Connect with us

Hír

Shazier megváltoztatná az újonc szerződéseket

Az idei offseason adott pár olyan korábbi első körös játékost, akik egy szerződés kilobbizása miatt nem jelentek meg a csapat edzőtáborában, pedig az 5. éves opciójuknak hála még két évig érvényes szerződésük van. Ilyen volt Aaron Donald vagy Odell Beckham Jr. idén, akik vagy jogosan, vagy nem, de kivárták a 3 évet, amíg nem köthetnek új szerződést klubjukkal, mégis várniuk kell. Shazier ugyan részt vett az OTA edzéseken, ellentétben Donalddal vagy Beckhammel, de szerinte ez a mostani rendszer nem igazságos, amin változtatni kell a ligának.

 

 

Ez az 5. éves opció számos esetben szívás, mert néhány játékosnak várniuk kell 5 évet a nagyobb szerződéshez, néhánynak meg nem. De ez ellen nincs mit tenni, ebben állapodtak meg anno, így ez van. Legközelebb majd talán jobban odafigyelnek erre, és figyelembe veszik ezeket a dolgokat, mert néhány játékos esetében ez nagy kicseszés.

 

A “kicseszés” részre például a frissen Detroitba költöző Greg Robinson lehet a példa, akinek a Rams nem hívta le az 5. éves opcióját, később pedig el is cserélte a játékost – csakhogy a Lions meg lehet lehívta volna ezt az opciót. Vagy ott van például Derek Carr esete, aki mivel 2. körös játékos volt, már most tárgyalhat egy új szerződésről, szemben a fent említett kettőssel illetve Shazierrel, akiknek még két évig érvényes szerződésük van, és bolondok lennének a csapatok most kitömni a zsebüket, amikor még két évig relatíve olcsók lesznek. Ugyanakkor azt nem vette figyelembe Shazier, hogy amíg az első körösök azért elég szép summát kapnak már az alapszerződésükkel is, amiben az 5. éves opció összege (ami amúgy teljesen garantált) nincs benne, míg a többi játékos jóval kevesebb pénzért gürizik nap mint nap.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!