Connect with us

Hír

Az NFLPA panaszt akar tenni az újoncszerződések miatt

Ez már nem az első eset idén, hogy az újoncszerződések miatt van felháborodás, legutóbb a draftolatlan játékosoknál hallottunk panaszkodó hangokat. Most a draftpickekkel megszerzett játékosokkal együttvéve van problémája az NFLPA-nak, vagyis a Játékosok Szakszervezetének, miszerint olyan részleteket tartalmaznak a szerződéseik, amik az Új kollektív Szerződés szabályai szerint tilosak.

 

 

George Atallah, az NFLPA egyik ügyvezetője beszélt arról, hogy az idei újoncszerződések közül 163 (!) olyat találtak, ami szerintük szabályellenes a liga új szabályzata szerint, és hogy panaszt fognak tenni emiatt az NFL-nél. A vizsgálat során – többek között – olyan záradékokkal találkoztak, amik fizikai tesztekhez kötötték a különböző bónuszokat, holott ennek az összegnek elvileg garantáltan a játékoshoz kell kerülnie, nem számít ha megsérül. Atallah szerint azonban olyan eset is előfordult, hogy a játékos fizetéséből a klubnak joga van levonni olyan költségeket, mint az ajándékjegyek vagy egyéb szolgáltatások ára, ami szerinte felháborító, és szembe megy a szabályzattal.

 

Az ehhez hasonló mutyizások mindig jelen voltak a ligába, de az idei évben kimagasló számban jelentek meg a játékosok szerződésében, ami ellen lépéseket kíván tenni a játékosok érdekeiért harcoló szövetség. A kérelmük értelmében a vizsgált játékossal kötelesek lennének a csapatok újratárgyalni a kontraktust még a szezon kezdete előtt, és kivenni a fentihez hasonló záradékokat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!