Connect with us

Minden ami NFL

FK! Franchise Draft – V. rész

Befejező részéhez érkezett az FK! Franchise Draftja, ma minden csapat elnyeri a végső formáját, majd összegeztük, melyik csapatból hányan és hány játékost választottak, született néhány meglepetés ugyanis. Mi a magunk csapataival elégedettek vagyunk, így mindenkinek maga felé húz a szíve, ezért Ti dönthetitek el, hogy melyikünk tevékenykedett a legjobb GM-ként!

 

 

A szempontrendszerünk egyszerű volt: nagy megbeszélés után arra jutottunk, hogy az előttünk álló 5 évre draftolunkmagunknak franchise-t, hiszen abba beleférnek a fiatalok mellett a középkorúak is, és egy fokkal nehezebb, mintha csak 1 illetve 3 évre draftolnánk. A felállás nem volt megkötve, a támadósorban 1 QB, 5 OL (2 OT, 2 OG, 1 C)1 RB, 2 WR és 1 TE volt az alap, a maradék egy helyre pedig a RB/WR/TE hármas közül választhattál. Védelemben a 4 védőfalas felállás volt az alap, tehát 2 DE (EDGE rusher, azaz 4-3 DE vagy 3-4 OLB) és 2 DT (INTERIOR, azaz 4-3 DT vagy 3-4 DE vagy 3-4 NT) mindenki csapatában kötelező volt. A back 7 meg úgy állt össze ahogy akartad, akár 3 LB, 2 CB és 2 S, akár 2 LB, 3 CB és 2 S, vagy akár az 1 LB, 3 CB, 3 S felállás is szabadon választható volt. A draftsorrendet véletlenszerűen generáltuk ki, és a fantasy draftok módjára snake módszerrel választottunk, azaz a páros körökben visszafelé haladtunk, cserélni pedig nem lehetett.

 

I. rész

II. rész

III. rész

IV. rész

 

 18/120 jimboy
 Whitney Mercilus
 DE, Houston Texans

 

Houstonban brutálisan működött a pass rush annak ellenére, hogy Watt nem volt egész évben, ezért pedig a Mercilus-Clowney kettős a felelős. A jó párost fölösleges lenne megbontani, pláne látva, hogy mennyire jól dolgoztak együtt. Mercilus egyébként is a liga egyik legalulértékeltebb pass rushere, nálunk is sokáig csúszott a drafton. Ezzel a pickkel nagyon elégedett vagyok.

 

 18/121 renningan
 Vontaze Burfict
 LB, Cincinnati Bengals

 

Nem igazán maradt már top LB, így kénytelen voltam azzal főzni, ami van. Bufrict tehetsége alapján amúgy bőven top 10-es kategória, csak hozzá legalább ennyire hülye, így hiába jó a játék minden aspektusában, komoly biztonsági faktor. De nála jobb már nem nagyon maradt.

 

 18/122 katonadani
 Terrelle Pryor
 WR, Washington Redskins

 

Azt hiszem renningant lepte meg nagyon ez a pickem, de én elviszem a már most is 1000 yardos, de még mindig nagy upside-dal rendelkező Pryort, kirakom a szélre aztán mehetnek felé a labdát ezerrel. Így Antonio Brown kerül majd be a slotba nálam.

 

 18/123 Leonidasz007
 Tyler Eifert
 TE, Cincinnati Bengals

 

Ugye tudjuk milyen az, amikor Brady-nek van egy megbízható, jó route runner fehér tight endje? Nyilván itt már Gronk nem elérhető, de Eifert a szegény ember Gronkowskija. A legnagyobb passer ratinggel őt találtam egy irányítója seam route-okon, ezzel pedig a csapatomban is szép vertikális tereket nyithat.

 

 18/124 balentin
 Jake Matthews
 OT, Atlanta Falcons

 

Mit keresett még itt az egyik legjobb fiatal OT? Csak nem rám várt?! Lehet. Iszonyatosan nagy fogásnak tartom, így végre össze is állt egy hihetetlenül ütőképes és tehetséges fal, melyet minden FO szívesen el is fogadna.

