Connect with us

Hír

McCarront fogva tartja a Bengals

Hacsak nem kap egy eszméletlen ajánlatot a Cincinnati Bengals AJ McCarronért, a backup irányító biztosan nem megy sehova.

 

 

McCarron esetleges távozása azon pletykát követően került ismét napirendre, miszerint a Denver Broncos annyira nincs megelégedve Trevor Siemian és Paxton Lynch teljesítményével, hogy szeretnének új játékost szerezni a kezdő posztra. Ezt a pletykát ugyan a Broncosnál azonnal cáfolták, ám nem is ez a fontos, hanem hogy a történet kapcsán kiderült, a Bengals az offseason folyamán már kapott egy ajánlatot a negyedéves irányítójáért, melynek keretein belül egy második körös draftpickkel gazdagodtak volna, de ez sem győzte meg őket, így kitartóak maradtak eredeti elképzelésükhöz, miszerint első körös pickért cserébe válnának meg csak McCarrontól.

McCarron 2015-ben már bizonyította, hogy képes akár kezdőként is jól teljesíteni éles helyzetben. A csapatnál is tisztában vannak vele, hogy egy megbízható backup QB nagyon fontos, hogyha esetleg a kezdő megsérül, ne omoljon össze a támadójáték. Ez szép és jó, ugyanakkor McCarront valószínűleg nem fogja érdekelni, hogy ennyire nagyra értékeli jelenlegi csapata, hogyha egyébként talál magának olyan csapatot, ahol kezdőként terveznek vele hosszú távon.

McCarron ugyanis újonc szerződésének utolsó évébe lép, így a szezon lejártával elvileg szabadon igazolhatóvá válik, így ha a Bengals valami értéket szeretne az irányítóért cserébe, akkor idén, de legkésőbb jövőre el kell cserélni a játékost, mert Marvin Lewisnak esze ágában sincs megfosztani Andy Daltont a csapat kormányázástól.

Hogy miért írtam, hogy legkésőbb jövőre kell elcserélni McCarrront, amikor idén lejár a szerződése? A 26 éves játékos az első évét a non-football injury listán töltötte nagyrészt (13 mérkőzést), így a Bengals megpróbálja elérni, hogy a játékos emiatt RFA és ne UFA besorolást kapjon. (A kettő közötti különbségről korábban ITT írtunk.)

Mindenesetre az látszik, hogy McCarronnak sok dicsőség Cincinnatiben nem igazán fog jutni, Dalton ugyanis még mindig csak 29 éves. Piaca lenne McCarronnak, a probléma, hogy e csapatok nagyrészt a teljes újjáépítkezés fázisában vannak, így a magas (első-második körös) draftpickeiket nem szívesen szórnák el akárkire.

Ennek tudatában pedig elég nagy ostobaság volt a Bengals részéről, hogy egy második körös ajánlatot visszadobtak, hiszen ennél jobbat nehezen kapnának egy tehetséges, ám kezdőként mindössze három mérkőzésen szerephez jutó negyedéves játékosért.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!