Connect with us

Minden ami NFL

Pozíciós rangsor – NFC West – védelem

Egykor az NFC West az NFL legkeményebb védelmeivel rendelkezett. Ma ez már nem így van, de vannak igazán jó védőjátékosok így is a csoportban. Látszólag minden csapat más-más poszton erős, így nem tűnt elsőre nehéznek a rangsorolás, mégsem volt minden teljesen egyértelmű. A sok rookie meg csak még jobban bekavar a képbe, mert nem kaptunk még valós képet a teljesítményükről, de nem lehet véletlen a sok magas draftpozíció sem. A csoport támadóinak rangsorát ITT olvashatjátok.

 

Belső védőfal

  1. Rams (Aaron Donald, Dominique Easley, Michael Brockers)
  2. 49ers (Solomon Thomas, Earl Mitchell, Arik Armstead, DeForest Buckner)
  3. Cardinals (Rodney Gunter, Corey Peters, Robert Nkemdiche)
  4. Seahawks (Jarrad Reed, Ahtyba Rubin, Malik McDowell)

 

Talán a védőfalaknál volt a legnagyobb a káosz. A San Francisco tele van tehetséges fiatallal, de egyikőjük sem érett még be igazán, a Rams a liga legjobb védfalemberét (és talán legjobb játékosát) birtokolja, a Cardinals és a Seattle pedig minden védelmi egységében erős. Végül Aaron Donald személye miatt a Rams jött ki nálam győztesen. Egyszerűen annyira domináns a csávó, mint más csapatok teljes védőfala. Mellette azért Easley és Brockers sem reménytelen, sőt kifejezetten jó időnként. A Frisco fiataljai végül a mélységnek köszönhetően futottak be a második helyre. Armstead és Buckner ugyan még csak fejlődőben, de már látszanak a jelek miszerint jók lehetnek, Mitchell mindig inkább a szürke munkásember képét kelti, Solomon Thomas pedig a jövő egyik nagy ígérete. Azt érdemes még megjegyezni, hogy a Buckner, Thomas, Armstead trióból, valamelyikük (vagy akár kettő is) nagy eséllyel pass rusher feladatokat fog ellátni, de egyelőre nehéz biztosan megmondani, hogy kinek mi lesz a feladatköre. A Cardinals egy paraszthajszállal előzi meg a Seattle-t, de egyik sor sem a hatalmas nyomásgyakorlásokról híres, futás ellen korrektek.

 

Passzsiettetők

  1. Seahawks (Cliff Avril, Michael Bennett, Frank Clark)
  2. Cardinals (Chandler Jones, Markus Golden, Frostee Rucker)
  3. 49ers (Elvis Dumervil, Aaron Lynch, Ahmad Brooks, Eli Harold, Dekoda Watson)
  4. Rams (Connor Barwin, Robert Quinn, Morgan Fox)

 

A Pass rush első helyet a mindig kicsit lebecsült Avril, Bennett kettős hozza a Seahawksnak, de Frank Clark is becsületesen helytáll a rotációban. A Cardinals Chandler Jones megtartásával az egyetlen pozitív szabadügynökpiaci tevékenységét tudhatja maga mögött, így legalább az irányítósiettetést úgy ahogy megoldottnak tekintheti. Mellette Golden és Rucker inkább csak epizódszereplők. A San Francisco névsora elsőre elég erősnek tűnik, de Dumervil már nem képes olyan teljesítményre, mint 3-4 éve, Lynch nem az a domináns típus, Brooks és Eli Harold meg elég gyenge éven van túl. Érdekes lehet még Dekoda Watson szerepe, akinek pár kiváló mérkőzése volt már, de rettentően nyers. A Rams ugyan egy Barwinnal erősített, de már ő sem csillog régi fényében, Quinn pedig évek óta többet sérült, mint nem.

 

Linebackerek

  1. Seahawks (KJ Wright, Bobby Wagner, Michael Wilhoite, Arthur Brown)
  2. 49ers (Reuben Foster, NaVorro Bowman, Malcolm Smith, Ray-Ray Armstrong)
  3. Cardinals (Deone Bucannon, Haason Reddick, Karlos Dansby, Scooby Wright)
  4. Rams (Mark Barron, Alec Ogletree, Cory Littleton, Josh Forrest)

 

Az inside linebacker első helye egy pillanatig nem volt kérdés, ugyanis a liga legjobb 10 (5?) linebackeréből 2 is Seattle-ben játszik, ráadásul mindketten pofátlanul fiatalok még. Wagnerről tudtuk eddig is mekkora zseni, de Wright szép lassan surranó pályán érkezett meg az elitben. A 49ers csak úgy, mint többi posztján itt is ígéretes lehet, főleg ha Bowman és Foster egészséges tud maradni. Ráadásul Foster magatartásával is felmerülnek kérdések. A rotáció egyébként itt is mély, mert Malcolm Smith, Ray-Ray Armstrong és Brock Coyle is bevethető. A Cardinals LB sora igen érdekes, mert akad itt újonc, kiöregedő veterán, valamint safetyből linebackerré avanzsáló játékos is. Nem tudom mit hoznak ki ebből, de egyelőre szeretnék látni tőlük valamit, hogy feljebb tolhassam őket. A Rams pedig igazi tackle-gyárosokat tud felmutatni, de egyértelmű hogy bennük a legkisebb a potenciál.

