Connect with us

Magyar foci

Számolgassunk: így nézhet ki a HFL rájátszása!

Már csak egy forduló van hátra a 2017-es HFL alapszakaszából, így nagyban lehet számolgatni, hogy ki hogyan és hányadik helyen juthat be a rájátszásba. Ugyan a játékosok állítólag nem szeretnek számolgatni, mi viszont igen, így megvizsgáltunk minden lehetőséget és most le is vezetjük, milyen scenáriók léteznek, kinek mire van szüksége az életben maradásra.

 

 

Heroes-Steelers az első kiemelését!

 

Az egriek és a miskolciak is bebiztosították már a helyüket a rájátszásban, ráadásul az is biztos, hogy a két elődöntőt is ebben a két városban rendezik majd meg, hiszen egyik csapat sem végezhet a másodiknál rosszabb helyen. Így tehát az első kiemelésért száll harcba a két keleti nagyváros csapata: aki nyer, az a “rosszabb”, tehát a negyedik helyen bejutó gárdát fogadhatja a június 24-ei hétvégén. Ez a találkozó lesz időrendben egyébként az első a zárókörben, ezért egyik csapat sem tud számolgatni, hogy kivel szeretne játszani, habár nagyobb valószínűséggel a vesztes fogadhatná a Cowbells együttesét.

 

Wolves-Sharks, illetve Gorillaz-Cowbells a rájátszásért

 

Egyik csapatnak sem biztos még a helye és mind a négy gárda bejuthat még a playoffba, így igazi ki-ki meccsek várhatóak és egyedül a Cowbells az a csapat, amelyik vereséggel is folytathatná a küzdelmeket. Nézzük meg most, hogy melyik csapat hogyan harcolhatja ki a rájátszásban való részvételt.

 

A Wolves bejut, ha:

  • nyernek ÉS a Cowbells is nyer, ebben az esetben a negyedik hely az övék és utazhatnak a Heroes-Steelers győzteséhez. Nincs más lehetőségük, hiszen ha a Cowbells kikap a Gorillaztól, akkor hárman állnának 2-3-as mérleggel, a Wolves pedig kikapott mind a Cowbellstől, mind a Gorillaztól, így ők hullanának ki a minitabellán.

A Wolvesnak tehát nincs a saját kezében a sorsa, nem elég a győzelem, szurkolniuk kell ősi riválisuknak, a Cowbellsnek is, de szerencséjükre a Bellsnek sem éri meg veszíteni, erről viszont később.

 

 

A Sharks bejut, ha:

  • nyernek ÉS a Cowbells is nyer. Így a negyedik hely az övék.
  • nyernek ÉS a Gorillaz is nyer, de legfeljebb 10 ponttal. Így is a negyedik hely az övék.
  • nyernek ÉS a Gorillaz is nyer, de legalább 23 ponttal. És így is a negyedik hely az övék.

A Sharks tehát abban az esetben NEM jut rájátszásba (amellett, hogyha kikapnak), ha nyernek ugyan, de a Gorillaz 11-22 ponttal veri a Cowbellst. Érdekesek ezek a forgatókönyvek, hiszen a három csapat között körbeverés lenne, a minitabellán pedig a pontkülönbség döntene. A Sharks minitabellás mínusz 4-es pontkülönbsége nem változhat, a másik két csapaté viszont igen, jelenleg a Gorillaz mínusz 14-gyel, a Cowbells plusz 18-cal áll. A plusz izgalmat az adja, hogy a Sharks vasárnap játszik, a Gorillaz és a Cowbells pedig hétfőn, így egy esetleges győri győzelem után is lehet még izgulni bőven.

 

A Gorillaz bejut, ha

  • nyernek ÉS a Wolves is nyer. Ebben az esetben övék a harmadik kiemelés az azonos mérleges minitabella és a két budapesti csapat elleni győzelmek miatt.
  • legalább 11 ponttal nyernek ÉS a Sharks is nyer. Ha 11-15 ponttal nyernek, ők a negyedik kiemeltek, viszont ha legalább 16 ponttal, akkor a harmadik kiemelés is megvan.

Ők ugyebár tudni fogják a vasárnapi találkozó eredményét. Ha ott a Wolves nyer, akkor egy győzelemmel a harmadik helyen találják magukat. Ha viszont a Sharks nyer, akkor nem elég nyerni, legalább 11 ponttal kell megverni a tavalyi ezüstérmest.

 

A Cowbells bejut, ha

  • nyernek. Ennyi, nekik ez is elég, ezzel a harmadik kiemelést is bebiztosítanák, ráadásul az ő meccsükig kiderül, ki lesz az első kiemelt, a Steelers vagy a Heroes.
  • ha kikapnak, de legfeljebb 23 ponttal. Ekkor ugyanis mindegy, hogy egy nappal korábban a Sharks vagy a Wolves nyer, még egy nekik kedvezőtlenebb Sharks győzelemmel is megvan a playoff. A harmadik kiemelés akkor biztos, ha legfeljebb 15 ponttal kapnak ki, 16 és 22 pont közti vereségnél (ÉS Sharks győzelemnél) a negyedik kiemelés az övék.
  • ha kikapnak ÉS a Wolves nyer, ekkor övék a negyedik kiemelés, így az első kiemelthez utaznának.

A Cowbells tehát elég jó helyzetben van, főleg hogy tudni fogják már a másik két találkozó kimenetelét. Ezek függvényében akár egy vereséggel is jól járhatnak, hiszen kiejthetik a Wolvest. Sőt, ha a Sharks nyer vasárnap, akkor csak egy 23+ pontos kiütést kell elkerülniük a rájátszásért és csak egy 16+ pontos vereséget, hogy a harmadik helyet is megtartsák.

 

 

A legvalószínűbb forgatókönyv

 

Az én tippjeim szerint a Steelers, a Wolves és a Cowbells fog győzelmet aratni a zárófordulóban, ez azt eredményezné, hogy az elődöntőkben Steelers – Wolves és Heroes – Cowbells mérkőzéseket rendeznének. Persze az én tippjeim fogalmazzunk úgy, hogy változó gyakorisággal jönnek be, szóval ezt senki se vegye készpénznek.

 

Az összeesküvés-elmélet

 

Tételezzük fel, hogy nyer a Steelers szombaton és a Sharks vasárnap. Ebben az esetben a Cowbells és a Gorillaz elméletileg összebeszélhetnek, hogy a budapestiek leadják a meccset, ráadásul pontosan 11 és 15 pont közti különbséggel. Ez ugyanis azt eredményezné, hogy mindkét csapat bejut a rájátszásba (tehát a Wolves és a Sharks is kiesik), a Cowbells pedig megtartja a harmadik kiemelést és elkerüli a bajnok és veretlen Miskolc Steelers gárdáját. A Cowbells úgy is el tudná kerülni a Steelerst, ha a Heroes nyer szombaton, ehhez pontosan 16 és 22 pont közötti vereségre kell játszaniuk.

 

Persze a játékosok nem fognak direkt vereségre játszani, így tényleg csak elméleti lehetőségként említjük meg.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!