Connect with us

Hír

“A világ legjobbja vagyok!”

Habár Tyrann Mathieu 2016-os szezonja pocsék volt, a free safety önbizalmán nem esett csorba és biztos benne, hogy a következő szezonban ismét képes lesz hozni ligaelit formáját. A Cardinals edzőtáborából érkező jelentések arról tanúskodnak, hogy a kiváló defensive back a pálya egész területét bejátssza és készen áll, hogy újra bizonyítsa, a liga legszűkebb elitjébe tartozik.

 

 

Én vagyok a világ legjobbja. Jelenleg így.

-válaszolta Mathieu a Cardinals hivatalos weboldalának kérdésére, ami a játékos állapota felől érdeklődött.

Ezzel a kijelentéssel persze nem feltétlen ért egyet mindenki, de ez tulajdonképpen megszokott, kevés sportágban van konszenzus arról, hogy ki is az abszolút legjobb az aktuális mezőnyben. Az viszont biztos, hogy az egykori harmadik körös játékos sérülésein túllépve ismét készen áll arra, hogy visszaküzdje magát a legjobbak közé.

Mathieu 2015-ben végig harcban volt az Év védőjátékosa címért, 14 mérkőzés alatt 89 tackle, egy sack, 5 interception és 17 leütött passz és egy kierőszakolt fumble állt a neve mellett, gyakorlatilag nem volt olyan eleme a játéknak, ahol ne nyújtott volna kiemelkedőt. A 15. héten azonban elszakadt az elülső keresztszalagja, aminek köszönhetően a szezon hátralevő részét kihagyni kényszerült. Ha ez nem lett volna elég, további kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták a teljes felépülését, aminek köszönhetően csak 10 mérkőzésen volt bevethető 2016-ban.

A még mindig csak 25 éves játékos már ötödik évére készül a profik között és azzal, hogy ismét 100%-os állapotban van, minden esély megvan arra, hogy All-Pro formát nyújtson. Az eddig mutatott játéka alapján egyértelmű, hogy a határ számára a csillagos ég, kérdés, hogy a sérülések mennyire befolyásolják majd a jövőben. Ha ezeket sikerül elkerülni, akkor tényleg az abszolút legjobbak között is lehet majd egyszer emlegetni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!