Connect with us

Beharangozó

Preseason Week 2

Újabb hét telt el, ami az év ezen szakaszában szerencsére annyit tesz, hogy ismét láthatunk meccseket szeretett bajnokságunkból, köztük kettőt emberi időben, másik kettőt pedig a Sport TV-nek hála TV-ben is! Múlt héten néhány újonc játékosról már kaptunk minimális képi információt, de ezen a héten is sokan most léphetnek először pályára az NFL-ben, illetve egy-két pikánsnak ígérkező találkozó is van a második heti műsorban.

 

 

[quote]A mérkőzések időpontjait magyar idő szerint tüntettük fel.[/quote]

 

Péntek

Buffalo Bills@Philadelphia Eagles, 1:00

 

Már rögtön az első meccs tartalmazza a forduló legnagyobb easter eggjét, hiszen nincs egy hete, hogy a két csapat cserélt egymással, ami felrobbantotta az internetet. Jordan Matthews sérülés miatt biztos nem lép pályára, ellenben Ronald Darby igen, és új otthonában fogadhatja korábbi csapatát. A hazai csapatnál Matthews kiválásával megüresedett egy kezdő elkapó szerepkör a slotban, amire jelenleg Nelson Agholor a legesélyesebb, ugyanakkor Frank Reich támadókoordinátor szerint adott meccsszituáció döntheti el ki kerül majd slotba. Nem is csoda, hogy Agholor biztosnak tűnő helye megingott, hiszen az amúgy sem valami fényes profi karrierje mellett az újonc Mack Hollins egész jól játszott a Packers ellen, és egy emlékezetes TD-t is szerzett.

 

A Billsnél jelenleg próbálnak mentegetőzni, hogy náluk szó sincs a draftpickek tankolásáról, de mindenki tudja, hogy erre megy ki a játék. Két elég fontos játékost vesztettek, a csere értelmében helyükre érkezők messze nem ütik meg az elődjeik szintjét, így Buffalóban is kinéz egy top 5-ös draftpick jelen állás szerint. A Billsszel kapcsolatban a legfontosabb infó Nathan Peterman “előléptetése”, aki immáron a második csapattal edz, és érik számára a QB2 szerepkör a csapaton belül, és ki tudja, lehet hamarosan a kezdő is meglehet neki, ha tényleg nem Tyrod Taylorral képzelik el a jövőt Buffalóban.

 

Baltimore Ravens@Miami Dolphins, 1:00

 

Megint sérülések rázta meg a Dolphinst, ezúttal a CB és special teamer Tony Lippett Achilles-ín szakadás miatt, illetve a Falcons elleni meccsen az idei második körös újonc LB, Raewkon McMillan keresztszalag szakadás miatt hagyja ki a teljes 2017-es szezont, de ezt leszámítva csak jó hírek érkeztek a csapatról. Elsőként az, hogy Jay Cutler bemutatkozhat a pályán új csapatában! Adam Gase azt nem árulta el mennyi játékidőt szán új irányítójának, de Cutler már elég jó erőnléti állapotban van ahhoz, hogy pályára léphessen. További jó hír, hogy Jay Ajayi kikerült az Agyrázkódás Protokollból, és bár játszani nem játszhat, de ez is nagy megkönnyebbülést jelent a szurkolók számára. Valamint az is, hogy a center Mike Pouncey is úgy néz ki felépült, és az előszezon végén pályára léphet.

 

Baltimore-ban nem múlhat el az utóbbi időben hét sérülés nélkül, ezúttal a guard Alex Lewis esett ki a teljes szezonra. Nem véletlenül szeretnék visszacsábítani a korábban a 49ershez elcserélt Jeremy Zuttah-t, akivel a hírek szerint már nagyon közel a megállapodás. Breshad Perriman továbbra sem tud egészséges maradni, még mindig a húzódásával szenved, úgy tűnik már végleg a kukában landolt a rá szánt első körös pick még 2015-ből. Ám ami még ennél is aggasztóbb, az Ryan Mallett kilátástalan játéka, aki Joe Flacco sérülése miatt kezdőként nyomja végig a Ravens felkészülési meccseit. Ráadásul nem is nagyon találnak mögé harmadik számú irányítót, ezúttal a legutóbb a 49ersnél játszó Thad Lewist hozták el, de ő már legalább a harmadik újonnan igazolt irányító az elmúlt hetekből.

