Connect with us

Draft

Draft-értékelő: Tom Telesco tartalmas támadósor-telítési téziseinek, továbbá további talányos tevékenységeinek teljes tereferéje

A Chargers nagyon egyszerű helyzetben volt: Riversnek kell a passzvédelem. Persze erősíteni kell még a védőfalat és a secondaryt, de az irány egyértelmű volt, és az utóbbi class is jó volt idén. Tom Telesco a relatíve kevés pickből is jól választott, igaz nagyon fontos lesz még néhány jó draftolatlan rookie-t megfogni.

 

Választottak:

1/7 Mike Williams, WR, Clemson

2/38 Forrest Lamp, G, Kentucky

3/71 Dan Feeney, G, Indiana

4/113 Rayshawn Jenkins, S, Miami (Fla.)

5/151 Desmond King, CB, Iowa

6/190 Sam Tevi, OT, Utah

7/225 Isaac Rochell, DI, Notre Dame

 

 

 

Mike Williams nem rossz választás. Sokan úgy érzik, hogy Malik Hooker ezerszer jobb lett volna, de érthető. Williams első napos kezdő lesz, és kicsit leveszi majd a terhet Riversről abban a tekintetben, hogy nem WR4-5 posztokról fellépő embereknek kell egész évben passzolnia. Williams kihasználja a fizikai fölényét, a PFF és Matt Harmon szerint is az egyik legnagyobb arányban kapott el az idei WR-ek közül 50/50 passzokat (81.3%). A Rotoviz szerint az idei év legjobb elkapója, atletikusság tekintetében Dez Bryant hasonmása, az edzője szerint pedig teljesebb játékos, mint Watkins vagy Hopkins volt ilyen idősen. A Clemsonon belül dominálta a többi elkapót, és parádés játékai voltak a legkeményebb védelmek ellen, ami egy Talib-Harris-Peters-Smith divízióban annyira nem nagy gond. A Chargersnek nagy szüksége lesz rá a Red Zone-ban, mivel a csapat tavaly a ligában negyedik legtöbbször szimatolt körbe az ellenfél gólvonala előtt meccsenként, viszont csak a felében tudtak ebből TD-t szerezni. Ráadásul a Chargers (értitek, egy Rivers-féle Chargers) a ligában legkevesebb 3+ elkapós felállást játszatott (és ehhez nincs köze a dupla TE-s támadásoknak). Williams hátrányaként említik, hogy sokszor kizoomol a világból, mintha elveszítené a fókuszát, de nem hiszem, hogy egy új edző ezt engedné neki.

 

 

A második nap a támadófalról szólt. Két játékos érkezett, elsőként Forrest Lamp, aki parádés pick, mivel guardban és tackle-ben egyaránt tud játszani, utóbbiban kifejezetten erős volt. Mike Mayock elmondása szerint 5 éve nem látott olyan jó OL-teljesítményt az Alabama ellen, mint amit ő nyújtott, és képes lehet felnőni a profi ligához. Előnyeként említik, hogy nagyon érti a pozícióit, viszont cserébe átlagon aluli a mérete, és a karjai nagyon rövidek. Mindezek ellenére egy AFC-szakértő elmondása szerint “ha megtanul snapelni, bárhol játszhat a falban”.  Nem rosszabbak a képességei Dan Feeney-nek sem, a hetvenegyedik cetlivel elhozni őt pedig a “Vigyázat, rablás!” feliratért kiált. Feeney igazi melák, aki viszont hajlékonyabb és rugalmasabb kisebb kollégáinál. A zónázáson kívül mindenen van mit javítania, de a Chargers egyértelműen látja benne a lehetőséget. Mindketten jó eséllyel kezdhetnek az első héten, Rivers pedig még egy kávét is kérhet a hosszú passzok előtt.

 

Az utolsó nap háromnegyed arányban a védelemről szólt. Rayshawn Jenkins a scrimmage-hez közel játszik, itt kaphat szerepet a csapatban is, érthető a hiányposztra érkezése, viszont azért ennél jobb is lehetett volna. Mark Dulgerian szerint minimum a ST-ben kezdeni fog, és illik Gus Bradley sémájába a kemény, “főnök úr” megjelenésű safety. Desmond King, hibrid safety/corner, egy időben még első körbe is volt jósolva! Zónázásban nincs párja, és két poszton is kezdő lehet, ahogy az edzőtáborokban látottak majd megkívánják, de inkább safety-nek várják, ahová még illene is fizikális játékával. Sam Tevi kiválasztásával megvan a tartalék tackle is, a legtöbben swing tackle-nek, vagyis akár balszélen, akár jobbszélen játszó, de elsősorban tartalékos falembernek várják. Ez alapvető hiányosságaiból fakad, viszont mindkét szélen van tapasztalata, tehát azért sokkal jobb lehet egy átlagos cserénél. Az utolsó cetlivel Isaac Rochell jött, aki kicsit érthetetlen, mert nagyon jó futászabáló, de inkább 3-4-be való DT. Ennek megfelelően első és második kísérletekre jöhet fel megfogni pár gapet a falban. Pass rush esetén gyakorlott, de közepes minőségű, így teljesen érthető, hogy szituációs játékosnak várják.

 

Értékelés:

Egyértelműen pozitív a draft. A támadósorban azonnali hatást fognak kifejteni az újoncok, míg a védelembe ígéretes, de képezni való embereket hoztak. Az értékelésem A-, ami jobb is lehetett volna, ha az elején inkább egy kiemelkedő safetyt hoznak, és későbbre hagyják az elkapókat. Ami egyből eszembe jut a pickekből, az a “fizikalitás”. Igazi nagydarab, büntető játékosokat húztak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!