Connect with us

Fantasy

FK! Fantasy 2017 – Top14 D/ST

Az egyik legbosszantóbb dolog, mikor ránézel a fantasy csapatod adott heti teljesítményére és látod, hogy egy apró pici pont kellett volna, hogy elverd az ellenfeled. Nos, ez sok egységen múlhat, de egy stabil védelemmel elkerülheted, hogy hétről hétre rizikózz és cserélgesd a defense-edet. Az előző listáinkhoz hasonlóan, ezúttal a legjobb tizennégy védelmi egységet néztük meg és állítottuk sorrendbe.

 

 

1. Denver Broncos

A Denver védelme már nem az a 2015-ös, amivel bajnokok lettek, de még Wade Phillips távozása ellenére is nagyon erősnek mondható, meg lehet kockáztatni, hogy még mindig a legjobb. Az egység esszenciája a pass rush-ban és a No Fly Zone-ban összpontosul, akik fantasy szempontból rengeteg pontot hozhatnak sackek és szerzett labdák tekintetében. Azt pedig már az első előszezon meccsen láthattuk, hogy Chris Harrisnek nem kell sok hely, hogy hat pontra váltson egy interceptiont. Valószínűleg idén is kevés pontot fognak kapni, ez csak akkor dőlhet meg, ha a sérülések visszavetik a lendületüket, illetve a tavaly döcögősen működő futás elleni védekezés nem áll össze rendesen.

 

2. Kansas City Chiefs

A második helyezett is az AFC nyugati csoportjából került ki, nem meglepő módon. A Chiefs védelme hihetetlenül harapós, nagyon agresszív védelem, akik ezzel a hozzáállásukkal nagyon sok pontot tudnak a tulajdonosuk számlájára írni. A kulcs szintén az irányító siettetése és a playmaker defensive backek produkciója. Ezt fejeli meg a tavaly nagyon jól működő special team, amely Tyreek ” The Freak” Hill vezetésével rengeteg pontot hozott. Ha minden igaz, Hill szerepe idén kisebb lesz a visszahordásoknál, de luxus lenne teljesen kivonni a csapat legélesebb fegyverét, így tőle is újabb remeklésre, ponthalmozásra lehet számítani.

 

 

3. Seattle Seahawks

A harmadik helyezett is egy nyugati csapat, annyi különbséggel, hogy az NFC-ből. Seattle-ben az a helyzet, hogy nagyítóval kell keresni a védelem gyengepontját, egy helyen nincs csupán nagynevű játékos, Richard Sherman túloldalán. A defense rettenetesen egyben van, nagyon nehéz lesz sok yardot megtenni ellenük, minden bizonnyal a kapott pontok számát is alacsonyan fogják tartani. Egy egészséges Tyler Lockett pedig minőségi visszahordónak számít, tehát nem csak a védelem hozhat értékes pontokat a konyhára.

 

4. Houston Texans

Watt-Clowney-Mercilus. Offensive line legyen a talpán, aki megállítja ezt a triót, melyből az egész védelem pozitívan jöhet ki. Az egység tavaly sem volt rossznak mondható, viszont egy egészséges Wattnak óriási impactje van, ami a védelem által kapott és szerzett pontokban is meg fog majd nyilvánulni. Az AFC élén tolakodnak a jobbnál jobb védelmek, melyről a Texans sem akar lemaradni. Tavaly nem volt jó deal a csapaton tartásuk, hiszen sem sackek, sem INT-ek, sem fumble-ök terén nem jeleskedtek, nagyon meglepne, ha elmaradna a pálfordulás.

 

5. Minnesota Vikings

Mike Zimmer nagyon jó, egységes defense-t rakott össze eddigi vikingsos munkássága alatt, sorra nevelte ki az All-Pro kaliberű játékosokat. Zimmer blitz-csomagjainak köszönhetően záporozni fognak a sackek, az ellenfél irányítóit pedig a Hunter-Griffen duó fogja elásni. Sok labdaeladást fognak kierőszakolni, mely igazi pontzuhatagot jelenthet a tulajoknak. Hiába van két jól mozgó támadósor a csoportjukban, a tavalyi harmadik helyüknek köszönhetően egy gyengébb sorsolásuk lesz, mely szintén kedvező lehet.

 

 

6. Atlanta Falcons

Azt ne reméljük, hogy a Falcons védelme fogja a legkevesebb total yardot engedni 2017-ben, de abban bőven lehet bizakodni, hogy Dan Quinn az év végére már rendesen gatyába rázta a srácokat. Az egység nem gyengült, sőt sokkal inkább erősödött, a védőfaltól a defensive back sorig mindenhol találunk legalább 1-1 game changer játékost. Óriási potenciál rejlik bennük, sokat fejlődtek 2016-ról 2017-re, így megéri őket a nevesebbnek tűnő védelmi egységek előtt magunkhoz szólítani.

