Connect with us

Magyar foci

Hungarian Bowl XII – Kulcspárharcok

A Hungarian Bowl XII tele lesz jobbnál jobb matchupokkal, olyan párharcokkal, amiket élmény lesz nézni. Nem csoda, hiszen Magyarország két legjobb csapata méri össze erejét az Új Hidegkuti Stadionban. Most 4-4 kulcspárharcot emeltem ki a labda mindkét oldaláról, amik eldönthetik a találkozó és a bajnok cím sorsát.

 

Váry Tamás vs interceptionök

 

Váry mellett fel lehet hozni a “QB winz” érvet, hiszen 3-0 a mérlege idén a Cowbells élén, azonban nem mondhatnánk, hogy igazán meggyőző volt. Pontosabban egyáltalán nem játszott rosszul, de amikor rossz döntést hozott, akkor azok megbosszulták magukat. Az interceptionjei elég csúnyák voltak és szerencséje, hogy nem bizonyultak sorsdöntőnek. Három meccsen négyszer adta el a labdát, ráadásul mind a négyet az ellenfél redzone-jába passzolva (kétszer már a 20 yardoson belülről is indult), amiből kettő (és fél) egyértelműen rossz döntés volt, kettő (másfél) pedig rossz passz, egyik alul-, másik túldobva elkapóját épp, a védő kezébe. Ezek a döntőben feltehetőleg nem férnek majd bele, így szakértő megállapításként azt tanácsoljuk Várynak, hogy csak a saját elkapóinak passzoljon.

 

 

Czirók Márton + Takács Bence vs Jónás Máté + Szabó Martin

 

A testi fölény egyértelműen a Cowbellsnél van ebben a csatában, hiszen a Steelers cornerei nem magasságukról híresek, ráadásul nem láttuk tőlük azt a látványos játékot, mint például tavaly. Konkrétan ha jól emlékszem csak egy interception fűződik a nevükhöz, de még csak leütött labdát is keveset láttunk a tehetséges válogatott cornerektől. Ennél egyértelműen több van bennük és épp itt az ideje megmutatni, miért is gondoljuk őket talán a legtehetségesebb magyar CB-knek.

 

A túloldalt vizsgálva, mikor Czirók Marci irányítóból elkapóba mozgott ki szezon közben, azt várhattuk, hogy ő lesz a passzjáték középpontjában és tavalyi MVP-címéhez hasonló játékot láthatunk majd tőle, azonban ez nem jött be és Takács Bence lépett fel Váry első számú célpontjaként. Mondhatjuk, hogy Czirók “eltűnése” kisebb csalódás az utóbbi két meccsen, de azért arra nem bazíroznánk, hogy a döntőben nem lesz nagy játéka.

 

Cowbells hard count vs Steelers védőfal

 

A Cowbells remekül alkalmazta a hard countot az első meccsen és egyébként az egész szezonban is, rengetegszer futottak lesre az ellenfél védőjátékosai a becsapós számolásnak köszönhetően. Azt mondjuk tegyük hozzá, hogy Czirók ebben ügyesebb volt Várynál az év első felében, de utóbbinak is sikerült beugratnia például a Heroes védőfalát több esetben is. Fontos lesz a fegyelmezettség a Steelers védőfalától, nem engedhetnek ingyen yardokat és szabad játékokat a döntőben.

 

Cseperkáló Péter + Roják Richárd vs Meechie Eaton + ukrán linebacker légió

 

Az első fordulós egymás elleni találkozón elég jól fogta a futást a Steelers, egy nagyobb megiramodást sem tudtam felírni a Cowbells oldaláról. Ehhez képest az utóbbi meccseiken rendre el tudott szabadulni vagy Roják vagy Cseperkáló, és a Cowbells offense igazából nagyon támaszkodik egy-egy nagyobb futásra, az kevésbé látszik rajtuk, hogy kis játékokkal végig tudnának menni a Steelers védelmén.

 

 

Meechie Eaton az elődöntőben egy hatalmas bunkóval a kezén nem volt annyira hatékony, de újra megnézve az első heti meccsüket, elképesztő, milyen szinten dominált azon a találkozón a védelemben, ezt várhatjuk tőle a Hidegkuti Stadionban is, még ha nem is lesz 100%-os egészségügyi állapotban. Ha a Steelers nem enged nagy futójátékokat és összességében limitálni tudja a liga legjobb futópárosát, akkor jó esélye lehet a Cowbells ellen a HFL döntőjében. Erre minden esélyük meg is van a liga legjobb linebacker sorával. Szerintem a labda ezen oldalán – tehát amikor a Cowbells támad – ez a párharc lesz a legnagyobb jelentőséggel a mérkőzés végkimenetelére.

 

Steelers támadófal vs Cowbells védőfal

 

Ha valaki a nagyfiúk összecsapásának szerelmese, akkor jó helyen jár, hiszen a rangsorolásunk alapján a legjobb támadófal csap össze a második legjobb védőfallal. A védők oldaláról természetesen Bánfi Mihályt emelnénk ki, a támadóktól pedig Menczel Dánielt, akinek egyébként a DLine mellett a blitzekre is figyelnie kell majd, hiszen az első meccsükön Törzsök Tamás többször átjutott a linebacker sorból indulva és meg tudta ütni Vasyl Jordant.

 

Roman Boguslavksyi vs Törzsök Tamás

 

És ha már Törzsök, akkor emeljük ki még inkább az egyik legjobb magyar linebackert. Méltatlanul kevés szó esik róla, pedig egész évben kiválóan játszott és most is nagy szerep hárul rá, hiszen a Steelers futójáték is elég veszélyes, csak eddig nem helyezték igazán erre a hangsúlyt. Most szerintem kicsit eltolódhat a nagyon pass-heavy offense a futójáték felé Troy Rice hiányában, így több szerepe lehet Boguslavskyi-nak, a Cowbells oldaláról pedig a futás megállításának, amiben hatalmas szerepe van Törzsöknek.

 

AJ Benson vs Eric Agyeman

 

A trükkös rész, vagy a kérdőjeles rész itt jön, hiszen eddig nem látott taktikákat láthatunk mindkét oldalon, amikor a Steelers passzol. A Cowbells legtöbbet cover3-at és cover4-et játszik, de könnyen lehet, hogy Troy Rice kiválásával Bensonra külön taktikával készül Karim Trabelsi. Ebben az esetben Agyemant várjuk a fade-királyra első sorban, illetve nem lepne meg, ha megkettőznék Bensont egy kis safety-segítséggel. A fizikai és testi előny Bensonnál, azonban ha nem gyógyult meg a bokasérülése és ugyanúgy eltűnik, mint az elődöntőben, akkor nagy bajban lehet a Steelers.

 

 

Anton Usenko vs Németh Márton (?)

 

Valószínűleg nem lesz külön ember Usenkon, de a slotból indulva talán Németh Mártonnal találkozhat a legtöbbet. Ha Bensont le tudják kapcsolni a fővárosiak, akkor Usenko lesz az elsődleges célpontja Vasyl Jordannek, így nagy szerep hárulhat Némethre és a többiekre, hogy megállítsák a kis, fürge játékost. Itt tenném hozzá, hogy fontos lesz, hogy valaki fel tudjon lépni Benson és Usenko mellett az elkapók közül. Lehet ez Nahornyak, ha ismét többet használják majd tight endként, de Nagy Donát is bekapcsolódhat a passzjátékba és ha minden igaz, akkor a cornerek, Jónás Máté és Szabó Martin is többször fel fog tűnni a támadók oldalán.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!