 

Cornerbackek

  1. Seahawks (Richard Sherman, DeShawn Shead, Jeremy Lane, Shaquill Griffin)
  2. Cardinals (Patrick Peterson, Brandon Williams, Justin Bethel)
  3. Rams (Trumaine Johnson, EJ Gaines, Kayvon Webster)
  4. 49ers (Rashad Robinson, Dontae Johnson, Keith Reaser, Akhello Whiterspoon)

 

A cornerek névsorát már évek óta a Richard Sherman vezette Seattle-lel kell kezdeni, de reménykedhet a csapat, hogy találnak majd valakit a túloldalára, mert kezdő cornerként Shead kevés. Lane jó kis játékos, de inkább slotban védekezik és sérülése óta haloványabb is. Patrick Peterson szezonja talán csendesebben telt, de azért sem szabad lebecsülni képességeit, mert ő volt az a CB, aki a legnagyobb százalékban követte az ellenfél legjobb elkapóját. Ennek ellenére elit közeli teljesítményt rakott elénk. Párja azonban nincs, ez pedig még visszaüthet a szezon során. A Rams másodszor is taggelte Johnsont, de ezzel csak az egyik fele van meg nekik a CB párosnak, Gaines pocsék, Webster pedig sose volt kezdő játékos. A 49ers ennek ellenére se tudja megelőzni őket, mert legjobb játékosuk egy alig pár mérkőzést játszó fiatal és mögötte se nagy a tülekedés nagy tehetségekben.

 

Safetyk

  1. Seahawks (Kam Chancellor, Earl Thomas, Tedric Thompson, Brad McDougald)
  2. Cardinals (Tyrann Mathieu, Budda Baker, Anthoine Bethea, Tyvon Branch)
  3. 49ers (Eric Reid, Jimmie Ward, Don Jones)
  4. Rams (Mo Alexander, Lamarcus joyner, Isaiah Johnson)

 

A Seattle-i safety sor talán vesztett már előnyéből, de így is a liga legjobbja, ha lesz motivációjuk, akkor nem lehet megkérdőjelezni nagyságukat. A Cardinals itt is érdekes kivétel, ugyanis safety sorokban két hybrid is van, Mathieu és Baker sem feltétlen igazi safety, bár kétségtelen hogy mindketten tudnak itt is játszani. Bethea kicsit öreg már, Branch pedig rotációs játékos. A másik két csapat sora azonban nem igazán veretős, a 49ers egy Eric Reiddel jött be a harmadik helyre, amire csak egy Mo Alexander a Rams válasza. Nekem a kettő közül inkább előbbi a favorit, így alakul ki a végső sorrend.

 

Védelem összetett

  1. Seattle Seahwks 29,5 pont
  2. Arizona Cardinals 22,5 pont
  3. San Francisco 49ers 18 pont
  4. Los Angeles Rams 15 pont

 

A Seahawks nagy fölénnyel nyeri a védelmek csatáját, igazából a belső védőfal kivételével mindenhol nekik van a legerősebb rosterük. A Cardinals nagyot gyengült az offseason alatt, így nem előre, hanem inkább hátra kell majd tekintgetniük. A 49ers szépen erősödik, de a nulláról nem lehet egyből az élre ugrani, egyelőre csak dolgozzák le a tetemes hátrányt. A pontszámítási rendszerünkkel sincs szerencséjük, ugyanis azokon a posztokon gyengék, amiket mi igazán hangsúlyosnak tekintünk. A Rams pedig továbbra is Donaldra fog támaszkodni.

 

Rangsor összetett

  1. Seattle Seahawks 54,5 pont
  2. Arizona Cardinals 51 pont
  3. Los Angeles Rams 32,5 pont
  4. San Francisco 49ers 32 pont

 

Összességében a Seattle védőoldali dominanciájának és támadóoldali stabilitásának köszönhetően uralja a csoportot és kicsit nagyobb is lett az előny ránézésre, mint az elmúlt években. Persze ez nem jelenti azt, hogy szokásosan ne szenvedjen meg a Rams ellen, a 49ers ne lephetné meg őket vagy hogy a Cardinalst előre temetni kéne. Az azonban biztos, hogy jelenleg csak nekik van hosszútávon franchise irányítójuk a csoporton belül, ami a jövőképet az oldalukra állítja. A támadófal továbbra is botrányos, ami egy ilyen csoportban nem életbiztosítás, de már rutinból tudják le a dolgokat. A védőoldallal összevéve tehát ne férhet kétség az elsőségükhöz. A Cardinals kicsit lemaradóban van, de a csoport másik két tagjához képest még így is hatalmas az előny. A 49ers pedig kapaszkodik a csoportban, ami idén még kevés lehet, de elindulni látszik valami. A Rams lehetősége pedig az új főedzőjében lehet.

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!