Connect with us

Hír

Justin Gilbert végleg leírta magát

A 2014-es NFL Draft elsőként kiválasztott cornerbackje, az Oklahoma State-ről érkező Justin Gilbert négy meccses eltiltást kapott a ligától, mert megszegte a tiltott szerekre vonatkozó szabályzatát. Ezzel valószínűleg teljesen kijátszotta magát a profik közül a három évvel ezelőtti játékosbörze egyik legnagyobb bustja, akiért nem kis áldozatot hozott a Browns a 1/8-as pick feláldozásával.

Gilbert a karrierje első két évét a Cleveland Browns csapatánál töltötte, ahol hagyományosan bustokat húztak az első körökben, elég csak Trent Richardsonra, Brandon Weedenre, Barkevious Mingora vagy éppen Johnny Manizelre gondolni. A sikertelen debütálás után a Browns könnyű szívvel vált meg tőle, de a csoport rivális Steelers még adott neki egy esélyt, de hamvaiban holt próbálkozásnak bizonyult, ki is vágták idén február elején.

Ezzel az eltiltással az egykoron Darrelle Revishez hasonlítgatott cornerback 25 évesen búcsút is inthet az NFL-nek, nincs az a csapat, aki adna neki még egy esélyt, főleg nem úgy, hogy az első négy meccset biztosan ki kell hagynia. Szomorú véget ért tehát egy ígéretesnek induló karrier, hiszen Gilbert sosem tudott felnőni a feladathoz, egész profi karrierje során csupán 42 tackle-t jegyzett, 9 labdaleütés és egy interception mellett. Egy ilyen magasan választott játékostól többet várt volna el az ember, és ha figyelembe vesszük azt, hogy kiket választottak közvetlen előtte és utána, akkor kijelenthető, hogy Mike Evans és Anthony Barr is ezerszer jobban rászolgált az árára.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!