 

Tampa Bay Buccaneers@Jacksonville Jaguars, 2:00, Sport2

 

A Hall of Fame Game után újabb előszezon meccs lesz látható a Sport TV-n, ráadásul mindjárt a nem is rossznak ígérkező floridai rangadó! A hazai csapatban Leonard Fournette nem fog pályára lépni sérülés miatt, ami azért is vicces, mert nemrég még pont ő nyilatkozta, hogy mennyire könnyű ez az NFL. Marquise Lee-t egy bokaficam hátráltatja a felkészülésben, így jó eséllyel őt sem láthatjuk majd a pályán. Ám a legfelkapottabb hír nem ez a kettő, hanem Blake Bortles, aki egyre kilátástalanabb helyzetben van Jacksonville-ben, és már a csapattársak is frusztráltak az ő gyenge teljesítményétől, legutóbb például Allen Robinson mondott neki egy-két kedves szót, miután túldobta őt egy játék során.

 

 

A Bucsnál Roberto Aguayo menesztése adta a slágert a sajtó hasábjain, hiszen alig egy évvel a második körből kiválasztását követően megunták a pontatlanságát, és elküldték a fiatal kickert, amit már láthattunk is a levetített Hard Knocks második epizódjában. Aguayo nem sokáig maradt csapat nélkül, ahogy a Bucs sem sokáig hagyta egyedül Nick Novakot, immáron Zach Hocker az új kihívója. Egy játékos nem lesz bevethető a Bucsban, méghozzá a harmadik számú irányító Ryan Griffin, aki pár hétre kidőlt sérülések miatt.

 

Szombat

Minnesota Vikings@Seattle Seahawks, 4:00

 

A nyugati part miatt csak a hajnali órákban láthatják kedvenc csapataikat a Seahawks és Vikings drukkerek. Egy játékos számára különösen érdekes lehet ez a meccs, mégpedig a hazai csapat rúgójának, Blair Walshnak, aki idén lett a Halászsólymok játékosa, most pedig egykori csapata ellen léphet pályára. Walsh volt ugyebár az, aki a 2015-ös szezon rájátszásában elhibázta a mindent eldöntő mezőnygólt a Vikings játékosaként épp a Seahawks ellen, így kiestek, pedig reális esélyük volt megfogni Wilsonékat. De nem csak Walsh lesz az egyetlen közvetett ex-Viking a csapatban, hiszen Luke Joeckel is Minnesotában próbált tavaly szerencsét. A Seahawks újonc futója, Chris Carson elkezdett az első csapattal edzeni, ami nem feltétlen jó előjel Lacy és Rawls számára, vagy éppen ez lehet az ösztönző a két lejáró szerződésű játékosnak. A legfrissebb fejlemény pedig Tramaine Brock leigazolása volt a hazai csapattól, aki akár pályára is léphet pár snap erejéig.

 

Minnesotában jelenleg mindenki Dalvin Cook ámulatban van, aki ígéretesen mutatkozott be a Bills elleni első edzőmeccsen. És ha már futók, Bishop Sankey térdsérülése miatt IR-re került, ezzel alighanem pontot is tehetünk az NFL-es pályafutásának végére.

 

Carolina Panthers@Tennessee Titans, 21:00

 

DeMarco Murray újra edzésbe állt a Titansnél, így könnyen lehet, hogy ő is a pályán lehet a Panthers elleni edzőmeccsen. A Titans egy preseason szinten is borzalmas meccset játszott a Jets ellen, reméljük hogy ezúttal aki az ő meccsüket választja, az jobb szórakozást kap. Az idei első körös elkapó Corey Davis továbbra sincs 100%-os állapotban, ami miatt őt leghamarabb csak a jövő héten láthatjuk a riportok szerint. Viszont így sem marad elkapó nélkül a Titans, Mariota kezd összebarátkozni a pályán is Eric Deckerrel, amit múlt héten nem, de talán most már láthatunk, illetve a harmadik körben kiválasztott Taywan Taylor is megvillant a Jets ellen.

