Connect with us

Hír

Matt Forté lehet a biztos pont a Jets támadósorban

Bizonyára minden olvasónk tisztában van a Jets idei ügyködésével, de röviden összefoglalva egy teljesen új csapat építése a cél, ahol a túlfizetett és/vagy alulteljesítő játékosaiktól megváltak az offseason során. Voltak azonban játékosok, akik mellett kitartott a vezetőség, köztük Matt Fortéval is, aki most a tavaszi pletykák ellenére ismét élvezheti az első számú futó szerepét.

 

 

A 31 éves, korábban Chicagóba a liga krémjébe tartozó játékos pocsék bemutatkozáson van túl New Yorkban. Ő is része volt azon játékosok csoportjának, akiknek a teljesítménye csalódás volt a 2016-os idényben. Emiatt felmerült Todd Bowlséknál, hogy Bilal Powell, Forté cseréje kerülhet rivaldafénybe, ami egyáltalán nem lenne meglepetés. Noha Forté elérte az 1000 scrimmage yardot az előző idényben, karrierje második legrosszabb átlagával (3,7 yard/carry) futott, a 243 elkapott yardja és mindössze 30 elkapása pedig messze a legrosszabb mutatója pályafutása során. Ezzel szemben Powell karrierje legjobb teljesítményével, 5,5-ös yard/carry átlaggal produkált, és sok elkapást is elvett riválisától. A Jetsnél viszont úgy döntöttek, hogy ismét Forté kezébe adják a gyeplőt, kérdés meddig.

 

Hatalmas szükség lehet a futójátékra New Yorkban, hiszen még a kezdőirányító kiléte sincs meg a csapatnál, a felhozataltól pedig egy Jets drukker sem jön lázba, így a futójáték hatékonyságán múlhat a támadósor sikeressége. A két veterán játékos mögött pedig az idei draft 6. körében kiválasztott Elijah McGuire várhatja a lepattanó carryket, tehermentesítve a lassan kiöregedő csapattársait.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!