About the author

 • chester

  Osztom a cikkben leírtakat. Bellnek minden joga megvan ahhoz, hogy egy hosszabb távú, magas garantált összeget tartalmazó szerződésért reklamáljon, elvégre ki akarna a saját munkahelyén egy évre nagy pénzt, mikor kaphat 3-4-5 évre is közel ugyanennyit.

  A Steelerst is meg lehet érteni, csak tényleg nagyon abba az irányba terelik az egész ügyet, hogy Bell a köcsög, pedig mindketten a saját helyzetüket akarják kimaxolni, és egyelőre nincs metszet az álláspontok között.

 • Dobo Zoltan

  Mi a véleményed: ez korrekt viselkedés a csapat maradék 52 tagjával szemben? Az edzői stábbal szemben? A néhány millió Steelers szurkolóval szemben? A srác kihagyja az összes edzést, pre-season meccset, nem gyakorolja a játékokat. Az Öreg ötezerszer lett megütve, ötven csontját törték, de kiteszi a lelkét, hogy SB döntő után vonuljon vissza. A Bell-gyerek meg szarik mindenki fejére, aztán a Divízió döntőben majd 6 ponttal szopnak ki a Patstől, mert két nem eléggé begyakorolt játékot csesznek el, akkor meg vállat von, hiszen ő “csak” a pénzéért küzdött.

 • Laszlo Kuhn

  Az olyan hozzászólások, mint a cikkben is idézett, inkább a hozzászólót minősítik, mint az általános vélekedést. Én mindkét felet szeretem, persze nyilván a csapat az aki mellett döntenék ha kellene, de az igazi a kettő együtt.
  Egy picit megvilágítanám más szempontból az esetet: Bell aláírja a messze legmagasabb RB fizetést jelentő szerzősét egy évre és elkezdi az edzést, ezzel is mutatva, hogy rá lehet számítani és mivel jövőre szabadügynök, talán pozitív a csapatok számára is, hogy egy olyan RB-t szerezhetnek 4-5 évre, aki figyelembe veszi a csapat érdekeit is. Teszi mindezt azért is, mert a Steelers most ha akarna se adhatna a szabályok szerint hosszútávú szerződést a játékosnak. Ezt majd a szezon után.
  Bell játéka az NFL egyik csodája, de nagy kérdés, hogy melyik franchise fog neki évi 8-10 millió dolláros garantáltat, mondjuk 4-5 évre. Mert bizony hiába az offense lelke, idén is lehet látni, hogy egészen elképesztő újoncok jönnek ki az egyetemről és játszanak sokkal kevesebb pénzért, úgy hogy nincs hosszú orvosi kartonjuk adott esetben vagy mariskáért való eltiltásuk.
  A Tuitt cikkben is jól leírtátok, nincsenek nagy garantált tartalmak Pittsburgh-ben, még olyan posztokon se, ahol igazán elit teljesítményű játékosok vannak: lásd Brown vagy Heyward.
  Nagyon nehéz az ügy, de szerintem a játékos helyzetét nem segíti a hosszú holdout. Ha persze jól sikerül az év a Steelers és Bell számára, akkor bejöhet a számítása, de ha itt bukta lesz, akkor Bell nem csak Pittsburgh-ben nem maradhat, de más csapatok sem fogják akkora pénzekkel várni, amekkorát ő szeretne. Pláne a garantált tartalom.

 • miért kéne neki a többi 52 ember, a stáb és főképp a szurkolók érdekeit a sajátjai elé helyeznie? Mi van, ha nem akar Pittsburghben játszani? Miért kéne behódolnia a csapatnak, ha ő ezt nem akarja?

 • a Steelers pl csinálhatná azt, hogy ad egy ugyanilyen szerződést és hozzácsap mittudomén, egy millió bónuszt főcsoportdöntőért meg még egyet SB-ért. Nyilván nem tudom ez Bellnek tetszene-e, de az biztos nem tetszik neki, ahogy a Steelers most bánik vele, hogy próbálják lejáratni. Nekem se lenne sok kedvem ezután fejet hajtani és behódolni és csak úgy továbbmenni, mintha nem történt volna semmi. Szerintem ezzel a kommunikációval a Steelers csak rontott a helyzeten és még inkább arra ösztönözte Bellt, hogy kösse az ebet a karóhoz és ellenszegüljön és őszintén meg is tudom érteni.

