Connect with us

Minden ami NFL

Pozíciós rangsor – AFC North – védők

A támadók listáját simán nyerte a Steelerst, de ezzel eddig sem volt problémájuk, inkább a védelem a kérdés. A Bengals és a Ravens is inkább itt kapaszkodhat, a Browns pedig okoz néhol meglepetést.

 

 

DL 1,5x

 

Ez volt a legsimább poszt mind közül. Bár a Ravens megtartotta jó borsosan Brandon Williamst, alapvetően nem mondanám, hogy van három fix jó belső védőfalembere. Kettő igen, bár Pierce Urbannal együtt sem játszott annyit tavaly, mint Williams. Sőt, Wormley simán lehet a titkos adu, de ez csak később derül ki. Ellenben Tuitt és Heyward közel Jets szintet hoznak a 3-4-es endekből, Hargrave és Alualu pedig korrekt, arról nem is beszélve, hogy rettentő mély a poszt a csapatnál.

 

A Bengalsnak az van, ami mindig is volt, mióta Atkins megvan. Ő elit, mellette pedig az játszik, aki éppen akad. Sims a legalja kategória, őt jó eséllyel az újonc Glasgow kiszorítja. Így amúgy könnyen lehetett volna a Browns a harmadik, de Bryant sérülésből jön vissza, Shelton pedig azért messze nem Atkins.

 

Edge 2x

 

 

A passzsiettetőket uralja a Steelers, bár nem azért, mert ők ligaszinten akár csak top10-ben lennének. Harrison zseniális, de öreg, Dupree biztató, de még messze nem az igazi, Moats jobb, ha nem kezd, TJ Watt pedig újonc. Hasonló a helyzet a Bengalsszal is: Dunlap király, Clarke inkább ne játsszon, Willis újonc, Johnsonban pedig egyszer volt potenciál. Kis túlzással akár azt is mondhatnám, hogy a szegény Steelers pass rusha van Cincinnatiben.

 

A Browns itt már megszerezte a harmadik helyett, mert Ogbah nagyon ígéretes, Garrett ugye 1/1-es és Carl Nassib is jó lehet. Ellenben a Ravensnél Suggs nagyon öreg, már nem az az elit játékos, akihez hozzászokhattunk. Persze még így is jobb, mint bárki a Brownsban jelenleg, de mögötte abszolút nincs senki, Bowser és Williams újoncként kaphatnak nagy szerepet.

 

Egyébként érdekes, hogy a csoport  komolyan rágyúrt a pass rusherekre (mondjuk rájuk is fért):  a Ravens a 2. és 3. körben hozott edge rushert, a Browns ugye 1/1-nek, a Steelers pedig az első körben. A Bengals pedig fura.

 

LB 1,5

 

 

 

Nem gondoltam volna, hogy létezik csoport, ahol ennyire pocsék a linebacker helyzet. Persze a Bengals el van, mint a befőtt, három kezdő, sőt, top25-ös LB-je is van, ami azért nagyon nem rossz, főleg, hogy csak ők mondhatják el, hogy ki tudnak állítani kellő mennyiségű linebackert.

 

A Collins-Kirksey páros önmagában nagyon jó, fiatal és sok bennük a potenciál, de tippem nincs, ki lehet a harmadik LB, nincs olyan játékos a csapatban, aki 10 snapnél többet játszott volna tavaly. Hasonló helyzet a Ravensszel is, hiába van egy top5-ös Mosley, ha a második legtöbb LB snappel rendelkező játékos Patrick Onwuasor 62-vel, és amúgy ő is béna. A Steelers áll a legrosszabbul, mert Shazier a leggyengébb linebacker a négy csapat négy legnagyobb sztárja közül, Williams pedig legjobb esetben és középszer alja.

 

Megdöbbentő, hogy milyen gyengén állnak a csoportban linebackerből.

 

CB 2x

 

 

A Ravensnél bizonyára azért van ennyi corner, mert nem akarnak még két linebackert sem a pályán tartani. Mindenesetre az ő csoportjukban van a legnagyobb mennyiségi és minőségi játékos, még Young sérülése ellenére is. Jimmy Smith és Brandon Carr hoznak egy jó közepest, Webb pedig nagyon jó lehet a slotban, Humphrey pedig első körös újonc, így összességében nagyon jól áll a csapat.

 

A Steelers is rendben van, Gay a tapasztalt veterán, Burns és Cockrell az ígéretes fiatalok, Sutton pedig a lehetőségre váró újonc. Ez összességében szerintem jobb, mint a Bengals négyese, ahol bár a veterán Adam Jones jó, de Kirkpatricknak csak a fizetése toplistás, Shaw középszer, Dennard pedig az 5. éves opciója ellenére is inkább bust, mint nem. A Brownsban pedig hiába van ott a korábban elit játékra képes Joe Haden, most ő az egyik legnagyobb fake. Taylor oké, de McCourty a Titansből is inkább lefelé lógott ki, Wilson pedig újonc.

 

S 1,5x

 

 

Itt nincs kérdés, a Weddle-Jefferson duónál talán csak a Chancellor-Thomas páros jobb a ligában. Egy mindenben elit és egy remek box safety, nem kérdés, a 1,5-szeres szorzó nem mutatja meg, mekkora különbség van köztük és a többiek között. A Bengalsnál Iloka és Williams jó, de nem kiemelkedő, bár így is azért a jobbak közé tartoznak ligaszinten. Igazából a Steelers is lehetne a második, mert ez a jó közeli minőség náluk is megvan, ráadásul a poszt is mély, de én még egy fokkal így is jobbnak érzem a Bengalst. Az utolsó a Browns, ahol Pryor a Jetstől megszerzett első körös bust, Peppers egy újonc, akinek nincs igazából még posztja, Reynolds pedig egy erős közepes.

 

Összegzés

Elképesztően szoros volt a védelmek csatája. A Steelers uralja a védőfalat, bár a hátsó alakzata már nem olyan jó, különösen a linebacker sor gyenge. A Ravens ugyanaz, csak pepitában: messze övék a legjobb secondary, viszont a front7-jük gyenge, hiába van ott is 1-1 sztár minden szinten.

 

A Bengals meglepő módon hozta a többiek szintjét. Ő az egyetlen csapat, ami egyetlen poszton sem volt utolsó, mindig ott volt a tűz közelében, illetve egyedül van majdnem annyi jó LB-jük, mint a három másik csapatnak összesen. A Browns pedig szinte mindenhol utolsó, bár Garrettékben és az újoncokban van potenciál, lehet ez még sokkal jobb is.

 

 

A Ravens nem tudott fordítani, de ezt nem is lehetett elvárni, hisz 11 pont különbség a Steelers és a Browns között volt csak. Ezzel együtt megtartották az előnyüket a Bengals ellen, ami így összességében egy teljesen legit sorrendet eredményezett. A Steelers abszolút favorit – már ameddig megelőlegezzük Big Bennek a jó játékot -, a Ravens stabil, a Bengals pedig addig ott lehet a rájátszás környékén, ameddig le nem sérül mindenki. A Browns meg épül-szépül lassan.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!