 

7. Los Angeles Rams

Nagy kérdések vannak akörül, hogy Phillips hogyan akarja a 3-4-es szisztémáját ráhúzni a Donald vezette Rams defense-be, de aggodalomra semmi ok, az öreg tudja, mit csinál. Ráadásul az emberanyag nagyon jó, ezzel pedig nem nagyon foghat mellé. Harapós védelmük lesz, és elnézve a csoport támadósorait (akik ellen összesen 6-szor lépnek majd pályára), egyelőre egyiktől sincs okuk megijedni. Special teamben pedig biztosan meg fog majd villanni egyszer-egyszer Tavon Austin is. Egyetlen kérdőjel, hogy mennyit lesz majd pályán az offense, mennyi pihenőidőt ad majd a védelemnek, de a tulajok bízzanak McVayben!

 

8. New Engalnd Patriots

A Patriots nyári erősítéseivel egy olyan védelmet hozott össze, ami akár az AFC legjobbjai között is találhatja magát. Sztárok jöttek, akik nagy hatással lesznek a játékra és arra, hogy a Patriots minél kevesebb yardot és pontot kapjon (tavaly például ők engedték a legkevesebb pontot). A legjobb nevekből álló secondary pedig minden pillanatban a labdát fogja támadni, sok pontok jöhetnek majd fumble-ökből, interceptionökből. Első helyezésüknek köszönhetően potens támadósorokkal fognak találkozni az AFC-ből, de a csoportmeccsek során nehéz elképzelni, hogy kevés fantasy pontot gyűjtsenek.

 

9. Philadelphia Eagles

Titkos(?) favorit lehet az Eagles, ahol tavaly ráncba lett szedve a védelem, és ahogy arról írtunk is, nem lett gyengébb a csapat egyik része sem. A pass rush brutál jó, záporozni fognak a sackek, és ahogy azt láttuk, akad nem egy olyan védő, aki zónában nagyon veszélyes a labdára, pickek pedig lesznek a nyomásból fakadóan. Az egyetlen gyengeség, a CB-sor is erősödött a napokban Darby érkezésének köszönhetően. Farkasszemet fognak nézni jó néhány potens offense-szel, de én nem féltem őket, karcolni fognak.

 

 

10. Arizona Cardinals

Némileg kakukktojás lehet a Cardinals szerepeltetése, de el kell ismerni, hogy bennük van a potenciál, hogy felérjenek a legnagyobbak közé. Ugyan nem jut minden posztjukra elit tehetségű játékos, de tavaly például úgy vezették sackek számában a ligát, hogy előzetesen sokan azt hittek, a pass rush náluk egy nem ismert fogalom. Egyébként is negyedikek voltak pontokban, idén pedig egy egészségesebb védelemre számíthatunk, ahol még egy Nkemdiche és aegy eddig fantasztikus Tyrann-klón, Baker is halmozhatja a pontokat érő megmozdulásokat.

 

11. Jacksonville Jaguars

Playmaker playmeker hátán, ez jellemzi a Jaguars védelmét. Évről évre milliókat és draft pickeket ölnek a defense-be, melynek idővel ki kell fizetődnie. Az idő pedig most jött el. Valószínűleg nem lesz egy igazi shutdown védelmük, de a bend but not break elv igaz lesz rájuk, tehát ha nyelni is fogják a yardokat, kevés pontot raknak fel ellenük a táblára. Gyengének mondható a csoportjuk, a csoportutolsókkal fognak meccselni, ami mindenképp biztató. Ha összeáll a futójátékuk és Bortlest keveset kell erőltetniük, akkor a védelem sem fog hányásig a pályán lenni.

 

12. Carolina Panthers

Tavaly a pályán nem működött valami jól sem a Panthers, sem a védelmük. ennek ellenére jó fantasy teljesítményt hoztak, sok pontot szereztek fumble-ökből, interceptionökből. A legnagyobb ász visszatért, a secondary is szedett magára némi rutint, arra számíthatunk, hogy visszaáll minden a rendes mederbe és kevés engedett pontokkal fognak lehozni meccseket. Kicsit eltántoríthat sokakat a sorsolásuk, hiszen a csoportjukban csupa nehézbombázó támadósor szerepel, ezért némileg óvatosan kell bánni velük.

 

13. Tampa Bay Buccaneers

A Tampáról senkinek nem a védelem jut eszébe elsőre, de jó őket is észben tartani mint – fantasy szempontból – potens védelem. Tavaly rengeteg pontot kaptak, meccsenként 22 kapott egység felett átlagoltak, de mindezek ellenére rengeteget kerültek a labda közelébe. Interceptionök, visszahordott TD-k és fumble-ök jellemezték a játékukat. Idénre viszont benyelt pontok tekintetében előrelépést várhatunk, ezért mindenképp biztató a helyzet. Az ellenfelek támadóival kapcsolatban az a helyzet, ami a Panthersnél, lesznek combos meccseik.

 

 

14. Baltimore Ravens

Listánk utolsó helyére a Ravens kapaszkodott fel, ez talán méltatlan lehet, de kezeljük őket fenntartásokkal. Az egység nem gyenge, kérdés, ezt mennyire lehet lefordítani a fantasy foci nyelvére. A hátsó alakzatuk bitang, főleg safety poszton, de a cornerek terén sem elveszettek, ezért sok labdalopásra számíthatunk az agilis defensive backektől. Nagy kérdés, mi lesz a pass rush-sal, ami ha nem áll össze rendesen, akkor bajban lesznek, hiszen ez döntő szerepet tölt be az egység ponthalmozásában.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!