  Abban én sem vagyok biztos, hogy megkapna ennyit hosszú távon sok garantálttal a piacon. Lehet, hogy nem. De az is lehet, hogy igen, vagy számára kedvezőbb feltételekkel. Ezt viszont nem tudja meg jelenleg, hiszen nem is tárgyalhat senkivel, így pedig hiheti azt, hogy megkapná, amit akar.

 • Dobo Zoltan

  Kuhn László leírt néhány nagyon fontos dolgot. Véleményem szerint elszabadulna a pokol, amennyiben minden lejáró szerződésű játékos ezt csinálná. A komoly sikerekhez kell a csapattagok elkötelezettsége is. Valószínűleg a hasonló helyzetek kezelése a Patriots sikerének egyik legfontosabb összetevője. Egyébként meg Steelers szurkolóként szerinted a Csapa vagy egy játékos mellé kellene állnom?(mondjuk személy szerint nem vagyok Steelers szurkoló, de nagyon kedvelem őket)

 • Kopi3.14

  Viszont Bell még innen eshet pofára.
  A csapat visszavonja a taget az utolsó nap reggelén, vagy kiülteti vele az egész szezont, egyetlen meccsre sem nevezve. Ha közben a többi futóval is hasonló számokat hoznak, akkor Bell pofára esik a piacon.
  És azért láttuk már, mással is tud eredményes lenni a csapat.

 • sérülés vagy eltiltás nélkül meglepne, ha Bell értéke csökkenne, akár egy kihagyott szezon után is. Ezt azért mondom, mert mindenki tudja, mire képes, hogy mennyire kiemelkedik a ligából a stílusával és képességeivel, ezt nem felejtik el egy kihagyott évvel, sőt, talán még jobban meg akarják majd szerezni.

  Ha meg leveszik róla a taget azzal csak jól jár, mert egy szezonnal hamarabb jöhet az áhított “szabadság” és mehet tárgyalni, akivel akar.

 • a lejáró szerződéssel nincsen baj, hiszen akkor nincs “akarata ellenére” a csapathoz kötve valaki. A franchise taggel viszont lehet, hiszen itt előfordul, hogy nem feltétlen akar maradni a játékos, inkább elmenne, de nem teheti meg.
  Az meg, ha a csapat rá is tesz egy lapáttal és rossz színben akarja feltüntetni, nem segít, még kevésbé lesz kedve a játékosnak maradni és minden beleadni.

  Szerintem a Patriots nagyon más helyzet, hiszen ott ha valaki nem akar ott játszani, akkor elküldik mindenféle nehézség nélkül. De persze igaz, hogy kell a csapattagok elkötelezettsége, de ehhez a csapatnak is hozzá kell járulnia és megteremtenie egy olyan közeget, amiben elkötelezett a játékos. Ehhez saját példámon keresztül is hozzá tudok szólni, hiszen a munkahelyemen nagyon rossz volt az elkötelezettség, de a munkáltató tett ez ellen egy lépést és bevezette a home office-t, ami után máris jobban állok, állunk az egészhez.

  Steelers szurkolóként sem tetszene valószínűleg, ha így bánnánk egy az egyik legnagyobb sztárunkkal, még ha az sem tetszene, hogy az egyik legnagyobb sztárunk nem akar igazán a csapattal játszani. Mindenképp két oldalú az érme, csak zavar, hogy a döntő többség ki van akadva Bellre és elmondja fűnek-fának, miközben a csapat szent és sérthetetlen

