Connect with us

Minden ami NFL

Devonta Freeman ennyi pénzt nem ért

Devonta Freeman szerződése túlzó. A képességei alapján is kétséges, de ha a körülményeket is figyelembe vesszük, akkor pedig kifejezetten megdöbbentő. Vélemény.

 

Chester írta meg Devonta Freeman  szerződésének részleteit. 5 évre kapott $41.25 milliót, ebből a garantált $21 millió, és az első 3 évében fog $27 milliót kapni. Ez így átlagban (APY) $8.125 milliót jelent, ami ha hangyfasznyival is, de előzi az eddigi vezető McCoy évi $8.01 millióját. Azonban nem csak azt kell látni, hogy mennyire bezuhantak a futófizetések az elmúlt tíz évben, de azt is, hogy még most is irtó sok pénzt kapott Freeman.

 

[ppp_patron_only level=”4″ silent=”no”]

 

Képességek

 

Devonta Freeman jó játékos, ezt nem lehet letagadni. De van-e annyira jó, hogy a fizetési lista élére kerüljön? Ennyire lényegesen jobb-e más, nem rookie-szerződésen levő futóknál? A pénze azt sejteti, hogy értékesebb olyanoknál, mint McCoy, Stewart, Miller, Martin, Murray, Anderson, Ingram, vagy mondjuk Gore.

 

APY (éves átlag), PFF (PFF-értékelés), DVOA (szituációs értékelés), YPC (labdahordásonkénti yard), YAC (kontakt utáni yard), BT (megtört szerelés 100 kísérletenként), C% (sikeres passzelkapások), ADOT (célpontok átlagos mélysége), YPR (elkapásonkénti yard), RAC (kontakt utáni yard elkapásból), Adj Line Yards (FO-mutató a támadófal futásblokkolásához), Elusive (PFF-mutató a futó önálló képességeinek mérésére), PBE (passzblokkolási hatékonyság), 2016-os adatok, egész szezon.

 

Látni, hogy az itt látható futók változatos képességekkel rendelkeznek. Devonta egyértelműen előnyt élvez a kora miatt, néhány jó év még lehet benne, bár a futók nagyobb része (még a korszakos elitek jó része is) 26 éves koruk körül érik el a karrierjük csúcsát, legeredményesebb szezonjaik 24-28 éves koruk között születnek. Tavaly McCoy kapott csak jobb PFF-értékelést, viszont Freemannek a DVOA alapján lenne mit javítania a pénzért.

 

[quote]A Football Outsiders mutatója minden egyes megmozdulást a történelmi átlaghoz viszonyítja. Tehát ha Devonta félpályáról 1&10-es futásnál 7 yardot hoz, viszont az elmúlt 10 évben itt csak 5-re voltak képesek a futók, akkor Devonta részéről ez egy pluszos játék volt. Ebből a szempontból magasan kiemelkedik McCoy. Devonta az élbolyban van YPC terén is, bár kontakt után nem hoz sok yardot (ez meglepő, hiszen sokszor emlegetik ezt nála), és többé-kevésbé a passzjátékban is elboldogul, igaz blokkolás szintjén nem valami nagy durranás.[/quote]

 

Látható, hogy a legtöbb mutatóban azért átlag feletti, de semmiben sem a legjobb. Az élbolyhoz képest vannak hiányosságai, különösen McCoy-jal összehasonlítva, és ezeket a néhol komoly hibákat nem pótolja másutt behozhatatlan előnnyel. A játékosok közül kimondottan kiugrik Doug Martin, bár róla mindenki tudja, hogy a képességei alapján bődületesen túlfizetett. A fenti ábra alapján nem mondom azt, hogy Freeman túl sok pénzt kap. Húzom a számat, de nyilván értem azt is, hogy a szerződése súlyosabb évei pont a most várható karriercsúcsára esnek. Kétlem, hogy más ennyit adott volna neki, pláne olyan csapat, ami mondjuk a Power Ranking első negyedében van. (Bár jó lett volna eljátszani a gondolattal, hogy Bell helyett Freemannek blokkol a Steelers fala.)

 

De nem ez az, ami a legjobban zavar.

 

Körülmények

 

A 2017-es év draftja emlékezet óta az egyik legjobb, legmélyebb volt futókban. A harmadik körben is hatalmas plafonnal rendelkező, komoly tehetségeket lehetett találni. A Falcons viszont csak egy ötödik körös noname Brian Hillt szedett össze magának. Ez érthető, hiszen van egy Freeman, és egy…

 

TEVIN COLEMAN.

 

 

Nem azt mondom, hogy Coleman jobb Freemannél. A passzjátékban életképesebb, és ugyan általánosságban véve talán kevésbé rugalmas játékos, Freemannel együtt a legjobb futótandemnek lehet őket tekinteni a ligában. A baj ott kezdődik, hogy Freeman nem annyival jobb általánosságban. Kevesebbet fut labdahordásonként, de ebből többet kell és tud kontakt után megtenni. Az elkapásokban egyértelműen dominál, jelentősen több yardot szerez a levegőben és elkapás után is.

 

Coleman (akármennyire is ki van használva) az egyik legdurvább handcuff RB a ligában jelenleg. Mikor Coleman a pályán van, Freemant kizárólag futásra használják, ami nem sok jót jelent a mai tendenciák fényében. Az a futó, aki nem tud elkapni, lassan kikopik.

 

In split-oszlop: olyan Freeman-teljesítmények, ahol Coleman 9-nél több futáskísérletet kapott. A / előtti meccsátlagot, utáni szezonra vetített számot mutat.

 

Zárószó

 

Jó dolog, hogy Devonta szerződést kapott. De ez a szerződés erősen túl lett árazva, nem csupán Freeman képességeihez, de a körülményekhez mérten is. Jó futó, de nem a legjobb, aki dörzsölheti a markát, mert meghülyítette a csapatát, és legombolta róluk a nagy pénzt, miközben ők más utat is találhattak volna.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!