 

 18/125 chester
 Jordan Reed
 TE, Washington Redskins

 

Nem maradt már olyan egyeduralkodó tight end, aki ráadásul jó korban is van mint Reed, így ha egy időzített bomba is a sérülései miatt, de bevállalom. Rodgers tapsikolni fog örömében hogy egy olyan szörnyeteggel gazdagodott, aki az elkapás után is termékenyen szorgoskodja össze a yardokat, és a legtöbb védő számára hatalmas mismatch.

 

 18/126 KGYM
 T.J. Lang
 OG, Detroit Lions

 

Lang a liga egyik jobb guardjai között van, viszont a pozíció még telített, ezért nem éreztem szükségét, hogy sokkal előrébb húzzak ide.

 

 19/127 KGYM
 James Bradberry
 CB, Carolina Panthers

 

Bradberry még keveset mutatott fel, de amit láttunk, az ígéretes. Kifejezetten jó cornerback lehet belőle, de való igaz, hogy még sokat kell tanulnia. Fogjuk fel ezt egy kései körös lutripicknek.

 

 19/128 chester
 Jimmy Graham
 TE, Seattle Seahawks

 

Dupla tight endes felállás! A klasszis elkapók nagy részét már kivitték, hát akkor feküdjünk rá arra, hogy két colos TD-masinát állítok fel a támadósorba, akik akár középen, akár a széleken nagy riadalmat kelthetnek. Diggs útvonalaival összeturmixolva meg védő legyen a talpán, aki követni tudja őket! Blokkolásban egyikük sem a legjobb, de ilyen fal mellett nem is kell nagyon erre koncentrálniuk.

 

 19/129 balentin
 Hunter Henry
 TE, Los Angeles Chargers

 

Nagy gondban voltam a tight endeknél, hogy ki legyen a választásom, hiszen az igazán nagy sztárok már kimentek, O.J. Howardot meg nem akartam kihúzni valamiért. Viszont nem vagyok elégedetlen, mert Henry egy iszonyatosan jó játékos, amikor pályán volt 2016-ban, bizonyította, hogy méltó utódja lesz Gatesnek. Én fényes jövőt látok benne, ezért is döntöttem mellette.

 

 19/130 Leonidasz007
 Melvin Gordon
 RB, Los Angeles Chargers

 

A futójáték ugyan nem kardinális kérdés a csapatomban, de azért Gordon nem a liga aljához tartozik. Konkrétan a harmadik legjobb elkapni tudó futó volt a mögöttünk hagyott szezonban és ez mellett a direkt futásai is rengeteget fejlődtek.

 

 19/131 katonadani
 Devonta Freeman
 RB, Atlanta Falcons

 

Nagyon jól járok szerintem Freemannel, futásoknál és elkapásoknál egyaránt használható, ami nyilván elég fontos, nagyon jó kis mismatcheket tudok majd kialakítani vele.

 

 19/132 renningan
 Johnathan Cyprien
 S, Tennessee Titans

 

A védőfalam, bár alapvetően futás ellen is jó játékosokból áll, összességében még mindig pass rushban igazán jó. Ezért kellett valaki, aki fel tud lépni a boxba és hatékonyan tudja segíteni a futás megakadályozást, ebben pedig Cyprien volt az egyik legjobb tavaly. Igaz, összesen volt eddig egy kiemelkedő éve, de a 19. körben már kockáztatni kell.

 

 19/133 jimboy
 Brandon Scherff
 OG, Washington Redskins

 

Kiemelkedő guard, akivel hosszú távon is lehet tervezni nem sok van, így a középszer/kevésbé neves játékosok közül kellett halásznom. Nem igazán vittem túlzásba az ásást, középen ezen a poszton azért jobban ki lehet küszöbölni egy gyengébb teljesítményt, így elég egyszerűen álltam a dologhoz…

 

 20/134 jimboy
 Shaq Mason
 OG, New England Patriots

 

…Mindkét picknél két dolgot tartottam szem előtt: nyújtson egy konstans vállalható teljesítményt, és ne legyen öreg, mint az országút. Esetükben ez megvan. Nem is szaporítanám tovább a szót.