 • Laszlo Kuhn

  Nekem az egész helyzet szörnyen furcsa. Ugye azt írod (másokkal együtt), hogy a csapat próbál nyomást generálni Bell-re, például azzal, hogy szivárogtat a szerződésről vagy arról, hogy az utolsó pillanatban nem írta alá. Nos azért ezek nekem nem tűnnek túl erős fegyvernek. A játékosok üzenetei már sokkal inkább. De most gondoljunk bele, miért jó a sarazás a Steelers-nek? Egyre többen fordulnak Bell ellen (tűnik úgy a cikk alapján is), de Bell az alapszakasz kezdete előtt visszatér és nagy boldog pittsburghi család lesz? Ki fog ezek után mondjuk 26-os mezt venni? Gondolom senki, mert totál bizonytalan a jövő és Bell egy “szar” alak, mert a saját érdekeit nézi. Ez így nem lehet jó a frencsinek, ezzel csak károkat okoz mindenki magának.
  Innen már lehetetlen win-win szituációt kihozni, de ha szépen körbenyalogatják egymást a felek és hétfőn Bell edzésre jelentkezik és mondjuk a csapat egy SB ösztönzőt is odadob neki, akkor még lehet itt pozitív vég.
  De valami oka kell, hogy legyen, amiért ez nem kerül szóba. Ha mi tudjuk, akkor ők pláne, hogy lenne itt megoldás. Ugyanakkor valakinek lépni kell és bár minden tiszteletem a játékosoké, akik a testi épségüket teszik kockára, itt azért Bell-en lenne a sor, hiszen a 12,1 millió már a zsebben, csak alá kell írni és azonnal a liga legjobban fizetett RB-je lenne. (Arról már nem is beszélve, hogy mennyit szaladgálhatna a stílusával a Jets vagy a Sea OL mögött)
  Ha most nem, mint cikkíró, hanem a Steelers FO helyébe képzelnéd magad, mit csinálnál? (Amikor egyébként Tuitt, Cockrell, Shazier szerződések is várnak rád)

 • Laszlo Kuhn

  Kicsit fentebb hozzászóltam, hogy szerintem a Steelersnek nem lehet érdeke besározni Bell-t. Egyrészt ez belőlem és mindenki másból is ellenreakciókat váltana ki, másrészt amikor úgy dönt, hogy visszatér, akkor már sokan ellene fordulnak, ami biztosan nem jó a csapatnak és a merchandise-nak sem.
  Amúgy az a döntő többség letérdelne Bell lába elé, ha a vezetésével gyűrűt nyerne a csapat. Azok is akik most Conner mezben feszítenek :)

 • a Steelersnek azért éri meg, mert ők jó színben maradnak alapvetően a legtöbb szurkoló szemében és Bell lesz a ludas abban, hogy miért nincs megoldva a szituáció. Plusz a szurkolói nyomás is Bellre helyeződik, hogy bizony legyen már olyan kedves és vonszolja le magát edzésre (csak ennél sokkal rosszabb hangnemben)

  Az FO helyébe nehéz belelátni, mert nem tudni pontosan mit akar Bell. Le akar lépni igazából? Nem akar hosszú távon maradni, mert Big Ben visszavonulása is a levegőben lóg? Csak a pénz érdekli? Pénzügyileg az FO helyében természetesen nem szívesen fizetnék ki évi 13-14 milliót mondjuk 3-4 évre és sokat garantálva, de mivel nem tudom Bell valód igényeit így nehéz is olyat mondanom, amiről tudom, hogy megfelelne neki. De az biztos nem segít a csapat és a játékos kapcsolatán és nem segíti az alkupozíciójukat, ahogy viselkednek vele jelenleg.