 

A Panthersnél továbbra sem lesz látható a pályán sem Cam Newton, sem Curtis Samuel, viszont Christian McCaffrey és a múlt héten berobbant Damiere Byrd ott lesz. McCaffrey 4,5 yard/carry átlaga elég impresszív volt, de talán most majd még több lehetőséget kap, amivel jobban mehet neki a játék. Más hír a Panthers háza tájáról, hogy Thomas Davisszel sikerült hosszabbítania az ideiglenes GM Marty Hurney-nek, és Greg Olsen lehet a következő.

 

Vasárnap

Kansas City Chiefs@Cincinnati Bengals, 1:00

 

A Bengalsnál is bemutatkozhatott egy népszerű újonc, nevezetesen Joe Mixon, aki nekem a legjobban tetszett az újonc futók közül, elképesztő volt látni egy ekkora monstrumot ilyen intelligensen játszani, már csak miatta is megéri ezt a találkozót választani. Nála nagyobb show-t talán csak Jeff Driskel csinált, aki közel tökéletesen passzolt, és futott egy 18 yardos TD-t is. Az első körös gyorshajtó John Ross is elkezdte a 11 vs 11 elleni játékokat, így hamarosan ő is bemutatkozhat a Bengalsban, akár már ezen a hétvégén, de inkább csak a későbbiekben.

 

 

Az újonc irányítók közül természetesen Patrick Mahomes debütálása sem maradt el, aki rögtön egy TD passzal is megkoronázta a jeles eseményt, és aki a Bengals ellen is számíthat játéklehetőségre. Andy Reid is elégedett volt a látottakkal, aminek örömére rögtön a második csapatba került, vagyis könnyen lehet, hogy Alex Smith cseréjeként kezdheti meg a szezont, onnan pedig már nem kell sok a kezdőhöz. Travis Kelce visszatért az edzésekre, szóval az ő első pályára lépése is hamarosan bekövetkezhet az új idényben. Kareem Huntban viszont csalódtam, mindössze egy carryt kapott, illetve egy elkapás fűződik a nevéhez, talán majd most több lehetőséghez jut.

 

Indianapolis Colts@Dallas Cowboys, 1:00

 

A Cowboys szurkolók számára hatalmas izgalommal várt esemény következhet, hiszen bemutatkozhat Jaylon Smith is a nagyok között, karrierje során először. A súlyos térdsérüléssel lassan másfél éve szenvedő linebacker végre játékra alkalmas állapotban van, és az előzetes hírekkel ellentétben már az előszezonban megtörténhet a debütálás, kíváncsian várjuk. Mint ahogy Rico Gathers felemelkedését is vártuk, de agyrázkódás miatt ő vele nem találkozhatunk a pályán. Gathers ugyebár utoljára a gimiben focizott az NFL-es karrierje előtt, hiszen a Bayloron kosrálabdázott a tojáslaszti helyett, de számára eddig remekül alakult az előszezon. További hír a Cowboys kapcsán, hogy Ezekiel Elliott benyújtotta a fellebbezést az eltiltása ellen, a meghallgatása 29-én lesz majd.

 

A Colts szurkolók egyre szomorúbbak lesznek a csapat láttán, hiszen Luckról még mindig nem jönnek biztató hírek, Scott Tolziennel meg ez a csapat borzalmas, márpedig a rájátszás csak egy olyan Luckkal lehetséges, aki az összes alapszakasz meccsen pályára lép. A Lions ellen viszont a védelem sem brillírozott, talán ők nyújtották a legnagyobb csalódást múlt héten a 32 csapat közül. A csapattal Luck mellett Eric Swoope sem tarthat, aki Dwayne Allen távozásával végre előtérbe kerülhetett volna Jack Doyle mellett, de nem léphet pályára a találkozón térdsérülés miatt.

