Connect with us

Összefoglaló

Az előszezon második hetének nyertesei és vesztesei

Egy héttel közelebb kerültünk az igazi focihoz, ami talán segít átvészelni az előszezon-meccsek unalmas pillanatait. Ahogy megszokhattuk, ezúttal sem a színvonal dominált a találkozókon, bár egy-két csapat játékait élmény volt nézni. Ám nem csak a meccsek végén voltak nyertesek és vesztesek a héten, hanem csapatokon belül is 1-1 szituációban. Most őket szedtük össze a preseason második hetéről!

 

 

Nyertesek

 

Chad Henne

 

A 32 éves irányító 2014 után újra a kezdőcsapat közelébe férkőzhet, ráadásul annak az irányítónak a kárára, aki korábban kitúrta őt a Jaguars kezdőjéből. Az említett évben ugyanis sokáig úgy nézett ki, hogy a frissen 1/3-as picken draftolt Blake Bortlest nem dobják be azonnal a mélyvízbe, helyette Chad Henne fogja végigvinni a 2014-es szezont, miután 2013-ban is ő volt a kezdőirányító a floridai csapatban. Csakhogy Henne-t a harmadik alapszakaszmeccs félidejében lecserélték, és azóta Bortles kiszoríthatatlan volt, egészen mostanáig. A Bucs elleni meccs után már nem csak a szurkolók és a játékosok, de az edzők is kritizálták a fiatal irányító teljesítményét, és Doug Marrone szerint nyílt csata van Henne és Bortles között a kezdőért. Micsoda titánok harca lesz az is…

 

Zay Jones

 

Sammy Watkinst elcserélték Los Angelesbe, Anquan Boldin visszavonult, és egy elég formán kívüli Jordan Matthews érkezett csak az Eaglestől, hogy befoltozza Watkins hiányát. Ez annyit jelent, hogy az idén második körben draftolt Zay Jonesnak egyenes útja van a WR1 szerepkörre Buffalóban, és az Eagles ellen csillogtatott is egy keveset a potenciáljából.

 

 

Tennessee Titans

 

Lássuk csak! Az egyik csoportriválisnál jelenleg azon megy a gondolkodás, hogy most Chad Henne vagy Blake Bortles kezdjen. A másiknál jelenleg Andrew Luck úgy néz ki a szezon elején nem lesz bevethető, és Scott Tolzien irányítja majd a támadásokat. A harmadiknál szintén nem dőlt még el, hogy most egy újonc vagy egy tapasztalatlan veterán irányító álljon fel a támadósorozatokban. Miközben Tennessee-ben van irányító, van körülötte egy nagyon ígéretes offense és egy épülő védelem is, nem mellesleg zseniálisan játszanak. Kelle ennél több egy csoportgyőzelemhez?

 

Andy Reid

 

Azzal, hogy Patrick Mahomest draftolták, és ráadásul nem is játszott rosszul, két legyet is ütöttek egy csapásra: lett egy ígéretes, fiatal franchise irányítójuk, és Alex Smith is elkezdett az életéért küzdeni, ahogy azt a Bengals ellen láthattuk. Ennek pedig Andy Reid és a Kansas City Chiefs örülhet igazán, hiszen Jeremy Maclin elengedésével szükség is lesz egy klasszis irányítóteljesítményre, mert ezzel gyengült az elkapóállományuk, a gyengébb elkapókhoz meg nem lesz elég az, ami Smith eddigi chiefses pályafutását jellemezte.

 

Vesztesek

 

Paxton Lynch

 

 

Tegnap este jelentette be Vance Joseph, a Denver Broncos főedzője, hogy Trevor Siemian lesz a csapat kezdőirányítója a 2017-es szezonban, így Paxton Lynch ismét elvesztette a QB csatát vele szemben. Ezzel máris elkezdődtek a mutogatások John Elway felé, aki még fel is cserélt érte a 2016-os drafton, és még egy Siemiant sem képes legyőzni a csapaton belül, pedig nem rakta magasra a lécet. A Cowboys fanok meg közben újabb pezsgőt bontottak a hír hallatán…

 

New York Jets

 

Teljes kilátástalanság kezd kialakulni a Jets körül, még nagyobb, mint ahogy azt a szezon előtt elképzeltük. Christian Hackenberg most kezdőként kapott lehetőséget, és finoman szólva sem ejtette ámulatba a publikumot, a két meccs alatt vezetett 13 drive-jából egyen sem tudott pontot feltenni az eredményjelzőre az offense. A Jetsnél is hamarosan kihirdethetik a kezdőirányító kilétét, és nagyon úgy tűnik, hogy a papírformának megfelelően Josh McCown lesz a “szerencsés”. Nagyon érik az az 1/1 pick…

 

Spencer Ware

 

A Chiefs running backjének amúgy sem jósoltak fényes jövőt Kansas Cityben, hiszen pénz nincs a háznál, az ő szerződése jövőre le fog járni, és nem csak Mahomesért, de egy futóért, Kareem Huntért is elég sokat áldoztak be, hogy felmozogjanak érte a drafton. Hunt pedig elkezdte meghálálni a belé fektetett draftcetliket, amivel egyre közelebb hozta a kezdetését a csapaton belül, letaszítva ezzel Ware-t a trónról a Chiefs backfieldjén. Most már csak az a kérdés, hogy mikor jön el ez a pillanat.

 

Tavon Austin

 

Sammy Watkins érkezésével és Cooper Kupp remek teljesítményével a korábbi első körös Tavon Austin csillaga is leáldozóban van a Ramsnél. Sean McVay ugyan elmondása szerint találni fog Austinnak megfelelő helyet a csapatban, de nem lepődnénk meg, ha ez az oldalvonal mellett lenne. A Watkins-Woods-Kupp hármast ugyanis jelen állapotában nehezen fogja megbontani, hacsak nem tanul meg pár hét alatt úgy játszani, mint egy első körös elkapó.

 

Tyrod Taylor

 

Sean McDermott szerint megvan a bizalom Taylor iránt, de már egyre inkább kezd közhelyes nyilatkozatnak tűnni az egész. Nathan Peterman ugyanis ismét jól játszott amikor pályára lépett, míg Tyrod Taylor két interceptiont is dobott. Igaz nem ez fogja azonnal kihajítani a kezdőből, de már nagyon régóta vannak a jövőjével kapcsolatban elégedetlenkedő hangok a Bills háza tájáról. Egyelőre abban sem vagyunk biztosak, hogyha így is lenne, akkor Petermannel képzelnék el hosszú távon a franchise jövőjét, de ne feledjük, Taylort jövőre elég sokat spórolva kiteheti a Bills, ráadásul lesz két első körös pickük egy esetleges irányító választásra is.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!