Connect with us

Minden ami NFL

FK! Franchise Draft – II. rész

Folytatjuk saját franchise-aink építését, a tegnapihoz hasonlóan ismét 4 környi picket mutatunk be Nektek! Az alapokat már mindenki lerakta kénye kedve szerint, jöhet a második fázis, ahol szekciókat is ki lehet alakítani, vagy más, eddig játékos nélküli egységbe kiválasztani az első láncszemet!

 

 

A szempontrendszerünk egyszerű volt: nagy megbeszélés után arra jutottunk, hogy az előttünk álló 5 évre draftolunk magunknak franchise-t, hiszen abba beleférnek a fiatalok mellett a középkorúak is, és egy fokkal nehezebb, mintha csak 1 illetve 3 évre draftolnánk. A felállás nem volt megkötve, a támadósorban 1 QB, 5 OL (2 OT, 2 OG, 1 C), 1 RB, 2 WR és 1 TE volt az alap, a maradék egy helyre pedig a RB/WR/TE hármas közül választhattál. Védelemben a 4 védőfalas felállás volt az alap, tehát 2 DE (EDGE rusher, azaz 4-3 DE vagy 3-4 OLB) és 2 DT (INTERIOR, azaz 4-3 DT vagy 3-4 DE vagy 3-4 NT) mindenki csapatában kötelező volt. A back 7 meg úgy állt össze ahogy akartad, akár 3 LB, 2 CB és 2 S, akár 2 LB, 3 CB és 2 S, vagy akár az 1 LB, 3 CB, 3 S felállás is szabadon választható volt. A draftsorrendet véletlenszerűen generáltuk ki, és a fantasy draftok módjára snake módszerrel választottunk, azaz a páros körökben visszafelé haladtunk, cserélni pedig nem lehetett.

 

I. rész

 

 5/29 KGYM
 Rodney Hudson
 C, Oakland Raiders

 

Hudson és Martin a legjobbak között vannak a belső falban, és még jó pár évig képesek is lesznek ellavírozni ott. Bízom benne, hogy velük megalapozhatom a számomra kifejezetten fontos támadófalat.

 

 5/30 chester
 Jalen Ramsey
 CB, Jacksonville Jaguars

 

Folytatom tovább a secondary építését, ezúttal a tavalyi év legígéretesebb cornerbackjével, akit már az előző pickemen is kihúztam volna, de akkor valószínűleg lemaradtam volna Haywardról. Ramsey igazolta a tehetségét és hogy nem véletlenül kapott akkora hype-ot a tavalyi daft előtt, most pedig immáron az én secondarymben terrorizálhatja a vele szemben álló elkapókat.

 

 5/31 balentin
 Marcus Peters
 CB, Kansas City Chiefs

 

Eddig nem nagyon helyeztem a hangsúlyt a védelmemre, de az ötödik kör elhozta a legjobb fiatal cornert nekem, aki két éven belül elérte, hogy egyetlen irányító se nézzen az irányába. Akkora playmaker, hogy bármelyik felé szálló labdát képes megjátszani, láthattuk, mennyi interception vagy leütött passz jött össze neki. Karrierje első évében még könnyű volt róla TD-t szerezni, de ez az idővel megfordul majd, igazi lock down corner lesz még öt év múlva is. Jelenleg semelyik cornerről sem gondolom, hogy jobb lenne fél évtized múlva, mint Peters.

 

 5/32 Leonidasz007
 Eric Berry
 S, Kansas City Chiefs

 

Nem feltétlenül a safety volt a következő poszt, amit erősíteni akartam, de Berry annyit csúszott, hogy nem hagyhattam ki. A stabilitás a pálya hátsó részén a passzjátékok előretörésével fontossá vált, ahogy az is, hogy a boxban is a védelem legyen az úr. Berry egyszerre kiváló free és strong safety is tud lenni, mentális tartása pedig sokat jelenthet az egész csapat számára.

 

 5/33 katonadani
 Brandon Graham
 DE, Philadelphia Eagles

 

A Jalen Ramsey picknek nagyon nem örültem chester kollégától, habár én azt hittem hogy pár körrel később is be tudom majd még húzni. No mindegy, más felé néztem, hiszen kezdtek fogyni az edge rusherek, akik nagyon fontos alapkövei egy csapatnak. Graham pedig két-három év óta top 5-10 játékos a posztján, csak ezt a sack-számai nem igazán támasztották alá a tavalyi évig. Ugyan a siettetés befejezésében nem a legjobb, de elképesztően konzisztensen helyez nyomást az ellenfél irányítóira, ami egy rendkívül fontos tulajdonság és ezzel sok esetben csapattársainak adja meg a lehetőséget a zsákolásra. Donalddal párban félelmetesek lehetnek (és akkor még a túloldalra nem is húztam pass rushert).