 

New York Jets@Detroit Lions, 1:30

 

Új sztár született Detroitban, az újonc Kenny Golladay két TD-t is szerzett a Colts ellen, ami megnyitotta számára az utat az első csapatba, és tekintve, hogy Marvin Jones nem a konzisztens formájáról híresült el, akár még feljebb is léphet a depth charton a szezon végén. Ám nem csak áldás, hanem átok is érte a Lions, hiszen elvesztették a teljes szezonra Kerry Hydert, aki tavaly a legjobb pass rusher volt a csapatban. Ezekiel Ansah még mindig a PUP listán van, így komoly gondban lehet a pass rush Detrotiban.

 

A Jets végre kipróbálta Christian Hackenberget, aki egész sokat volt fent a pályán, és bár nem volt lélegzetelállító, egy közepes szintet azért tudott hozni. Ám a hírek szerint ez még mindig nem elé a kezdőhöz, amit Josh McCown birtokol továbbra is. Két kezdő futójuk nélkül álltak ki a Titans ellen, Forté még nem, Powell viszont már edz, és ez lehet pályára lépést is jelent számára, ami előnyt jelenthet az első számú futó szerepért vívott csatájukban.

 

Green Bay Packers@Washington Redskins, 1:30

 

A fővárosban továbbra is Kirk Cousins a téma, akinek a jövője továbbra sem tisztázott a Redskinsnél, de már senki nem tudja követni hogy most épp hol tart az ügy, talán maguk a résztvevő felek sem. Samaje Perine sokáig úgy tűnt, hogy már az előszezonban kijátssza Rob Kelley-t a csapatból, de a Ravens elleni bemutatkozása nem sikerült valami fényesen, ami miatt erről az álmáról egy darabig le kell mondania. Jordan Reed és Josh Doctson viszont egyre jobb erőnléti állapotban kezd lenni, ha a Packers ellen nem is, de a jövő héten már akár pályára léphetnek.

 

 

A Packers megunta, hogy Mason Crosby gyengébben teljesít az új long snapper és holder miatt, ezért visszaigazolták a tavalyi LS-t, Brett Goode-ot, és remélik ez javulást hoz Crosby teljesítményében is. Ty Montgomery sérülés miatt egyelőre úgy néz ki, hogy nem lép pályára a Redskins ellen, ez pedig teret engedhet a három idén draftolt futónak, akik közül Jamaal Williams aa legesélyesebb a trónkövetelésre a korai edzésjelentések alapján. Az Eagles ellen két játékos is bekerült az Agyrázkódás Protokollba, név szerint Malachi Dupre és Damarious Randall, ők nem is tartanak a csapattal a fővárosba.

 

New England Patriots@Houston Texans, 2:00

 

A Texansnál elég ígéretesen kezdett az idei draft első három körében kiválasztott újonc, az irányító Deshaun Watson, a linebacker Zach Cunningham és a futó D’Onta Foreman egyaránt. Watsonnak bár volt pár fura passza, a zsebben remekül mozgott, Foreman pedig ha ilyen formában játszik a továbbiakban, akkor könnyen megnehezítheti Lamar Miller dolgát a kezdőben, hiába mondják, hogy továbbra is Blue a második számú opció Miller mögé. Cunningham egy igazi tackle-gyár volt a pályán, a futójátékoknak megálljt parancsolt amint felé jött az ellenfél running backje.

 

A Patriots egy újabb AFC South csapattal méri össze erejét, akikkel ismét együtt készültek az összecsapásra. Tom Brady valószínűleg most sem fog pályára lépni, ám ez legutóbb nem sok jót jelentett a Texans számára, hiszen lenullázta őket a Brissett vezette Pats, amire most is lehetősége nyílik. A két csapat összecsapása azonban a régi sorstársak miatt lehet érdekes, hiszen Bill O’Brien és Romeo Crennel is dolgozott már Bill Belichick kezei alatt korábban. A Patriotsnál talán a futóhelyzet a legnagyobb kérdőjel, Mike Gillislee még mindig nem edz a csapattal húzódás miatt, így hiába ő papíron az RB1, ez egy jó előszezonnal a James White-Dion Lewis-Rex Burkhead hármastól könnyedén változhat.

