Connect with us

Draft

Draft-értékelő – Papíron készen van a Dolphins

Tavaly a Miami Dolphins volt az egyik meglepetéscsapat a mezőnyben, miután az álmoskás szezonrajt után a rájátszásig küzdötte magát a csapat. Adam Gase legénységének voltak hiányosságai, de pénzük és draftpickjük is volt ezeket orvosolni. És atya ég, meg is tették!

 

 

A hiányposztokra ránézve kicsit csalóka képet kapunk, mert inkább a mélyítési lehetőség volt a legnagyobb need, és nem a kezdők képességének hiánya. Egyedül két poszt volt, ahová égető szükséget éreztem a pickeknek, a safety, és a guard. Tavaly Reshad Jones és Isa Abdul-Quddus kiesésével konkrétan átjáróház lett a Dolphins védelme, ami nagyban előidézte a Wild Card búcsút a rájátszásban. Brandon Albert távozásával pedig Laremy Tunsil eredeti, LT posztján kaphat szerepet, így a guard posztra is jól jönne egy kezdő szintű játékos.

 

 

Nos, a 22. pickre a két legjobbnak tartott safety már kiment, és hiába volt még elérhető a legjobb guard Forrest Lamp személyében,a Dolphins passzolta a lehetőséget, és inkább kiválasztották Charles Harrist. Ugyan még a friss élmény és kialvatlan éjszaka hatására B osztályzatot adtam erre, ezt a teljes draft ismeretében már feljebb tornásznám. Voltak nagyobb needek is az edge rushernél, de a Cameron Wake utáni időkre is gondolni kell, ráadásul elég sokszor szed össze kisebb nyavalyákat mostanság. Harris kiválasztásával négy megfelelő pass rusher is kész terrorban tartani az ellenfél támadófalát, ez a fejlődésében és a folyamatos terhelésében hatalmas segítséget fog jelenteni.

 

Day 1 értékelés: A-

 

 

A második napon továbbra sem érkezett sem guard, sem safety, ellenben a védelmen volt a hangsúly, nem is alaptalanul. Adam Gase van olyan jó támadóguru, hogy egy korai tight end húzás nélkül is gatyába rázza a támadósort, plusz Julius Thomasszal talán még jobb lehet az offense, mint tavaly. A második körben a linebacker sort próbálta feltölteni a Dolphins Raekwon McMillannel, hiszen több játékos is távozott ebből az egységből az offseason során, és csak a sérülékeny Koa Misi-Kiko Alonso duó maradt a már fénykorán túl lévő Lawrence Timmonsszal karöltve. Elég gyors linebacker, igazi tackle gyáros, akinek a coverage képességei is megvannak a poszthoz, akár a szélen (WILL), akár középen (MLB) is jó linebacker válhat belőle a Dolphins 4-3-as védelmében. McMillanről a legjobb sztori egyébként, hogy a Wu Tang Clanos Raekwonról kapta a keresztnevét. Ez a pick is inkább a jövőnek mintsem a jelennek szólt, ahogy a következő választás is.

 

 

Cordrea Tankersley sok szakértő mock draftján liftezett az első és a harmadik kör között még a Combine elején, aztán kezdett egyre hátrébb csúszni a boardokon, míg végül a harmadik körben talált magának csapatot. Ő is a sebességével tűnt ki a Combine során (4,40-es 40 yardos idő), noha a képességeivel és az ösztöneivel sok scout nem elégedett. Valószínűleg nem azonnal lesz bedobva a mély vízbe, így lesz ideje egyet s mást ellesni Byron Maxwelltől, akivel nem csak az egyeteme, hanem a fizikai paraméterei is hasonlóak. Nekem annyira nem tetszik a pick, de legalább needre jött.

 

Day 2 értékelés: B

 

 

A harmadik napon megjött a guard pickelés is, Isaac Asiata lett a választott, aki a Vikingst erősítő Matt Asiata unokatestvére. Nagyon jól segíti a futójátékot, ami látva a Dolphins támadósémáját, aranyat fog érni Jay Ajayi és társai számára, ami tekintve, hogy tavaly 1,9 yardot átlagoltak a Miami futói kontakt előtt, nagyon jól fog jönni. Akár első naptól kezdve csinálhatja a lyukakat a futóknak, az ötödik körben ilyen játékos ajándék.

 

Ndamokung Suh egy elit belső védőfalember, a társairól ugyanez már nem mondható el, ráadásul Earl Mitchell távozásával a létszám is megcsappant. Ezt nem hagyhatták annyiban, és be is táraztak két nagy medvét a védőfal közepének mélyítésére. Davon Godchaux a futások megállításában, Vincent Taylor a passzsiettetésben veheti ki a részét az egységből, mindkettejükre szükség lesz majd a szezon során. Isaiah Ford egy nagyon atletikus elkapó, aki első sorban a hosszú passzoknál lehet hasznos célpontja Tannehillnek, illetve a special teamben is le tudja venni a terhet Jarvis Landry vállairól.

 

Day 3 értékelés: A+

 

Összegzés

 

Lehet a többség nem ért velem egyet, de én hatalmas hibapontnak érzem, hogy nem érkezett safety a draftról. Ugyan leszerződtették Nate Allent, aki egy elég nagy bust volt a Raidersben, illetve T.J. McDonaldot is, aki 8 meccses eltiltással kezdi a 2017-es szezont, mindkettejüket egy évre, és egyik sem ígér biztató kilátást. A második napon sok ígéretes játékos volt elérhető, mégse húzták ki egyiküket sem, Tankersley helyett Eddie Jackson szerintem jobb értéket képviselt volna. A többi választás viszont rendben volt, bár tight end sem érkezett, az nem volt akkora hiánycikk, mint más posztok. Egy ilyen állománnyal ismét elérhető lehet a rájátszás a Dolphinsnak, és azt hiszem nem is érnék be kevesebbel a tavalyi szezon után.

 

Draft értékelés: B+

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!