 

 5/34 renningan
 A.J. Green
 WR, Cincinnati Bengals

 

Ha már lemaradtam Antonio Brownról Stafford miatt, akkor behúztam egy másik top 5-ös elkapót Julio Jones mellé, így kapásból lett két elit célpontja az offense-emnek.

 

 5/35 jimboy
 Taylor Lewan
 OT, Tennessee Titans

 

Egy jó támadósort alapjaiban határoz meg, hogy milyen fallal rendelkezik, a liga egyik legjobb baloldali tackle-jéért pedig nem sajnáltam ezt az ötödik körös picket. A játék mindkét szegmensében konstans magas szinten teljesít, 25 éves kora miatt pedig igazi hosszú távú megoldás.

 

 6/36 jimboy
 Jamie Collins
 LB, Cleveland Browns

 

Egy jó játékosom már van a védőfalban, úgyhogy most egy sorral hátrébb koncentráltam. Collins atletikussága miatt futás ellen és coverage-ben is megállja a helyét, arról nem is beszélve, hogy a Patriotsos múltnál jobb ajánlólevél nem is kell valakinek. 2016-ban egy kissé visszafogottabb évet tudhatott a háta mögött, de ezt be lehet tudni a Clevelandbe költözésének, ahol a kezdeti nehézségeket követően gyorsan a védelem legjobb játékosává és vezérévé nőtte ki magát.

 

 6/37 renningan
 Trent Williams
 OT, Washington Redskins

 

Trent Williams a legjobb LT jelenleg a ligában, de legrosszabb esetben is top 3-as. Watthoz hasonló nagy fogás, akit nem lehetett már itt kihagyni. Futás- és passzblokkolásban is elit, az első darabja az elit támadófalamnak.

 

 6/38 katonadani
 Jordan Hicks
 LB, Philadelphia Eagles

 

Az utóbbi 4 pickben Jamie Collinsért fájt a szívem, hiszen a védelem második sora még üres volt. Ezt egyből pótoltam is a liga egyik legtehetségesebb játékosával, aki első két évében is pusztított és ezt fogja tenni még jó hosszú ideig. Coverage képességei talán a legjobbak az egész NFL-ben a posztján (jó, Kuechly még jobb), elképesztő erőssége lehet a védelmemnek, ami már kezd telítődni, hiszen hatból öt játékos a labda ezen oldalára jött.

 

Kis kitekintés: ha egy pickkel tovább nézünk, PP épp nagy kiszemeltem volt, Leonidasz pedig a legjobb CB-párost rakta össze vele együtt, szóval jár a taps neki.

 

 6/39 Leonidasz007
 Patrick Peterson
 CB, Arizona Cardinals

 

Egy jó corner ma már édeskevés. Ha a másik oldalon sebezhető embered van, azt az ellenfél könyörtelenül kihasználja. Épp ezért Sherman másik oldalát sem hagytam őrizetlenül. Sőt, még rá is kontráztam. Peterson 2016-ban senkinél nem fogta többet az ellenfél legerősebb elkapóját, ennek ellenére befért a top 5-be a legkevesebb yardot engedő és a legkisebb passer ratinget engedő cornerek közé is. Ezzel a 2016-ban legkevesebb yardot és legkisebb passer ratinget engedő CB is a csapatom tagja.

 

 6/40 balentin
 Travis Frederick
 C, Dallas Cowboys

 

Mivel a Cowboys fala nagyon fiatal és az egyik legjobb a ligában, így könnyű választás belőle húzni. Martin sajnos kiment, így “maradt” Frederick, aki szintén a szűk elitbe tartozik a posztján. Rendben van, hogy nem egy center köré kell építeni egy franchise-t, de ha rendben van a falad belseje, akkor a futás és a passz is jól fog menni. Ez bejött Dallasban, így maradok ennél a megoldásnál, a többi posztra még úgyis fogok találni jó játékosokat.

