Connect with us

Minden ami NFL

Madden-átok: Mítosz vagy valóság?

A Madden-átokról talán mindenki hallott már: ha valaki a videojáték borítójára kerül, akkor a következő szezonja rosszul sikerül. Visszaesik a játéka vagy megsérül, esetleg mindkettő. Ahogy azt már megírtuk, idén, a Madden 18 borítóján Tom Brady fog szerepelni. Neki vajon sikerül megtörnie az átkot?

 

Most két “bizonyítékot” mutatunk, hogy megnézzük, mi is a helyzet ezzel az átokkal. Elsőként a PFF értékeléseit az utóbbi 10 évből:

 

 

Látható, hogy Richard Sherman kivételével mindenkinek rosszabb szezonja volt, mint az azt megelőző. Azt persze ne felejtsük el, hogy mindenki kiváló szezon után kerül fel a borítóra, így nem feltétlen meglepő, ha ahhoz képest csökken a játékos teljesítménye. A kis visszaesést így nem tekintenénk mérvadónak, tehát például Beckham vagy Fitzgerald rosszabb teljesítményét nem gondolnánk az átok hatásának. Ellenben azt is fontos megjegyezni, hogy az utóbbi 10 évből csak 5 játékosnak sikerült 16 mérkőzésen pályára lépnie a “borítós” szezonjában. A PFF-nél 90-es értékelésnél kezdődik az “Elit” kategória és ezt senkinek sem sikerült elérnie, mikor a Madden előlapján szerepelt (előtte lévő szezonban 7-en is elitek voltak a 10-ből). Tom Brady tavaly 99.3-as értékelést kapott, tehát közel tökéleteset, így nem nagy rizikó azt mondani, hogy neki is esni fog a teljesítménye, kérdés mennyire.

 

A másik “bizonyítékunk” pedig az NFL által közzétett videó, ahol az összes Madden borítón lévő játékos egyel korábbi és azévi szezonját foglalták össze számokban és nézték meg, hogy hatott-e az átok:

 

 

Ezen összeállítás alapján 10-7 arányban hatott az átok, ami azért nem nevezhető hatalmas fölénynek, de mindenképp kockázatosnak számít a Madden borítóján szerepelni. Most tehát a GOAT Tom Bradyn a sor, hogy megmutassa, nem is létezik ez a bizonyos átok.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!