About the author

17 Comments

 1. 1

  wolandrule

  A sajtótájékoztatós bohóckodás nem kéne…

 2. 2

  Arnold Patsenegger

  Conor McGregor-t le kell igazolni az NFL-be :D úgysincs még elég seggfej :D :D :D

 3. 3

  Rpi

  Neki adni a félidei műsort..óriási volna. 😀

 4. 4

  Arnold Patsenegger

  Őt elnézegetném az tuti… nem a sok barom reklámot… sör, hamburger,kocsi, biztosítás.. újra és újra és újra… nem csodálom hogy az amcsik megkattannak :D

 5. 5

  acsdav2

  Hamár ötletbörzét tartunk. :) A Super Bowl utáni díjátadó szerintem borzalmas. Miért csak 3 ember állhat a csapatból a pódiumon? Na meg, az, hogy a tulaj kapja meg először a trófeát….. Én európai focin nőttem fel és szerintem a legjobb pillanat az amikor az egész csapat ott áll a dobogón és a csapatkapitány felemeli a trófeát. :)

 6. 6

  Kopi3.14

  Reklámok eltörlése – Ha áll a játék, akkor nyugodtan mehet reklám. Gondolom mindenki tűkön ülve lesi a tizenegyes rúgások előtt, ahogy gyúrják az aranylábúakat.

  Egyéniségek kibontakozása – Ez az igény a felhozott példával pont az előző ellen beszél. A mindenki a saját pipőjében libben vezetne oda, hogy a közvetítés másból sem állna, mint kinek mit ábrázol a lúdtalpbetétje. Nem érzem egyébként, hogy el lennének nyomva az egyéniségek, Bell, Brown, ODB, Lynch, Gronk egyike sem szürke egér a pályán kívül sem. Amikor meg Kaep tett valami egyénit, akkor az volt a baj, hogy dögöljönmegnemtiszteliahimnuszt.

  Playoff szakáll és MVP – Három vagy négy meccs az egész PO egy csapatnak. Durván maximum hat hét alatt lezavarva. Az alatt túl komoly szakállat nem lehet növeszteni. MVP: már az alapszakaszi is BS a QB mániájával, így a pont leszarom vonal, legszívesebben eltörölném a csába.

  Pontrendszer alapú rangsor – tenisz alapú rendszer eléggé értelmetlen, akkor inkább Élő pontok szerint lehetne, de mégis hogy, ha kettőznek valakit, a zónázó és emberező játékokat hogy kezelje stb. eleve egy a teniszhez hasonló csak a csapatok szintjén lenne értelmezhető. Jó a PFF vagy ahhoz hasonló megoldás, esetleg elvárt teljesítménnyel súlyozva.

  Sajtótájékoztatók – Nagyon kellene ja. Majd Belichik és Harbough fog szópárbajba keveredni. A kretén crew pedig egyedül is megoldja a balhé irányú igényeket.

  General – Ha már ötleteket akarsz máshonnan, akkor csapatsportágakra korlátozd a merítést, az egyéni sportok más jellege miatt!

 7. 7

  DatAss

  A UFC-s szájkarate nem hiányozna szerintem, de a reklámok csökkentése hasznos lenne.

 8. 8

  Debreceni József

  A szabad td ünneplést meg az egyénieskedést nagyon bírnám. A sok színes arcot szabadon kéne engedni, sokkal nagyobb móka lenne. Egy-egy “kapufaölelés, dunk, td közbeni tökfogásnak” bele kell férnie. Nálam az ellenfél heccelése is beleférne.
  A reklám az sok pénz, az tuti marad. A többi az annyira nem kéne. A szemtől szembeni sajtótájékoztató meg egyenesen veszélyes, ezek a srácok fociznak, nem bokszolnak, minden ilyen esemény parasztlengőzésbe menne át.

 9. 9

  Arnold Patsenegger

  Az ugye megvan,hogy a szakállat nem akkor kezdik el növeszteni amikor a csapat bejut a playoffba hanem már szezon közben növesztik :) pont ez a lényege.

  Reklám: senki nem azt kéri, hogy töröljék el… hanem legalább az élvezhető kategóriába szorítsák vissza.

 10. 10

  sgtGiggsy

  Na igen, a reklámoktól a frász kitör. Általában egy meccs két órás, plusz még egy-másfél óra reklám. Azért ez így nagyon durva, én részint (meg a késői időpont miatt) nem nézek élőben NFLt a Super Bowlon kívül. Felvételről csak átnyomkodom a gyakran 6-8 perces reklámszüneteket, azt kész.