 

 6/41 chester
 Jack Conklin
 OT, Tennessee Titans

 

Miután a secondary nagy része megépült, kicsit átnéztem a labda túloldalára is. Rodgers kétségtelenül az egyik legjobb irányító, de ehhez nem árt, ha van egy támadófal, ami megvédi. Sokak szerint a left tackle a legfontosabb egy támadófalban, ám én nem feltétlen osztom ezt a nézetet. Pláne azért, mert amíg ligaszinten jó LT-ből van azért jó pár játékos, RT-ből már nincs eleresztve a liga. Éppen ezért egy újabb másodévest választok a csapatomba, aki már újonc évében is bizonyította, hogy a legjobb jobb oldali tackle-ök között kell emlegetni a nevét.

 

 6/42 KGYM
 T.Y. Hilton
 WR, Indianapolis Colts

 

Igazi ’shifty’ elkapó. Gyors, biztos kezű, és miközben a Colts próbál visszatérni a PO-csapatok közé, szépen csendben összehozott tavaly 1448 elkapott yardot, amivel vezette a ligát. A vállán viszi a csapat passzjátékát, és magabiztosan vállalnám be őt WR1-nek én is.

 

 7/43 KGYM
 Harrison Smith
 S, Minnesota Vikings

 

A liga egyik legjobb safety-je. Pont. Hatalmas Smith-fan vagyok, a magánéletben csendes srác egy cserkésző oroszlán a pályán. Félelmetesen jól ismeri fel a játékokat, és különösen futás ellen remekel. Weddle-lel együtt a legjobb safety-párost adják, és betonkeménnyé varázsolják a védelmet.

 

 7/44 chester
 Lane Johnson
 OT, Philadelphia Eagles

 

RT után még egy RT? Nem, erről szó sincs, de az volt a fő szempontom, hogy legyen két sokoldalú tackle a csapatomban. Conklin és Johnson mindkét oldalon képes nagyon jó teljesítményt nyújtani, ráadásul ahogy szinte az összes poszton, itt is inkább arra törekedtem, hogy egy játékos inkább legyen mindenben jó, mint valamiben elit, valamiben meg átlagos, vagy az alatti. Ők ketten pedig a futásokat és a passzjátékot is hatékonyan segítik, már csak azért kell imádkozzak, hogy Johnsont el ne tiltsák még egyszer, mert akkor 1 évig nem láthatom a csapatban. Katonadani halántékán duzzadó érhálózat vagyok.

 

 7/45 balentin
 Amari Cooper
 WR, Oakland Raiders

 

Azzal, hogy Carr megkapta a nagy lóvét, az elkapók helyzete is jónak mondható, hiszen egy biztos irányító fogja nekik szórni a labdát. Én arra számítok, hogy Cooper fel fog tudni lépni, igazi elit receiverré fogja kinőni magát és ezáltal őt is hosszútávra magához láncolja a Raiders. Bechkammel pedig kiváló tandemet fognak alkotni, főleg úgy, hogy egy Carrnál jobb képességű irányító a képzeletbeli csapattársuk.

 

 7/46 Leonidasz007
 Kawann Short
 DT, Carolina Panthers

 

Mack esetében már említettem, hogy a pass rush milyen fontos eleme a játéknak. Ez manapság azzal egészül ki, hogy azok a védelmek sikeresek igazán, akik a belső nyomást is hasonlóan magas szinten tudják tartani. Short az egyik legeredményesebb DT a ligában, folyamatos kettőzésével pedig utat nyit az edge rushereknek.

 

 7/47 katonadani
 Terron Armstead
 OT, New Orleans Saints

 

Nagyon kezdtek fogyatkozni a vakoldali tackle-ök, így ez egy elég need alapú húzás volt, hiszen a támadófalat nagyon fontosnak tartom (még ha ez az eddigi pickekben nem is mutatkozott meg) és elég nagy rush volt most velük, én pedig nem hagyhattam üresen az offensive line széleit. Armstead sérülésével van egy kis aggályom, de elképesztően atletikus játékos, aki parádés pass protectionben. Nagyon sajnáltam, hogy Lane Johnson kiment előttem, rá fájt volna a fogam, bár neki meg az eltiltása a problémás.

 

 7/48 renningan
 Kelechi Osemele
 OG, Oakland Raiders

 

Ismét jó fogás, hisz egyszerűen a liga egyik top 3-as guardja, aki ráadásul tackle-t is tud játszani. Nem sérülékeny, futás ellen zseniális, pass protectionben elit, fiatal, kérdezzék meg Derek Carrt róla, mekkora ász is ő.

