Connect with us

Minden ami NFL

Mit várhatunk a csapatunktól a jövő évi alapszakaszban?

Ugyan megnéztük a divíziók beosztását saját véleményünk szerint, érdemes lehet az összes csapatra ránézni együtt, különböző mutatók alapján. Kitől mit várhatunk jövőre?

 

Szakértői vélemények

Hát igen, mi mást lehetne mondani a mi cikkeinkre, mint hogy szakértőik. Viccet félre téve, a szemre való tippelgetés nem szokott túl pontos lenni, ráadásul nem is figyeltünk egymás érveléseire, ezért jöhetett ki az, hogy 264 győzelmet jósoltunk össze egy 256 meccses szezonra, tehát egy kicsit még vajszívűek is voltunk az olvasói kritikák ellenére. Aki nem olvasta volna, az itt érheti el a Kinek mennyire kemény?-cikkeket, a többiek folytassák lejjebb.

AFC North, AFC East, AFC South, AFC West

NFC North, NFC East, NFC South, NFC West

 

SoS

Rémesen rossz mutató az ellenfelek tavalyi győzelmeit számba venni, mégis minden sorsoláserősség ebből indul ki a kommersz elemzésekben. Az NFL figyelembe veszi a divíziók tavalyi eredményét, és ennek megfelelően próbál kompetitív csoportoknak erősebb ellenfeleket adni. Ahogy láthatjuk, az amúgy gyengélkedő Jets jól megszívta a tavaly hasító Pats és Dolphins miatt, de a Chargers is hasonló módon járt.

 

Pitagoraszi győzelmek

Korábban ismertettük már a mutatót, ennek fejlesztett formájával dolgoztunk most. Az alapötletet ismerve nem megdöbbentők az eredmények, és nem is biztos, hogy mindegyik beválik, de még mindig hatékonyabb becslést kapunk, mint a tavalyi győzelmek számát nézve.

A PYTH-oszlopban látható az a szám, amennyit kellett volna nyernie az adott csapatnak a 2016-os szerzett és kapott pontjai alapján. Ezek a tippek az esetek 2/3-ban bejönnek. Látható, hogy a 2016-os szezon PO-csapatai közül csak a Green Bay (egy hajszállal) és az Atlanta nem teljesítette túl magát legalább egy győzelemnyivel. Ez nem meglepő: évről-évre jelentős a playoff résztvevői között a cserélődés, általában földöntúli módon kell játszani, hogy egyáltalán a Wild Card körig eljussanak. A fejlődés és romlás persze nem azt jelenti, hogy 49ers-Browns Super Bowlra készülhetünk, és jövőre a Patriots húz 1/1-re. Az viszont magabiztosan várható, hogy a pirossal jelölt 12 csapatból körülbelül 8 tényleg visszaesik, míg a zölddel jelölt 11 csapatból szintén 8 előretör a saját eddigi helyzetéhez képest.

 

Turnover mutató

Ha több labdát szerzünk az ellenfeleinktől, mint ők tőlünk, az jó hatással van a győzelmeink számára, és ez fordítva is igaz. Azonban nincs mindig egy labdabiztos támadósor, vagy egy labdaszerző védelem, hogy kisegítsen.

 

Szoros meccsek eredménye

A hét vagy kevesebb ponttal eldőlt meccsek kritikusak. Szinte lehetetlen fenntartani évről-évre ezek megnyerését, és ahogy az idősoros adatokból is látszik, az a csapat, amely a szoros meccseinek 75%-át megnyeri, be fog szakadni a következő évben – hiszen pont ezek megnyerésére nem lesz garancia. Vannak kivételek: Brady, Luck, és Peyton Manning fenn tudta ezeket tartani, de itt legjobb esetben is három irányítóról beszélünk a 32-ből. A dinamika a másik irányban is működik: ha éppen nem sikerülnek a szoros meccsek (25%), jövőre bizakodhatsz.

Kedves Dolphins, Raiders, Texans, Cowboys szurkolók, gyertek ide. Üljetek le, rossz hírt mondok. Baj van.

Kedves Chargers drukkerek. Hajrá.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!