Connect with us

Minden ami NFL

Nem sikerült az egyezség, mégis Bell a legjobban fizetett RB! – franchise tag összefoglaló

Tegnap magyar idő szerint este 10 órakor véget ért a határidő, amikor a csapatok megegyezhettek a franchise tagelt játékosaikkal. Valaki élt a lehetőséggel, de néhányan a tag alatt kénytelenek játszani – mondjuk az összegeket látva nem biztos, hogy szomorúak miatta. Összegezzük tehát a 2017-es franchise tag időszakot.

 

 

Chandler Jones, OLB, Arizona Cardinals – szerződtetve

 

A Cardinals passzsiettetőjével sikerült az egyezség a Cardinalsnak, méghozzá egy 5 éves, $82,5 milliós szerződés formájában. Jones elég hullámzó teljesítményt nyújtott, volt nagyon rossz és kiemelkedően jó meccse is, a Pintyek azonban nem akarták elveszteni a rég nem látott arizoniai pass rush felélesztőjét.

 

Kawann Short, DT, Carolina Panthers – szerződtetve

 

Short már második éve van ott a legjobb belső védőfalemberek között ligaszinten, az ő vezetésével a belső nyomásgenerálás egészen magas szintet képvisel a Párducok védőfalában. Ő egy 5 éves, $80,5 milliós szerződést kapott.

 

Melvin Ingram, DE, Los Angeles Chargers – szerződtetve

 

Ingram jövője sokáig a levegőben lógott. Mi csak találgatunk, de lehet a formációváltásnak is köze lehetett hozzá, tekintve, hogy idén már 4-3-ban állnak fel, azaz DE poszton kerül bevetésre OLB helyett. A Chargersnél azonban úgy gondolták, hogy ennyi “rizikót” bevállalnak, már ha egyáltalán van benne kockázat, Ingram ugyanis nagyon hatékony munkát végez, Joey Bosával kiegészülve pedig egészen félelmetes párost alkothatnak majd. A szerződése 4 évre szól, és $64 milliót kereshet vele.

 

Trumaine Johnson, CB, Los Angeles Rams – franchise tender

 

Johnsonnak már elég régóta tudomására adták, hogy franchise tag alatt fogja végigjátszani a szezont, immáron zsinórban másodjára, hiszen tavaly is így maradt a csapatnál. Wade Phillips érkezésével egy új szisztéma uralkodhat el a Rams védelmében, amihez talán inkább megnéznék, mennyire passzol bele Johnson játéka mint sem fölöslegesen lekötik hosszú távra. Johnson tehát jövő márciusban szabadügynök lesz, keresete pedig garantált $16 742 400 lesz – ez a legmagasabb éves átlagú fizetés a cornerbackek között 2017-ben.

 

Jason Pierre-Paul, DE, New York Giants – szerződtetve

 

JPP jövője is tisztázódott immár végleg, hiszen a két évvel ezelőtti tűzijátékos balesete miatt kétséges volt a hosszú távú folytatás a felek között. A klasszis defensive end azonban igen meggyőző játkot produkálva kiérdemelte a hosszú távú megállapodást, nem is akármilyet: 4 év, $62 milliós szerződést írt alá a Nagy Almában.

 

Le’Veon Bell, RB, Pittsburgh Steelers – franchise tender

 

A deadline day előtt 3 játékos maradt, aki izgulhatott egy hosszú távú szerződésért, de ebből csak Bell volt az, aki jó eséllyel számíthatott rá. Bár Ian Rapoport szerint egy bőkezű ajánlattal állt elő a Steelers, végül azonban nem sikerült egyezségre jutniuk a feleknek, pletykák szerint a garantált tartalmak miatt. Így a kiváló running back franchise tag alatt fog játszani, jövő márciusban pedig szabadügynök lesz. Bell helyzete annyiból komplikáltabb, hogy ő még alá sem írta a taget, így amennyiben ez nem történik meg, addig nem látogathatja a Steelers edzőtáborát, Adam Schefter szerint augusztus közepéig nem is kerül majd a pálya közelébe. Ugyan hosszú távú szerződést szeretett volna, de ezzel a enderrel ő lesz a legjobban fizetett RB a ligában a maga $12 120 000 garantált 2017-es fizetésével.

 

Kirk Cousins, QB, Washington Redskins – franchise tender

 

Cousins az első irányító az NFL történelmében, aki két egymás követő évet játszik franchise tag alatt. Hasonlóan Johsnonnal, ez neki is magasabb fizetéssel dukál, szám szerint $23 943 600 garantált összeg üti a markát. Az ő helyzetét korábban már kiveséztük korábban, gyakorlatilag bármit csinál, csak jól járhat anyagilag, hacsak nem jön közbe valami maradandó sérülés nála. Bár egybehangzó pletykák szerint voltak előremutató jelek a felek között a szerződés terén, Bruce Allen, a Redskins elnöke legújabban azt nyilatkozta, hogy semmilyen ajánlattal nem rukkolt elő a játékos ügynöke, mert Cousinsnak teljes mértékben megfelel ez az évről évre való szerződés, ők pedig ezt tiszteletben tartják, noha szerették volna hosszú távon is magukhoz láncolni az egyre jobb formában játszó irányítót.

 

A fővárosiak legjobb ajánlata egy 5 éves, $110 milliós ajánlat volt $53 millió garantált tartalommal, amit a mostani franchise tagje után kapott volna, azaz egy 6 éves, $134 milliós szerződésről beszélünk gyakorlatilag, de végül nem született megegyezés. Miért is lett volna, hiszen Cousins szinte ugyanekkora garantált összeget kaphat az idei és egy jövő évi transition taggel mindössze két szezonért, illetve jövő ilyenkor még nagyobb szerződéssel csábíthatja el más csapat.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!