 

 20/135 renningan
 Jurrell Casey
 DT, Tennessee Titans

 

Casey egy többszörös Pro Bowler, és jobb szezonjain All Pro kaliberű 3-4-es end, aki főleg pass rushban kiemelkedő, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy két 4-3-as, és két 3-4-es end lesz a védőfalamban, miközben talán JPP-t kivéve mindegyikek a pass rush az erőssége. Végül is az is egy megoldás a futás ellen, ha a védelem hamarabb odaér az irányítóhoz, mielőtt az átadna a labdát. Suh lett volna még opció, de mivel 5 évre tervezünk, így nem vállaltam be.

 

 20/136 katonadani
 Russell Wilson
 QB, Seattle Seahawks

 

Én nyitom meg végül a mini QB-rusht. Úgy döntöttem, inkább kiválasztom a legjobbat a hasonló értékűek közül és a maradék két posztot meghagyom a végére. Wilson egészen elképesztően játszik most is, de képzeljük el, ha egy ilyen jó támadófal lesz előtte, mint amit én összeraktam.

 

 20/137 Leonidasz007
 Alshon Jeffery
 WR, Philadelphia Eagles

 

Az egyetlen kakukktojás az elkapószekciómban Jeffery. Ő ugyanis nem fehér elsősorban route futási képességeivel, hanem fizikális erejével képes ráerőltetni akaratát a védelmekre.

 

 20/138 balentin
 Kevin Johnson
 CB, Houston Texans

 

Bouye árnyékot vetett a Texans amúgy bombaerős secondary-jére, de ettől még nem szabad megfeledkeznünk a többiekről. Johnson első körös pick volt 2015-ben, most a harmadik évére készül, mely általában döntő szokott lenni egy játékos karrierjét tekintve. Az én szememben ő fel tud nőni egy #1 cornerré, és amúgy sem találtam volna már nála jobb elérhető játékost ezen a poszton. Annak meg örültem, hogy senki nem nézett az irányába.

 

 20/139 chester
 Brandin Cooks
 WR, New England Patriots

 

Igazság szerint Randall Cobbot akartam, mivel neki nem szokása droppolni, de nem akartam még egy Diggshez hasonló elkapót a csapatba. A teljes elkapó palettához már csak egy olyan fürge WR hiányzik, akinek Rodgers szórhatja a hosszú bombákat, Cooks erre tökéletes lesz. Az elkapósor tehát teljes, ráadásul a Hail Marykre is alkalmasak, ami a fő szempont volt nem.

 

 20/140 KGYM
 Kyle Rudolph
 TE, Minnesota Vikings

 

Hunter Henry sajnos jóval előbb eszembe juthatott volna, mivel egy körrel Rudolph előtt ment ki, de azért így sem sajnálkoznék sokat. Megbízható, és még mindig fiatal, pár jó év van benne. Képes támogató TE-szerepre, de az Air Coryell-rendszer központi összekötő szerepére is.

 

 21/141 KGYM
 Jameis Winston
 QB, Tampa Bay Buccaneers

 

Utólag lehet, hogy jobb megoldás lett volna Mariota, de a dilemmát amúgy is nehéz feloldani. Winston hatalmasat ment a draftolása óta, életképes irányítót faragtak belőle, és a Tampa lassan felhúzódik contender státuszba.

 

 21/142 chester
 Ndamokung Suh
 DT, Miami Dolphins

 

Steal of the day, köszönöm szépen! Suh gondolom a kora miatt csúszhatott le idáig, de ha már itt volt, akkor betömtem vele a védőfalamat. Az egyik legdominánsabb védőfalember a ligában, méltó koronája a védelmemnek, aki remélhetőleg 5 év múlva is játszani fog.

 

 21/143 balentin
 Jamal Adams
 S, New York Jets

 

Az utolsó előtti körben megnyitottam a rookie rush-t, mégpedig azért, mert úgy gondolom, hogy Adams van olyan jó safety, hogy öt év alatt a liga elitjébe tornázza fel magát. Ugyan a profik között még egyetlen snapen sem láttuk, de senki ne lepődjön meg, ha ő lesz a Jets secondary húzóembere. Én future All-Prot látok benne, és mivel nem nagyon találok nála kecsegtetőbb (=nagyobb potenciállal bíró és egészséges) opciót, így rá tettem a voksom. Remélem, nem hagy cserben…

 

 21/144 Leonidasz007
 Christian McCaffrey
 RB, Carolina Panthers

 

Annyit hallgattam a többiektől hogy McCaffrey egy igazi Magica Man, hogy nem tudtam kihagyni, hogy Brady mellé ne hozzam el az egyik legjobb elkapni tudó futót. Még ha rookie is, olyan legendák lengik be route futási képességét, amivel top elkapókat is képes verni, hogy megadom neki a lehetőséget.