 • ja, egyébként Joey Bosának sem okozott hatalmas problémát tavaly, hogy kihagyta az edzéseket, mégis elég nagyot pusztított :D

 • Laszlo Kuhn

  Speciel mint Steelers szurkoló én nem tartom pozitív dolognak, ha besároznak egy játékost, de őszintén szólva szerintem más szurkolókra sem hat ez pozitívan. Inkább Bell megítélése negatív a helyzet miatt, a holdout miatt, de nem a nyilatkozatok kapcsán. (én így látom, de lehet rosszul persze) Mondjuk alapvetően nem tudom eldönteni ezeknek a cikkeknek mennyi a valóságtartalma, mert annyi marhaságot leírnak kint, csak hogy megteljen az újság, hogy nem szoktam ezekkel foglalkozni.
  Az persze igaz, hogy Bell fejébe nem látunk bele. Ha nem akar maradni, szintén nem látom ezt jó politikának, hiszen ki akar egy sérülékeny, néha megbotló és holdoutoló játékost a csapatába.
  De ettől még én elismerem, lehet teljesen rosszul látom…csak remélem egyszer végre azt olvasom, hogy Bell együtt edz a csapattal, mert ha BB tényleg visszavonul, akkor sokáig az utolsó lehetőség lehet az SB run-ra. (Lehet Bell egész pályafutásában is!)

 • Vova

  1. Tavasszal lenyilatkozta, hogy mindenképpen maradni akar;
  2. Ultimate TEAM Sport. Igen, a csapat érdekeit a sajátja elé kell helyeznie, azért mert csapatsport. Ő van a csapatért, nem a csapat őérte. Period.

 • 1) Nyilván nem fogja azt nyilatkozni, hogy nem akar maradni, még ha inkább távozna is.
  2) Ez nem így működik szerintem. A játékosnak nem kell minden esetben úgy tennie, ahogy a csapat fütyül. Ha a csapat nem kezeli őt tisztességgel, akkor neki miért kéne? Ha szerződés alatt van meg minden, akkor még azt mondom oké (és rookie szerződésnél még ezen is lehet vitázni), ne nagyon pattogjon, de ezzel az elvvel egyáltalán nem értek egyet, hogy a csapat érdekeit az övé elé kell helyeznie minden esetben.

 • Debreceni József

  Pontosan így látom én is. Lehet hogy nem mintagyerek, de megmutatta eddigi karrierje alatt hogy top3 running back? Igen. Steelers mezben?Igen. Megtett mindent hogy kapjon egy fasza hosszútávú szerződést? Igen. Akar a Steelers neki hosszútávon sokat fizetni? Kurvára nem. A franchise tag a lehető legszemetebb döntés a klub részéről ez esetben. Csak azért mert megtehetik nem azt jelenti hogy ez fair lenne. Csak azért mert az NFLPA egy nagy nulla és nem tud tisztességes jogokat kiharcolni a játékosoknak, nem azt jelenti hogy bele kéne törődnie a játékosoknak. Én úgy látom hogy a Steelers túl sok rizikót lát a srácban hosszútávon, a piacra viszont nem akarja kiengedni mert mi van ha mégis van benne 2-5 kiváló év még. Nyomás alá helyezi hogy írja alá a franchise taget aztán meg reménykedik hogy majd csak csinál valami faszságot vagy lesérül örökre vagy mi? Prove it évet várnak? Belltől? Na ne már, a srác az egyik legintelligensebben futó rb, ki merem jelenteni hogy egy közepes fal mögött is top játékos lenne, annyira jól lát a pályán és türelmesen keresi a lyukakat, tökmindegy mi a csapat neve. És ettől fosik a Steelers is. Sok a jó fiatal futó? Nosza, rajta, miért nem csaptak le Mixonra, Perinere vagy Kamarára és engedték el Bell kezét? Lehet hogy sérülékeny meg balhés de asszem megdolgozott a nagy pénzért. Hogy most a Steelers vagy más csapat fizeti ezt ki, az tökmindegy. A srác megérdemli, megérdemelné. A franchise tag meg nem= egy 5-6 éves magas garantált tartalmú szerződéssel.

 • renningan

  Én csak akkor értenék egyet ezzel az egésszel, ha a Steelers 8 milliót ajánlott volna neki éves szinten. De nem ezt tette, hanem baromira a legjobban fizetett futóvá akarta tenni, aki 1,5 szer annyit keres, mint a mögötte lévő következő játékos. Az, hogy Bell azt hiszi magáról, hogy ő ennél értékesebb, hát, az az ő hülyesége, és még véletlenül sem zseniális.