 

 7/49 jimboy
 Deon Bucannon
 LB, Arizona Cardinals

 

A linebacker soromat igyekeztem hasonló játékosokból összerakni, így adta magát Bucannon, aki hibrid linebacker mivoltából fakadóan coverage-ban is jól használható, – ezáltal egyszerre tudnék nickel és dime formációt is használni – ugyanakkor ha kell, akkor jön, mint a gyorsvonat, és elkaszál bárkit az útjából. Talán később is elérhető lett volna, viszont annyira illett az elképzelésembe, hogy nem akartam kockáztatni.

 

 8/50 jimboy
 Dez Bryant
 WR, Dallas Cowboys

 

Szép lassan esnek ki a jobbnál jobb WR-ek, így nem maradt más választásom, ha tényleg ütős elkapósort szeretnék, akkor ki kell választanom már most a megfelelő játékost Evans túloldalára. Bármikor képes megsérülni egy negyed szezonra úgyhogy ilyen téren mindenképp illik a támadósorba, de abban a tekintetben is jó fit, hogy közepes és hosszú játékoknál egyaránt használható.

 

 8/51 renningan
 Kevin Zeitler
 OG, Cleveland Browns

 

Továbbra is skippelem a védőket és építem a támadósort. Zeitler a liga talán legkiegyensúlyozottabb guardja, ilyen téren ő is top 3-as, hisz ha nem is a legjobb futás és passz terén, de mindkét kategóriában benne van a top 5-ben, amit csak nagyon kevesen mondhatnak el magukról. Ezzel a támadófalam 3/5-e meg is van, ráadásul egyértelműen enyém a legjobb emberanyag már most az offense-ben.

 

 8/52 katonadani
 DeAndre Hopkins
 WR, Houston Texans

 

Akartam egy nagydarab, testi fölényét használó elkapót Brown túloldalára, ez lett Nuk Hopkins, aki a szörnyű irányítójáték után felüdülhet majd az én csapatomban, még ha ebben a pillanatban nem is tudja ki lesz az irányítója.

 

 8/53 Leonidasz007
 Dont'a Hightower
 LB, New England Patriots

 

A linebackerek között az egyik legnagyobb erény a sokoldalúság. Hightower nem csak nagyszerű coverage-ben és állítja meg a futást, de kiválóan blitzel is. Freeman és Matt Ryan tudna arról mesélni, milyen is az, amikor Hightower megindul a surranó pályán.

 

 8/54 balentin
 Leonard Williams
 DT, New York Jets

 

Az egész draftom során azt az elvet követtem, hogy még fiatal, hatalmas potenciállal rendelkező játékost igyekszek kiválasztani, ezért döntöttem Williams mellett. A védelmem 4-3-as sémára épül, ahol a Jets belső falembere endet játszik a 3-4-es felállásnak köszönhetően, de az én rendszeremben 3-tech DT lenne. Passzsiettetésben és a futások ellen sem lehet panasz rá, és még messze nem érte el a benne rejlő potenciálnak a plafonját.

 

 8/55 chester
 Melvin Ingram
 DE, Los Angeles Chargers

 

Megvan az irányító, támadófal két legfontosabb eleme, illetve a secondary nagy része, jöhetett a következő prioritás, a pass rush. A legjobbakat már kikapkodták, de szerencsére az én jelöltjeimből senkit nem vittek el. Elsőként – hasonlóan Haywardnál – Melvin Ingramet vittem KGYM Chargers imádata miatt, na meg persze azért, mert Ingram nem csak az irányító siettetésében, hanem a futások megállításában is tevékenyen kiveszi a részét, csak feleannyi figyelmet sem kap, mint a többi poszttársa – ami öreg hiba.

 

 8/56 KGYM
 Sean Lee
 LB, Dallas Cowboys

 

Kis túlzással az egyetlen értékelhető játékos a Dallas védelmében Lee. ACL-szakadások után is visszajött, és mi sem mutatja a képességeit jobban, hogy idén már egy első csapatos All Pro meghívót is összeszedett. Önmagában nem biztos, hogy őt húzom ki, de ezen a ponton ezt tartottam reálisnak.

 

Így állunk 8 kör után:

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!