 

 21/145 katonadani
 Ryan Kelly
 C, Indianapolis Colts

 

Whitehairnél írtam, hogy lehet átmozgatom guardba, ez meg is fog történni, Kelly lesz a centerem, így két másodévest is alkalmazok a falam közepén. Ráadásul mindketten tökéletesen mutatkoztak be a profik között, nem aggódok egyáltalán miattuk.

 

 21/146 renningan
 Bryan Bulaga
 OT, Green Bay Packers

 

Ezzel kész is van a legjobb támadófal a mezőnyben. Bulaga egyetlen hiányossága, hogy futás ellen nem annyira jó, viszont pass protection terén top 5 alsó hangon, hatalmas szerepe volt abban, hogy Rodgers esetenként 5-7 másodpercig is magánál tarthatta a labdát. Ráadásul sikerült egy olyan falat összehozni, ami mindenben jó: Bulaga elit passzblokkolásban, Paradis elit futásblokkolásban, a maradék három játékos pedig minden zseniális.

 

 21/147 jimboy
 Joe Flacco
 QB, Baltimore Ravens

 

Mélységi célpontok a pálya két szélén, a liga legdominánsabb tight endjével kiegészülve, aki egyaránt küldhető rövid és hosszú route-ra. Ki másnak feküdne egy ilyen elkapósor, ha nem az elitirányítónak?

 

 22/148 jimboy
 Sterling Shepard
 WR, New York Giants

 

Már csak egy slot elkapó kell és kész az egység. Akár Crowderre is eshetett volna a választásom, de Shepard képes volt újoncként kiszorítani a posztjáról a liga egyik legjobb slot receiverét, míg Crowder tulajdonképpen csak harmadik számú opció volt Washingtonban, így hiába szeretem utóbbit jobban, a csapatnak az tesz jót, ha a Giants elkapójával tervezem a jövőt.

 

 22/149 renningan
 Telvin Smith
 LB, Jacksonville Jaguars

 

Smith az utolsó pickem, sokat gondolkodtam közte, és egy corner között. Azonban mivel a védőfalam olyan domináns, hogy passz ellen vélhetően megoldom a dolgot egyedül velük (kiegészülve Thompsonnal, aki szintén remekül védekezik passz ellen), illetve a cornerekkel, így muszáj voltam arra az egy dologra koncentrálni, amit még mindig gyengébbnek érzek: a futás elleni védelem. Így Burfict és Cyprien mellé kellett még egy olyan játékos, aki remek futás ellen, Telvin Smith pedig az, ráadásul fiatal még, simán benne van a potenciál ahhoz, hogy a passzvédekezése is fejlődjön.

 

 22/150 katonadani
 O.J. Howard
 TE, Tampa Bay Buccaneers

 

Tight end posztra teljesen elfogyott a felhozatal, már csak fiatalok maradtak. Igazából jó szívvel csak Kelcet vittem volna ki a “nagy nevek” közül, aztán pedig Henry volt a kiszemelt, de balentin lecsapott rá sajnos… Így bepróbálkozok egy újonccal, Howard pedig a legjobb prospect volt az utóbbi évtizedben talán. Az utolsó körben talán belefér egy ilyen flyer pick.

 

 22/151 Leonidasz007
 Myles Garrett
 DE, Cleveland Browns

 

Végül pedig az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetségét egy olyan védelembe helyezem, ahol valóban ki tudja hozni magában a szörnyet. Egy ilyen 1/1-es tehetség nem lehet véletlen, Garrett meg fogja hálálni a bizalmat.

 

 22/152 balentin
 Dalvin Cook
 RB, Minnesota Vikings

 

Az egész draft legérthetetlenebbnek tűnő húzása ez lehet, beismerem. De aki kicsit is otthon van a Vikings háza táján, nem fog meglepődni. Zimmerék imádják Cookot, aki előtt a depth charton ott van McKinnon és Murray is, de ez csak egy átmeneti állapot. Sok snapje lesz már a szezon elején, a végére pedig feature backként fognak vele számolni. Nagy sztár lesz belőle, ha az egészsége is úgy akarja. Az pedig, hogy miért hagytam a futó picket a végére, azért van, mert úgy gondolom, hogy nincs olyan running back a ligában, akitől el lehet várni, hogy öt év múlva elit legyen, így ez legnehezebb, legrizikósabb feladat.