  Az a franchise pedig, aki ad neki 14 milliót, amikor nem volt eddig egy normális, sérülés mentes szezonja, illetve a következő füvezése miatt majd egy szezonra el fogják tiltani, az egy végtelenül retardált klub lesz. Illetve ne felejtsük, hogy Bell önmagában egy rakás szart nem ér. Ha elmenne most például évi 14 millió dollárért a Jetsbe, akkor mi lenne? Egyrészt nem lenne 1000 yardja sem, mert Peterson sem tud futni egy legalább közepesen szar fal nélkül. Állhatna a fal a mögött, míg össze nem törik, a Jets pedig továbbra is top5-ben választana.

  Odáig lehet lenni Bell játékától, de már többször írtam, csinálja meg ugyanezt a Lions támadófala mögött. A liga egyik top3-as egysége mögött egy közepes szar futó is tud 1000 yardot hozni (lásd McFadden Dallasban). Inkább veszek Bell pénzéből akkor egy jó tackle-t és egy jobb guardot, mert akkor még az irányítóm is életben marad, aztán valamilyen 3-4. körös futó csak produkál valamit.

  Ahogy azt sem szabad elfelejteni, hogy Bell mondjuk 8-10 csapatnak érhet meg 12 milliót. Azoknak a csapatoknak, amik alapvetően PO és SB esélyesek, de kellene egy elit playmaker, hogy elérjék a céljukat. Egy szar csapatot Bell nem tudna jobbá tenni. Önmagában Suh sem tette jobbá a Dolphinst, Von Miller elit, 19 milliós játéka is kevés volt tavaly a Broncosnak (és jó eséllyel idén is az lesz), illetve hiába ajnározzák Donaldot, a Rams akkor is egy szar csapat lett volna, ha 20 milliót keres.

  Én megértem és elfogadom, hogy egy játékos szeretne kurva sok pénzt keresni, és meg is érdemli, mert a foci után jó eséllyel elég kellemetlen élete lesz összetört koponyával és testtel. Ugyanakkor ez nem kosárlabda és nem is baseball, ahol egy jó játékossal már Super Bowlba lehetne jutni. Itt 53 játékosnak kell pénzt adni, nyerni viszont mindenki szeretne, és általában mindezt azok teszik meg, akik nem vágnak ki egy valag pénzt az ablakon egyetlen, önmagában jó, de csapat szinten összességében nem túlzottan jelentékeny játékosra.

 • chester

  Nem az éves átlag itt a probléma, azt a leakelt infók alapján 12-14 millió dollár közé sorolták /év, itt az a gond, hogy alig kapna garantáltat. Igen, nyilván nem akar a Steelers adni egy red flages futónak hatalmas garantáltakat, és nyilván Bell is pontosan tudja a saját hibáit, és nem véletlenül akar nagyobb garantált összeget, nehogy megszívja. Egyik sem elítélendő.

  Egy olyan játékos meg, aki 150 yardokat átlagol meccsenként, simán megérhet sokaknak 12 milliót, elvégre egyáltalán nem biztos, hogy egy rosszabb fal mögött drasztikusan visszaesne a játéka, ez csak sejtés. A statisztikái Steelers mezben viszont tények.

 • chester

  Azért amikor hozná a yardokat, TD-ket, győzelmeket, nem hiszem, hogy anyázni támadna kedve a Steelers szurkolóknak. :D Pont az NFL az a liga, ahol alig érdekel valakit, hogy te tegnapig 10 éven át a saját csapatom ellen játszottál, és aláztál meg minket a jó játékoddal, ma meg már az én csapatomat erősíted. Pont ezért szerintem nem lenne bandaháború az utcákon ha Bell visszatér, és még mindig nincs deal.

