Connect with us

Hír

Hightower már azt hitte, vége a karrierjének

Nem volt egyszerű Tim Hightowernek visszatalálnia az NFL-be. A 49ers idén szerződtetett futója gőzerővel készül új csapatában az elkövetkezendő idényre, és látva, hogy a Falconsnál két futó is sok snapet kapott Shanahan kezei alatt, lehet is bizakodnia. Pedig 5 évvel ezelőtt lélekben már felkészült arra, hogy számára nincs tovább a profi ligában.

 

 

Hightowernek 2011-ben volt egy nagyon súlyos keresztszalag szakadása, a megannyi műtét és komplikációk azt eredményezték, hogy 3 szezonon keresztül csak a TV-ből láthatott NFL meccset. Mondani sem kell, hogy ez rengeteg idő még egy keresztszalag szakadáshoz képest is, mégis kapott egy második esélyt a New Orleans Saintstől, és bár nem lett meghatározó futó belőle, még mindig a ligában van. Erről a 3 év pokolról mesélt legutóbbi interjújában.

 

Nagyon, nagyon hosszú és ijesztő szakasza volt az életemnek az a 3 év. Ha bekerülsz a ligába, az már ad egy alap magabiztosságot, amit minél többször végzed el a kemény edzéseket, minél többször kerülsz versenyhelyzetbe, minél többször kerülsz pályára, annál jobban növelhetsz. Életemben először fordult velem elő az, hogy ez a magabiztosság megingott bennem. Nagyon féltem, hogy az a sok évnyi munka, amit beleöltem az álmomba szertefoszlik, hogy elfejetek mindent amit tudtam. Olyan dolgokon kezdtem el gondolkozni, hogy ki is vagyok, tényleg ennyi lett volna ez az egész kaland, vagy mihez kezdek, ha nem tudok visszatérni? Éppen várandós volt a feleségem, én meg akkor kerültem pályán kívülre, mikor ekkora felelősség várt rám. Akkor és ott azt mondtam neki, hogy ezt nem fogom tudni végigcsinálni, iszonyú mélyen voltam. Szerencsére ő mindvégig támogatott, és a legnehezebb időkben is segített felállni a padlóról. Azóta is hallom a fejemben a szavait:

 

[quote] „Figyelj ide, számodra ez még nincs befejezve! Emlékszel, amikor a sérülés után bekerültél a kórházba? Fogtál egy papírt, és leírtad, mik a céljaid az életedben. Majd odaadtad nekem a papírt, és megígértetted velem, hogy ha törik, ha szakad, de mindenáron tartassam be veled ezeket. Most itt vagyok, itt van nálam a lista, és nem látok rajta olyat, hogy számodra ennyi volt! Meg tudod csinálni, vissza fogsz még térni a pályára, és remek apa fog válni belőled!” [/quote]

 

Hightowert végül 2015-ben leszerződtette a Saints, a második szezonjára ráadásul a régi önmagára emlékeztető átlagot produkált. Most Kyle Shanahan kezei alatt teljesedhet ki igazán.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!