-értékelő: a Browns akár évi négy győzelmet is szerezhet

A moneyball-stratégia igazi erőpróbája volt a draft a Browns számára. Nagyon precíz, lézerpontos újraépítést látni, amivel a csapat szeretne kitörni a jellegtelenségből. Ez azonban nem egy, és nem két év munkája, de ha minden jól megy, idén már láthatjuk, ahogy beérik Jackson munkájának gyümölcse.

 

 

Választottak:

 

1/1 Myles Garrett, EDGE, Texas A&M

1/25 Jabrill Peppers, S, Michigan

1/29 David Njoku, TE, Miami (Fla.)

2/52 DeShone Kizer, QB, Notre Dame

3/65 Larry Ogunjobi, DL, Charlotte

4/126 Howard Wilson, CB, Houston

5/160 Roderick Johnson, OT, Florida State

6/185 Caleb Brantley, DL, Florida

7/224 Zane Gonzalez, K, Arizona State

7/252 Matthew Dayes, RB, NC State

 

Myles Garrett kihúzásához nem kellett sok ész, minden csapatnak szüksége van egy korszakosnak jósolt passzsiettetőre, aki ráadásul első naptól fogva kezdhet is. Garrett a futás ellen is jeleskedik, lényegében all-around védőjátékos, aki azonnal franchise-arc lesz. Egy nagyszerű pickcsere eredményeképp Jabrill Peppers is a Brownsnál landolt, aki olyannyira rémesen sokoldalú játékos, hogy safetyként, TE-cornerként, futás elleni akármiként, punt visszahordóként, és Jackson elmondása szerint támadójátékosként is megcsillogtathatja majd a teljesítményét. Sokan pont az igazi pozíció hiányát róják fel neki, de egy szabadjára engedett free safetyként nehéz lesz elrontani a használatát. Ahogy lecserélt a 25. helyre a Browns a Texansszal, úgy jött fel David Njokuért, aki parádés célpont lehet a pálya bármely részén (ennek megfelelően pedig el is engedték Barnidge kezét).

 

 

A második napon csupán két játékost húztak, elsőként DeShone Kizert. Az 52. pick reális értéknek tűnik érte, van benne potenciál, de azért eléggé kiforratlan játékos még, messze nem annyira tehetséges, ahogy azt a nagy arca indokolná. A kezdő QB még mindig Kessler, és szerintem felesleges is Kizerrel riogatni őt. Kessler parádés szezont hozott le, és ha hagyják játszani idén, akkor fejlődhet tovább. Nem sokkal Kizer után következett Larry Ogunjobi, aki annyira jó futás ellen, hogy az egyik értékelésben még ki is emelték, hogy őt kizárólag Le’Veon Bell ellen húzták.

 

 

A harmadik napon öt ember is magára ölthette narancs-barna mezét, itt viszont már egyre kevésbé megbízható még a jó scouting is. A CB-poszt idei mélységének megfelelően Howard Wilson jó választás lehet, viszont csak 29 meccset játszott 3 év alatt, de ne aggódjunk, a Browns-secondary lehetőséget ad a nagy volumenű játékra, hiszen sok labdából lehet igazán fejlődni. Roderick Johnson a tavalyi, korai mock draftokban még első körös volt, aztán jött a 2016-os éve, és a borzasztó teljesítmény vele együtt. Olyan semmilyennek tűnik, amilyennek egy ötödik körösnek lennie kell. És itt jön a gond. Caleb Brantley a pályán kifejezetten jó (akár 2-3. körös is lehetett volna), viszont lusta azon kívül, és épp nyomozás folyik ellene, mert ököllel leütött egy nőt az utcán egy veszekedés közben, a Browns elmondása szerint lehet ki is vágják még a nyáron, ha úgy alakul a nyomozás. Zane Gonzalez tavaly 7/9 volt az 50 yardosnál hosszabb rúgásoknál, amivel a Browns 2-14 lehetett volna, egyértelmű választás. Utolsóként pedig Matthew Dayes érkezett, aki erőfutóként jó lehet, és a Browns már a Senior Bowlon is találkozott vele, szóval elég jó tapasztalatokkal húzták ki.

 

 

Értékelés:

 

A Browns úgy érkezett a draftra, hogy szinte minden poszton kell nekik ember, és úgy távozott, hogy szinte minden posztra lett is emberük. Mivel a Bears elhúzta Trubiskyt a második helyen, a csábítás sem volt meg, és így olyan minőséghez jutottak, mint Peppers vagy Njoku. Az elmúlt évek bénázásai után ez egy parádés megmozdulás volt a csapattól, csak az a fránya irányító-szenvedés ne lenne. Nem akarnak bízni Kesslerben, pedig kéne, mivel 2000 óta az egyik legjobb rookie-szezont hozta le egy ilyen csapatban. A kedvenc értékelésem a Browns-helyzetről Matt Uffordtól származik, aki azt mondta, hogy “ideje felkészülni egy Brownsra, ami akár négy győzelmet is hozhat”. Ez így van, egy jó draft nem csinál pozitív mérleget, de nincs ennél tökéletesebb lépés a jó irányba. Értékelés: A-

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!