 • Laszlo Kuhn

  Ez az a helyzet, ahol bármit mond az ember pró és kontra, igaza van 😊

 • Laszlo Kuhn

  Tobb sérülésen túl, eltiltasokkal fűszerezve, a liga top 5 fala mögött dolgozva. Imádom a srácot, de egyszerűen nem ér 12-14 milliót nagy garantalttal. Vagy évi 6-8 garantálva, vagy 12 de kevés garantált tartalommal. Egy darab egészséges szezonja nem volt, sajnos itt ez sokat számít. A franchise tag 12 millió garantáltan. Azért ne sajnáljuk nagyon, hogy ilyen szemet csapatban kell játszania, ahol idén vagy 40%-al keres többet, mint a 2.RB. Ha megsérül akkor is megkapja. Közben pedig igenis Conner személyében ott lehet az utód.

 • FitzMagic

  Nem hiszem, hogy ez zseniális lenne. Bell nem ér többet, mint amennyit ajánlottak neki, ezzel úgy tűnik mindenki nagyjából egyetért. A probléma a garantált tartalom. Hangoztatjátok, hogy ez Bellnek is üzlet, a saját érdekeit kell néznie. Teljesen igazatok van, de ez a csapatra is vonatkozik. Márpedig Bell akármilyen elképesztően játszott is (nagyban a Steelersnek köszönhetően), de azokon a meccseken, amik igazán számítanak, használhatatlan. Mert nincs a pályán, sérült. Ahogy a biztosítók sem adnak ugyanúgy biztosítást extrémsport balesetekre, ahol jelentősen nagyobb a kockázat, úgy a csapatok sem adnak nagy garantált tartalmú hosszútávú szerződéseket üvegcsontú játékosoknak, hiszen ezek a szerződések kb egy biztosítással érnek föl. Ha Bell jövőre összeszed egy career ending sérülést, akkor a Steelers nem kapzsi és gonosz volt, csupán helyén kezelte a helyzetet. Bell pedig ebben az esetben pont a megérdemelt összeget kapná, hiszen mindössze egy értékelhető szezont tudott nyújtani a csapatnak. Igen, ez szomorú, mert önhibáján kívül történne, de ez van.

  Tehát a Steelers valószínűleg felkínált egy reális és korrekt szerződést, Bell viszont nem fogadta el. Ez az ő részéről is érthető, mert ugyanúgy tisztában van a sérülékenységével. Ha szabadügynök lenne, akkor bizonyára lenne olyan csapat, aki kockáztatna, adna neki egy szerződést magas garantált tartalommal, aztán imádkoznának, hogy néhányszor megélje a rájátszást. Azaz túlfizetnék. És szerintem pont ezért fair dolog a Franchise Tag, hiszen ezzel minden csapat választhat egy játékost, akivel az értékének megfelelő szerződésről tárgyalhat vagy megtarthatja elit áron egy évre. Ne minősítsük már unfairnek azt, ha valakinek az értékének megfelelő szerződést kínálják. És nem, nem annyi a játékos értéke, amennyit maximálisan hajlandóak fizetni érte, az máshol igaz, ez olyan mint az auction fantasy draft, a szabadügynököket csúnyán túlfizetik.

  Ezen logika mentén a Steelersnek annyi a “hibája”, hogy reális fizetést szánnak Bellnek. Ez semmiképp sem unfair. Bell pedig ezen a korrekt dolgon durcizik és hozza nehezebb helyzetbe a csapatot mondván: Fizessetek többet, mint amit érek, ha azt szeretnétek, hogy edzésre járjak”. A dologban az a zavaró, hogy Bell nagyon jó, nem tehet arról, hogy sérülékeny, így az ember sokkal inkább együtt érző, mintha szimplán tehetségtelenebb lenne. Teljesen megértem Bellt is, de ettől még nem lesz igaza.

  Ha hazugságokkal próbálják lejáratni, az persze elég csúnya dolog, de az előzőeken nem változtat.

