Connect with us

Draft

Draft értékelő – minden egy lapon múlik a Chiefs draftján

A Chiefs egy nagyon érdekes csapat. Mindig surranópályán mozognak, soha nem tartja őket senki egyértelmű esélyesnek, de egy nagyon komplett és veszélyes gárda, ahol pár kirakósdarab hiányzik csak egy igazán domináns játékhoz. A drafton nem volt égető needjük, csak pár poszt, amit mélyíteni kellett, mégis sikerült maradandót alkotniuk.

 

Az első kört általában arra használják a csapatok, hogy a legnagyobb needjeiket feltöltsék vagy az elérhető legjobb játékost kiválasszák. A Chiefs rendhagyó módon ezek közül egyiket sem tette meg, hanem feltrade-elt egészen a tizedik helyig és behúzta Patrick Mahomes irányítót. Azt nem állítom, hogy teljesen meglepő lett volna a választás, de azt talán kevesen gondolták, hogy ekkora értéket képvisel számukra a Texas Tech QB-je. Mahomes 3-4 hónappal a draft előtt talán még a legjobbnak tartott öt QB között sem volt, aztán szép lassan elindult a boardokon és végül a második kiválasztott lett a poszton. Ez végülis nem kell, hogy meglepő legyen, ugyanis egy nagyon tökös, minden dobásra képes irányító, akiben hatalmas a potenciál és a legmesszebb áll egy game manager irányító képétől. A csapatnak pedig pont ebből lett elege: Alex Smith ugyanis a game manager irányító mintapéldánya, aki nem veszíti el a mérkőzést neked, de a rájátszásban már nem is képes megnyerni azt. Mahomes ebben hozhat hatalmas változást.

 

 

A második napon aztán rátérhetett a csapat a needekre is. Először a rendkívül jó nevű, Tanoh Kpassagnon érkezett, akinek nem csak a nevével, de a játékával is meg fog gyűlni a baja sokaknak. A védőfal egy az egyben erősítésre szorult a csapatnál, ráadásul Kpassagnon pont az az erőteljes játékos, aki a Chiefs rendszerébe tökéletesen illik. Talán kicsit értékénél előbb érkezett, de nem tűnik hatalmas reachnek sem. Őt Kareem Hunt követte, aki egy sokoldalú, playmaker running back, és képes a passzjátékban is aktív szerepet játszani. Pontosan olyan játékos, akiket a Chiefs előszeretettel épít be sokoldalú játékhívásaiba. Talán pont ezért az egy dologért érheti megrovás őket, ugyanis egyáltalán nem hiányposztra érkezik, tele a padlás hasonló képességű playmakerekkel.

 

 

A harmadik napon aztán Jehu Chesson elkapó jött elsőnek, aki egy megbízható kezű wide receiver, de a Chiefsnek nem a negyedik körből kellett volna hoznia valakit erre a posztra sem. Utána végre hiányposztra is érkezett játékos, Ukeme Eligwe sokoldalú linebacker, aki főleg futás ellen jó. Ugyanakkor nem gondolom, hogy Day 1 starter lehet belőle, így kicsit későinek érzem ezt a linebacker húzást. Utolsó pickjük pedig egy safety, Leon McQuay, aki főleg special teamer lesz.

 

Összességében a draft sikeressége úgyis Mahomes teljesítményén múlik majd, de az semmiképp nem pozitív, hogy linebacker igen későn, cornerback pedig egyáltalán nem érkezett. A csapat magja adott, így nem hagytak igazi lyukakat a rosteren, de picit hiányoltam, hogy gondoljanak a jövő évre is, amikor egy komplett csapattal, még Alex Smith vezetésével egy főcsoportdöntő reális elvárás lehet. Mahomes persze nagy húzás, de nem jövőre fogják az ő képességeit kihasználni, hanem hosszútávon lehet megoldás. Mahomes számomra nagyon szimpatikus játékos és bízok is benne, hogy egyszer nagy irányító lesz, így felfele húzza a draftátlagot, de így sem több egy B-nél.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!