 

 22/153 chester
 Brandon Linder
 C, Jacksonville Jaguars

 

Mivel sok jó centert írtam fel magamnak, akik illeszkednének a támadófalba, azaz passz-és futásblokkolásban jók, így ráértem utolsó körbe hagyni ezt a posztot. Végül a Jaguars negyedéves centerére esett a választásom, így ő adhatja majd fel a labdákat Rodgersnek.

 

 22/154 KGYM
 Sharrif Floyd
 DT, Minnesota Vikings

 

Nagyon nem biztos, hogy Floyd pályára fog lépni valaha a térdeivel (vagyis hát azok hiányával), én viszont megadom neki a bizalmat. Egy egészséges Floyddal a Bosa-Joseph-Floyd-Griffen fal pusztító lenne.

 

Így néznek ki a végső rosterek:

 

 

Csapateloszlás:

 

Arizona Cardinals: 5 (chester 1, jimboy 1, KGYM 1, Leonidasz007 1, renningan 1)

Atlanta Falcons: 7 (balentin 2, katonadani 2, chester 1, KGYM 1, renningan 1)

Baltimore Ravens: 5 (jimboy 2, katonadani 1, KGYM 1, Leonidasz007 1)

Buffalo Bills: 1 (jimboy 1)

Carolina Panthers: 6  (chester 2, Leonidasz007 2, KGYM 1, renningan 1)

Chicago Bears: 2 (balentin 1, katonadani 1)

Cincinnati Bengals: 4 (renningan 2, balentin 1, Leonidasz007 1)

Cleveland Browns: 5 (jimboy 2, balentin 1, Leonidasz007 1, renningan 1)

Dallas Cowboys: 7 (balentin 2, jimboy 2, KGYM 2, renningan 1)

Denver Broncos: 3 (balentin 1, katonadani 1, renningan 1)

Detroit Lions: 4 (balentin 1, katonadani 1, KGYM 1, renningan 1)

Green Bay Packers: 7 (Leonidasz007 3, chester 2, katonadani 1, renningan 1)

Houston Texans: 5 (jimboy 2, balentin 1, katonadani 1, renningan 1)

Indianapolis Colts: 3 (balentin 1, katonadani 1, KGYM 1)

Jacksonville Jaguars: 4 (chester 2, renningan 2)

Kansas City Chiefs: 3 (balentin 1, Leonidasz007 1, renningan 1)

Los Angeles Chargers: 6 (chester 2, KGYM 2, balentin 1, Leonidasz007 1)

Los Angeles Rams: 2 (chester 1, katonadani 1)

Miami Dolphins: 3 (KGYM 1, chester 1, renningan 1)

Minnesota Vikings: 11 (KGYM 8, balentin 2, chester 1)

New England Patriots: 8 (jimboy 4, Leonidasz007 2, chester 1, renningan 1)

New Orleans Saints: 4 (chester 1, balentin 1, katonadani 1, Leonidasz007 1)

New York Giants: 8 (katonadani 4, jimboy 2, balentin 1, renningan 1)

New York Jets: 2 (balentin 2)

Oakland Raiders: 5 (balentin 2, KGYM 1, Leonidasz007 1, renningan 1)

Philadelphia Eagles: 6 (chester 2, katonadani 2, Leonidasz007 2) 

Pittsburgh Steelers: 5 (Leonidasz007 2, balentin 1, katonadani 1, jimboy 1)

San Francisco 49ers: 0

Seattle Seahawks: 8 (chester 3, Leonidasz007 3, katonadani 1, renningan 1)

Tampa Bay Buccaneers: 4 (jimboy 2, KGYM 1, katonadani 1)

Tennessee Titans: 4 (renningan 2, chester 1, jimboy 1)

Washington Redskins: 7 (katonadani 2, jimboy 2, chester 1, KGYM 1, renningan 1)

 

Szavazásra fel!

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!