Connect with us

Hír

A 49ers alkalmazza az első nyíltan LMBT edzőt, Katie Sowerst

Katie Sowers csupán a második teljes állású női edző a ligában. Tavaly a Billsben a special team egyik edzője volt egy évig Kathryn Smith, most Sowers-szel együtt viszont újabb lépést tett meg a liga. Sowers ugyanis leszbikus, amit nyíltan vállal.

Teljesen mindegy, mit csinálsz az életben. A lényeg, hogy legyél hű magadhoz. Annyi játékos is van, aki az LMBT-közösség tagja, de nyilvánosan kényelmetlen nekik beszélni erről. Minél inkább tudunk befogadó környezetet teremteni nekik, annál több terhet tudunk levenni a vállaikról.

A 31 éves Katie fiatal korától edzősködni szeretett volna, és nem másnak a segítségével érte ezt el, mint Kyle Shanahan. Tavaly Sowers a Falcons egyik gyakornokat volt Shanahan keze alatt, aki azt nyilatkozta róla, hogy mindenképpen magával akarta hozni San Franciscoba, mivel “mindenkit kisegít a munkájában egy szó nélkül. Egy igazi kemény melós.”

 

 

A foci macsó közege nem segít a meleg játékosoknak túl sokat. Vince Lombardi volt az első, aki teljes elfogadást követelt meg az öltözőben, és több közeli munkatársa is meleg volt. A ligában eddig csupán nyolcan vállalták fel másságukat, de egyikük sem aktív játékosként. 2014-ben a Rams választotta ki az első nyíltan meleg játékost, Michael Samet, aki viszont nem került be az 53 fős csapatba.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!