 11. 11

  ZERO_L

  Értem én, hogy offseason van és nincs miről írni, de ezek a javaslatok igen gyenge lábakon állnak (no offenz)

  Kezdjük ott, hogy az NFL-nek akkora előnye van a többi major sporttal szemben, hogy még az idei nézettségi adatok csökkenése ellenére is utcahosszal vezet a többi ligával szemben (én inkább látom a kedvezőtlen párosításokban és egyéb tényezők miatt a visszaesést, mintsem a szurkolók tömeges elfordulása miatt). Az meg konkrétan nem igaz, hogy kezd meginogni a helyzete az élen, vagy ha ilyen állítást teszel, akkor érdemes lenne valamivel alá is támasztani.

  Itt egy közvélemény kutatás, hány szurkoló választotta kedvenc sportjának az NFL-t 3 éve:
  http://www.espn.com/nfl/story/_/id/10354114/harris-poll-nfl-most-popular-mlb-2nd

  Ha valamelyik ligának “tanulnia és figyelnie” kéne az pont nem az NFL…

  Labdarúgás – Reklámok eltörlése

  Először is a két sport menete teljesen más. A labdarúgást is telenyomnák reklámokkal, ha nem lenne az a fránya futóóra, efelől ne legyen kétségünk. Nyilván sok a reklám, ezt már az amerikai is érzik, ettől még naivitás feltételezni, hogy a reklámok törlésével jobb lenne sportág. Az NFL a bevételeinek több mint harmadát a televízióktól kapja, ami nyilván nem azért ekkora mert horribilis az előfizetői díj, hanem pont a meccs közbeni értékesített reklámokból származó bevételek miatt. Azért arra kíváncsi lennék azt a 3-4 milliárd dollárt (csak hogy ne számoljunk a teljes televíziós bevétellel) mégis hogyan tudná az NFL csak úgy kisujjból kompenzálni. Egy tulajdonos sem fog emellett szavazni, nem hülyék.

  „Valamiért a beteg európaiak lelke kibírja azt, hogy 45 percen keresztül nem lát egy darab tampon,
  sör, kaja, biztosítós reklámot. Pont az amerikaiak ne bírnák ezt ki?”

  Igen pont ők, de nem azért mert annyira kíváncsiak az új potencianövelőkre, hanem mert más kultúrában nőttek fel, szocializálódtak. Nekik természetes, hogy meccs közben bizonyos időközönként kimehetsz sörért, nasiért, hugyozni, bármiért. Minden major sportáguknak (kivéve az MLS-t) része, itt társadalmi, fogyasztói szokásokról van szó. Ezt meg egy liga (bármekkora is), nem fogja tudni egyedül megváltoztatni.

  NBA – Egyéniségek kibontakozása

  Mert az egyéni cipőktől kibontakozhatna az egyéniségük? Ez most komoly? Az egyéniség megítélése leginkább a pályán mutatott játékstílusból és a pályán kívüli viselkedésből fakad. Ezt mondjuk, pont semmiben sem korlátozza a liga(nyilván a
  káros tevékenységeket igen). Gronk, Watt, Newton, Beckham és még lehetne sorolni, ugyan akkora egyéniségei a maguk ligájának mint az NBA-ből említett játékosok. Nem tudom kiből szeretnél többet látni, de biztos vagyok benne, hogy
  az „egyéni cipő” használata ehhez igen keveset adna hozzá.

  És ha már cipők, inkább pont az uniformizálás felé kellene elmenni, hogy esetleg a visszajátszás során el lehessen dönteni, az adott játékos cipője érintette a fehér vonalat vagy sem, elég fontos szokott lenni meccs közben.

  NHL – Playoff szakáll és MVP

  Playoff szakáll most is van (lsd Edelman) semmi sem tiltja, szóval ez egyéni döntése a játékosoknak, ha ők nem érzik úgy, akkor meg minek?
  Playoff MVP címnek megint semmi értelme nincs, főleg azzal az indoklással, hogy majd ezzel a SB MVP-s cerkaméregetést vissza lehet szorítani. Akkor majd a PO MVP címre verik, hisz minél több meccset játszanak annál valószínűbb, hogy QB közül fog kikerülni a cím győztese (lsd alapszakasz MVPje is szinte csak QB), mert elenyésző
  esetben fordulna elő, mikor egy RB-WR-DE-LB-S végig dominál egy 3 vagy 4 meccses sorozatot. A jelenlegi rendszer azért jó mert, így legalább az esélyét meghagyják, hogy ne irányító nyerjen. Nyilván a probléma azzal van, hogy ezt
  nem alkalmazzák túl sűrűn (pl Brady seahawks elleni MVP címébe is be lehetne kötni, de lehet az ideibe is), de a PO MVP-vel meg nullára redukálod annak az esélyét, hogy ne irányító nyerje.