 • Matyika29

  Végigolvasva kommenteket, nyilván mindenhol van/lehet igazság, mert nem tudjuk, mi zajlott le a klub és Bell között tárgyalás címszó alatt.
  Részben megértem Bellt, mert most még kaphat egy 4-5 éves szerződést. 27 évesen már nehezen.
  Viszont a klub nem akar 5 évre egy minden szempontból rizikós játékost, főleg mert valószínű hogy többet lesz sérült, mint nem. Ha szívünkre tesszük a kezünket… ki fogadna arra, hogy Bell 5 év múlva még a ligában lesz? Akármilyen zseni is a csávó, egy klub sem fizet neki 15 millát 5 évre. 1-2 évre talán, de 5 évre???
  Főleg mert ahol jó a fal, ott egy gyengébb futó is hoz egy vállalható átlagot, ahol nem, ott 3 év alatt tönkreteszik Bell üvegtestét.
  Az én véleményem: a klub tudja, hogy nem tudják hosszú távon megtartani ( Bell igényei miatt), ezért megy a sározás, hogy később legyen mivel takarózni, mikor “elengedik”.
  Bell, mint írtam, jó eséllyel most kérhet utoljára egy hosszú és zsíros szerződést.
  A tagről meg annyit: amennyire szar, hogy egy év alatt ki tudja mi történik a játékossal, azért ezek nagyon jó és nagyon garantált összegek. Gondoljatok már bele!! Ha Bell megsérül az első meccsen, akkor is kap 12 millió dollárt!!

 • azzal szerintem nincs semmi baj, hogy a Steelers X dolgot ajánlott, Bell meg Y dolgot akar (most ez lehet éves fizu, garantált tartalom vagy csak 3 éves szerződés vagy bármi). Nekem azzal van leginkább bajom, hogy a franchise tag egy olyan intézmény, amivel egy csapat magához köti a játékosát potenciálisan annak akarata ellenére. (Lehetséges, hogy Bell nem akar Pittsburghben játszani). És még ez is viszonylag rendben van mert joga van erre, csak azt akkor ne kritizálják, főleg ne nyíltan, hogy Bell is eszközöli a jogait és nem jelenik meg előre. Élő szerződése nincs, hiszen nem írt alá semmit, egyszerűen nem mehet máshoz tárgyalni sem.
  Nekem alapvetően a kettős mércével van bajom. Hogy az emberek túlnyomó többségének szemében (szerintem 90%-kal keveset mondok) Bell a faszkalap, gyökér, retardált, hülyegyerek, aki hogy merészel nem megjelenni az edzésen. Nekem ezzel a narratívával van bajom legfőképpen. Meg azzal ahogy a Steelers ezt kezeli jelenleg.
  Mert ha nem tudnak megegyezni ez van, akkor majd keres másik csapatot magának, aki megadja, amit kér. Vagy nem adja meg senki és akkor meg majd eldönti mit akar. Csak szerintem rossz dolog megbélyegezni most Bellt emiatt az egész miatt.

 • nem tudom Bell mit akar, de én a helyében egy 3 éves szerződést szeretnék csak. Akkor 28 évesen még kaphatok egy újabb 3 éveset a piacon. Meg az 5 éves szerződések nekem mindig ellenszenvesek, mert a csapatnak a 4-5. év mindig opció, a játékos viszont nem léphet ki belőle. Erről is akarok írni egyébként egyet, hogy én biztos csak 3 éves szerződéseket írnék alá a játékosok helyében. Ha lesérülök vagy szar vagyok akkor 3 év után úgyis kivágnak, akkor már legalább én is dönthessek úgy, hogy nem maradok.

  (ha aláír egy 5 éves szerződést akkor is kap ennyit az elején, mert aláírási bónusz meg első éves fizetés meg tökömtudja. Még ha megsérül az első meccsen akkor is)

 • Matyika29

  A vesémbe látsz. :D
  Én imádom Bell játékát… ahogy kivár, mozog… de ehet, ihat akármit, 80% hogy 3 évnél több nincs benne.
  A realitás egy 3 éves 8-10 milliós szerződés. Ezen felül már garantált összeg nélkül adnám.
  Ez a klub oldala.
  Bell azért akar 5 éves – nyilván nagyobb részt garantált – szerződést, mert mint írtam, nagy az esély, hogy ilyen szinten nagy eséllyel nem megy 5 évig.
  Ez Bell oldala.

 • FitzMagic

  Majdnem mindennel egyetértek, kivéve hogy a tag igazságtalan a játékossal szemben. És én emiatt gondolom úgy, hogy Bell csak egy vélt igazságtalanságra reágálva árt a csapatának. Ráadásul azért ott is van némi különbség, hogy a Steelers nyilván jól jár a taggel, ezért ártanak Bellnek, viszont az alapján, amit írtál, egy hónapja eldőlt, hogy nem lesz hosszútávú szerződés, így Bell úgy árt azóta a csapatnak, hogy ezzel neki semmivel sem lesz jobb. Esetleg annyival, hogy addig sem sérül meg, de az is nagy rizikó, hogy két nappal az első éles meccs előtt néz le edzésre vagy még később. Ha pedig a szezon egy részét vagy egészét is kihagyja, az azt gondolom, hogy valószínűleg mindkét félnek rossz lenne.

  Egyébként nem igazán vagyok otthon az szerződésekkel és időszakokkal kapcsolatos szabályokban, javítsatok ki, ha hülyeséget mondtam.

 • Matyika29

  Most olvastam a Freeman szerződéséről szóló cikket… 5 évre, évente úgy 8 misi és még így is túl van fizetve. És ő nem fog lesérülni.
  Egy kérdés: a franchise tagnél hogy számolják ki a pénzt? Mert azt hittem valami átlagot vesznek…

 • Debreceni József

  Akkor meg el kell engedni. Ha a steelers nem benne látja a jövőt, ne tagelje, ez senkinek se jó ebben az esetben. Bellnek azt mutatja hogy a klubja nem szeretné hosszú távon megtartani, a klub meg szar helyzetbe hozza magát ezzel a huzavonával.

 • Laszlo Kuhn

  El kell engedni? Miért kellene? A Steelers nem fr taget ajánlott neki, hanem hosszútávú szerződést. Igaz, túl sok garantált nem volt benne, de nem egy évre akartak vele szerződni. A kevés garantált tartalom a Steelers esetében elég gyakori, például Brown vagy Heyward esetet lehet felhozni. Illetve a füves ügyek se tettek jót a megítélésének. Mondom mégegyszer, sehol nem fog többet kapni, maximum a garantált tartalomban. De akkor lehet az SB almokat kell kidobnia az ablakon.

 • Debreceni József

  Ahogy mondod, hosszútávú szerződést adtak volna neki kevés garantálttal. Nem fogadta el, többre tartja magát (itt leszögezném hogy szerintem sem ér többet), akkor miért nem engedi el a klub? Lehet hogy nem fog többet kapni máshol, de az is lehet hogy ugyanezt az ajánlatot több garantálttal megkapná, lásd Freeman. Miért baj az hogy ő ki akarja maxolni a fizuját? És nem, ne jöjjön senki nekem azzal hogy lojalitás meg mennyit köszönhet a Steelersnek, mikor pont a csapatok pattintják le úgy a játékosokat mint a falu ribije a boroskólát hozó csávót, “it’s only business!” felkiáltással. SB álmok? Nem akarok a lelkedbe tiporni de azok tényleg csak álmok. BigBen már nem képes oda vezetni a csapatot, az új franchise qb-t meg előbb meg kell találni meg be kell építeni a rendszerbe. Csak azért vannak rendszeresen a PO-ban mert mind a Ravens, mind a Bengals még nagyobb sz@rban vannak, a Clevelandet meg hagyjuk is.
  Nem vitázni akarok csak azt az álláspontot szeretném megmutatni hogy a franchuse-ok óriási pénzeket szakítanak 1-1 sztár után, ennek a töredékét nem adják vissza, pedig a srácok rendszeresen vásárra viszik a bőrüket meg az egészségüket. Érdekes, én még sosem hallottam hogy egy NBA sztár fejbelőtte volna magát a sportsérülések következményei miatt. Sokkal több pénzt érdemelnének. És urambocsá, nehogymár a játékosra köpködjünk ha ennek hangot is ad.

 • többéves átlagokat vesznek, így például AP szerződése is beleszámítódott

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás