Connect with us

Hír

BREAKING: Mától Matt Stafford a legjobban fizetett irányító!

Nem sokkal Derek Carr rekordszerződése után a várakozásoknak megfelelően Matt Stafford emelte a tétet és a mai naptól fogva ő a legjobban fizetett irányító az NFL-ben. A Lions egy 5 éves, $135 millió dolláros hosszabbítást rakott le az irányító elé, amiből összesen $92 millió garantált, amiből $50 millió aláírási bónusz, ezek közül mindegyik NFL-rekord.

 

Az “új-pénz” átlaga $27 millió, de ha a még idén fennálló szerződését belevesszük, akkor az éves átlag $25,25 millió. Carrnál ezek a számok $25 millió és $21 millió voltak. Az eddigi legnagyobb szerződésnek Luck kontraktusa számított, neki $32 milliós aláírási bónusza, $87 millió garantáltja volt, amiből viszont csak $44 volt teljesen garantált. Azt még nem tudjuk Stafford szerződésének mekkora része teljesen garantált, az aláírási bónusz biztosan az, így egyértelműen túllépi Luck kontraktusát ebben az aspektusban is.

 

 

Érdekes, hogy Stafford még talán kedvezményt is adott ahhoz képest, amit elkérhetett volna és amekkora befolyása és alkupozíciója volt. Ha a Lions franchise taget rakott volna rá a következő 3 évben, akkor az ideivel együtt összesen $120 milliót keresett volna négy év alatt, tehát átlag $30 milliót, könnyedén lehetett volna ez az alap Stafford számára. Tehát a Lions szurkolók még meg is köszönhetik neki, hogy milyen kedvesen engedett ebből.

 

Stafford 8 év alatt $111 milliót keresett már, köszönhetően annak, hogy ő még az új CBA előtt érkezett a ligába. A valaha volt legjobban kereső irányító Peyton Manning, aki a $200 milliót is átlépte, Matt Stafford ezt 33 éves korára megszerezheti.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!