  Tenisz – Pontrendszer alapú rangsor

  Ez is totálisan érthetetlen számomra. Egy csapatsportban, ahol inkább arra kéne koncentrálni, hogy ne egyéni eredményeket hangsúlyozzuk ki, ott mégis mi szükség van egy ilyen patikamérlegen kimért rendszerre. Egyébként sem tudsz olyan súlyozó rendszert felállítani, ami számításba veszi az előtted lévő (mondjuk) OT-t és figyelembe veszi, hogy a másik oldalon egy Watt pusztít. Túl sok összetevője van a játéknak, amit súlyozni kéne. Ráadásul a példád is fals, mert egyéni sportágból hozod, ami megint teljesen más. Szerintem a PFF bőven elég arra, hogy legalább körülbelül be lehessen lőni az adott játékos a posztján mennyire teljesít jól. De nem is hiszem, hogy a casual nézőket ez komolyan érdekli, vagy ettől többen szeretnék meg a sportot.

  UFC – Sajtótájékoztatók

  Nálam ennél kerekedett ki legjobban a szemem. Először is a UFC vagy az MMA mint sport egy szubkultúra, még csak most próbál terjeszkedni. Ráadásul itt konkrétan véresre püfölik a másikat (amíg be nem szarik, vagy tovább is), ebben a
  közegben teljesen elfogadott a fokoff-ozás és műanyag üveg dobálása a bunyó előtt, mint show elem. Ugyanis ezzel tudják eladni magukat és az aktuális eseményt (boksz dettó), mert a payperview bevételekben van az igazi dohány. Ezzel szemben az NFL egy globális termék olyan cégekkel, akik fogyasztók millióinak adják el/reklámozzák termékeiket. Most gondold át mennyire életszerű, hogy Beckham a Nike és a Head&Shoulders reklámarcaként üvöltözik meg dobálja az üvegeket, majd a meccs közben a reklámban meg játssza a mosolygós jófiút. A mai világban mikor minden szponzor annyira fosik, hogy a szponzoráltjánál mikor gurul el a gyógyszer, majd biztos örömmel fogadják az ehhez hasonló performanceokat. Amúgy is totálisan kontra produktív lenne, hisz még ha az amerikaiak nagy része be is veszik ezt a bohóckodást (pankrációt is néznek, szóval van rá sansz), a játékosoktól súlyos pénzösszegeket vonnának el, vagyis egy idő után a kutya nem vállalná el, max a legostobábbak és akkor a liga máris közelebb lenne egy valóságshow-hoz mint egy sportszervezethez

 12. 12

  Kopi3.14

  Az ugye megvan, hogy a szezon során növesztett szőrzetet elég nehezen lehet playoff szakállnak hívni? Mert az szezon szakáll.

 13. 13

  Kopi3.14

  Azokból ténylegesen mennyi a csak reklám miatti szünet, amikor a pályán is mindenki arra vár, hogy leteljen és folytathassák? Vagy esetleg akkor érdektelen események vannak a pályán?

 14. 14

  sgtGiggsy

  A nagyrésze szerintem csak a reklám miatt van. Nagyon más nem indokolja, hogy egy TD, és a másik csapat első támadása között 6-8 perc legyen. Jó, a másfél órába a félidő is beletartozik, de a kizárólag reklámok miatti szünetek nélkül szerintem legfeljebb két és fél óra lenne egy meccs. Ha megnézed, egy átlag meccs visszanézve az NFL Networkön két óra környékén szokott lenni, és ott nem vesznek ki mást, csak a negyedek közti szüneteket, időkéréseket, és azt, mikor azért áll a játék, mert változik a támadó csapat. Nagyjából egy óra színtisztán a reklámok miatt van.

 15. 15

  Arnold Patsenegger

  Gondolom ezt viccnek szántad :D

 16. 16

  Kopi3.14

  Nekem anno Game Passon a két és fél óra úgy jött össze, hogy nem voltak visszanézések sem. Néha egy challange önmagában öt-tíz perc.

 17. 17

  sgtGiggsy

  Hát nem tudom. Most direkt ránéztem a három meccsre ami le van töltve a gépemre, Abból kettő 2:15, egy 2:11 és nincsenek agyon vágva. Szóval a három és fél óra, ami az átlag ideje egy közvetítésnek állati sok. A challange-ek hosszát is inkább a reklám indokolja, mert nem hiszem el, hogy egy átlag elkapás-nem elkapás megvitatása ennyi ideig kell tartson, mikor a tévé előtt általában már a második lassításból egyértelmű az ítélet.

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás