Connect with us

Érdekességek

Hogy bír majd Josh Norman a csoport első számú elkapóival?

A Redskins védőkoordinátora, Greg Manusky megerősítette, hogy idén engedik majd Josh Normant az ellenfél legjobb elkapójával meccselni. Tavaly ez nem így volt és elég sok kritikát is kapott a Redskins ezért, amikor az ellenfél első számú WR-e folyamatosan megégette a túloldalon Breelandet. A PFF-től Scott Barnett állt elő pár érdekes adattal azzal kapcsolatban, hogy milyen esélyei lehetnek a kiváló cornerbacknek Odell Beckham, Alshon Jeffery és Dez Bryant ellen, akikkel kétszer is találkozik majd idén.

 

Kezdjük azzal, hogy elismerjük Normant, aki az utóbbi három évet nézve a második legalacsonyabb passer ratinget engedte a CB-k között (61.0, Sherman vezet 60,2-vel, a harmadik Chris Harris 66,6-tal), illetve a második legkevesebb yardot engedte coverage snapenként (0,81, az első Chris Harris 0,70-nel, a harmadik Richard Sherman 0,83-mal). Mielőtt megnézzük, Norman és az NFC East legjobb elkapói összehasonlítását, elevenítsük fel a route tree-t, azaz hogy melyik útvonal mit is jelent.

 

 

Most már belekezdhetünk a matchupokba, legyen az első Odell Beckham, akivel kapcsolatban van egy érdekes statisztikánk is. OBJ első 25 meccsén (mielőtt Normannel először találkozott volna) 266 targetből mindössze 4 dropja volt, ezután viszont 19 meccsen 188 targetből 19 drop, tehát valami nagyon elszakadt nála annál a cicaharcnál.

 

Szóval Beckham vs Norman. Beckham átlag feletti játékos majdnem minden útvonalon, azonban hosszú route-ok nem kedvező matchupok Norman ellen, a Go, Corner és Post útvonalakon is kicsi esélye lesz a Redskins ellen, viszont például a Comeback, az In, a Quick out vagy a Slant útvonalakon előnyben lehet.

 

 

Jeffery vs Norman. Jefferynek tökéletes matchup Norman, hiszen amiben a legjobb az elkapó, abban a legrosszabb a corner, név szerint a Crossing route, az In és a Comeback, amiben Jeffery kimagaslik. A hosszú útvonalakat itt is lehet hanyagolni, de azon felül, hogy Norman azt elég jól védekezi, Jeffery abban ráadásul átlag alatti.

 

 

Dez vs Norman. Dez megszívta, mert amiben Norman rossz, ő abban nem jobb az átlagnál. Egyedül az Out route-on lehet nagy előnye Bryantnek. Ez megmagyarázza azt a statisztikát, hogy eddig karrierje során Norman ellen 12-szer vették célba, amiből csupán 4 elkapás született 38 yardért és 0 TD-ért.

 

 

Még egy érdekesség a végére. Az összes elkapót tekintve, aki felé legalább négyszer dobott irányítója, mikor Norman volt coverage-ben, Beckham rendelkezik a legjobb WR ratinggel (passer rating, csak az adott elkapó felé), Jeffery pedig a legjobb yard/target mutatóval.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!