 

Denver Broncos@San Francisco 49ers, 4:00

 

Három meccs is jut a nagyon korán kelőknek vasárnap, köztük az első a 49ers és a Broncos csörtéje. Az új kaliforniai rezsim megnyerte első meccsét egy másik AFC West csapat, a Chiefs ellen, ráadásul jobbára a cseréket és tartalékokat játszatva. Közülük kiemelkedett az újonc QB, CJ Beathard, aki 2 TD-t is betett a közösbe, mindkettőt egy újoncnak passzolva. Joe Williams is egy lépéssel közelebb került ahhoz a kezdőhöz, amit draftolása óta jósolnak neki Carlos Hyde helyén, hiszen majdnem 9-es yard/carry átlaggal futott a Chiefs ellen. A védelemből Aaron Lynch alkotott maradandót a maga két sackjével, aki a tavalyi szezonja után adós maradt a jó játékkal, és neki is tepernie kell a nagy szerződésért.

 

A Broncosnál továbbra sem lettek okosabbak az irányítóhelyzetet követően, hiszen sem Lynch, sem Siemian nem osztott ki TD passzt a Bears elleni előszezon győzelem során, és egyikük sem mutatott túl meggyőző játékot. A védelem azonban sorra veszti el a kulcsfiguráit, legutóbb Derek Wolfe esett ki, és egyelőre nem tudni mikor térhet vissza, ezzel pedig hatalmas veszteség érte az amúgy is megfogyatkozott front sevent. A Broncos újonc elkapója, Carlos Hendersonnak most lehetősége lenne beverekednie magát harmadik számú elkapónak a csapatba, de sérülés hátráltatja, ami miatt a játéka is erősen kérdéses.

 

Chicago Bears@Arizona Cardinals, 4:00

 

A Cardinals keretében leginkább elkapóválság van, már ha válságnak lehet hívni, hogy versengenek a játékosok a második számú elkapó szerepért. Arians szerint egyelőre Jaron Brown a nyerő, de John Brown vagy JJ Nelson ezt biztos nem hagyja annyiban, előbbi ráadásul immáron teljes értékű edzésmunkában vehet részt, de még nincs 100%-os állapotban. Ami azonban örömöt még nagyobb örömöt adhat az ősz mester számára, az Robert Nkemdiche játéka, aki úgy tűnik végre azt a teljesítményt nyújtja, ami a potenciálja alapján benne van.

 

 

A Bearsnél kezdenek elhalkulni a kételkedő hangok azért, amiért a csapat nem hogy Mithcell Trubiskyt választotta az első kör elején, de még fel is cserélt érte. Trubisky nyújtotta ugyanis a legjobb teljesítményt a rookie irányítók közül, megingatva ezzel Mike Glennont a kezdőirányító poszton. Foxék továbbra is állítják, hogy a Bucstól szerződtetett irányító lesz a kezdő az első héten, de ha mindkettejük játéka ilyen tempóban halad, ez hamar változhat. A hét vesztese is Chicagóban található, méghozzá Connor Barth, aki amiatt a Roberto Aguayo miatt vesztette el a munkáját a Bucsban, akit most a Bears felvett a waiverről, miután a floridaiak elbocsátották őt. Jöhet a bosszú ideje?

 

Los Angeles Rams@Oakland Raiders, 4:00

 

Amari Cooper végre visszatért a Raiders edzőpályájára, és már meg is kezdte a közös munkát Derek Carr-ral a még jobb szezonért. Khalil Mack is csatlakozott a csapathoz Cooperrel egyetemben, Gareon Conley viszont továbbra sem edz sérülés miatt. És ha már Derek Carr, ő nem lépett pályára a Cardinals elleni első meccsen, és valószínűleg ez most sem fog megtörténni. Mint ahogy Donald Penn játéka sem, amíg nem sikerült neki és Reggie McKenzine-nek megegyeznie egy új szerződésről, ugyanis Penn is holdoutol.

 

A Rams szurkolók még mindig sokkhatás alatt lehetnek a Sammy Watkins cserétől, pedig a klasszis, ámde sérülékeny elkapó már el is kezdte az edzéseket az Angyalok városában, ahol ismét Robert Woodsszal ostromolhatják az ellenfél cornerbackjeit. Kelleni is fog Watkins játéka, hiszen Tavon Austin a hírek szerint a teljes előszezont kihagyhatja sérülés miatt, rajtuk kívül pedig jobbára csak az újonc Cooper Kuppban bízhatnak. Aaron Donaldról továbbra sincs új fejlemény, bár egy insider infó szerint a Rams kínált neki egy 6 éves, 120 millió dolláros szerződést, amit elutasított, ugyanis szeretne több pénzt kapni az első 3 évben, ami a szerződéseknél a kritikus időtartalom. Ezt az infót mondjuk egyetlen hiteles forrás sem erősítette még meg.

 

Atlanta Falcons@Pittsburgh Steelers, 22:00

 

Egy igazi offense háború vethet véget a magyar idő szerint vasárnapi focidömpingnek, ráadásul nézhető időpontban. Le’Veon Bell továbbra sem bevethető a holdoutja miatt a hazai csapatnál, ám nem ez volt a legnagyobb hír a csapat háza tájáról, hanem hogy állítólag érdeklődtek a Ramsnél egy potenciális csereüzlettel kapcsolatban, amin keretein belül Trumaine Johnsonra pályáznának, de ez úgy tűnik csak egy kisebb pletyka volt. TJ Watt elkápráztatta a nézőket a Giants ellen szerzett két sackjével, és bár ellentétes információk terjengenek, úgy tűnik mégis övé lett a kezdő James Harrison kárára. Joshua Dobbs viszont már nem nyújtott ennyire lehengerlő bemutatkozást, sőt, kifejezetten gyenge volt, de itt a lehetősége a javításra.

 

A Falconsnál a frissen hosszabbító Devonta Freeman került az Agyrázkódás Protokollba, így számára ugrott ez a meccs, de Dan Quinn szerint hamarosan visszatérhet az edzésekre a kiváló futó. Matt Ryan a Dolphins ellen egy drive-ot kapott, amit tökéletesen levezényelt, talán most egy fokkal nagyobb szerepet is kaphat a friss MVP. Ugyanakkor nem teszik ki az ablakba a védők azt a 99 yardos TD-t, amit a Dolphins ellen kaptak…

 

Hétfő

New Orleans Saints@Los Angeles Chargers, 2:00

 

A Chargersnek nem hozott szerencsét Los Angeles, hiszen a preseason történelmének legtöbb pontját kapták hazai pályán a Seahawks ellen, nem ilyen kezdésre számítottak a hazai szurkolók. Ha a Chargers szóba került, az embernek először mindig a sérülés jut az eszébe, és sajnos ezúttal sem hazudtolták meg magukat, most Denzel Perryman esett ki a linebacker sor közepéről nagyjából 8-10 hétre, így az alapszakaszban is ki kell hagynia pár meccset. Jó hír viszont, hogy a tervek szerint október környékére már visszatérhet Mike Williams, a csapat első körös újonc elkapója, és pályára is léphet abban a hónapban.

 

 

A Saints körül most az orvosok csapták ki a balhét, amiért sorozatosan derülnek ki a játékosok sérülései, amiket ők nem vettek észre. Két ortopédust el is küldtek a legutóbbi balhé során, ami Delvin Breaux körül alakult ki, miszerint nem vették észre, hogy a cornernek szárkapocscsont-törése van. Ha már Breaux, a Saints rárakta a trade listára a jóformán egyetlen használható cornerét, de a sérülés miatt egyelőre nem fognak találni cserepartnert. Marshon Lattimore sem léphet pályára, ahogy Max Unger sem, utóbbi viszont a jövő héten már akár kaphat pár snapet.

 

Kedd

New York Giants@Cleveland Browns, 2:00, Sport2

 

Az előszezon második hetének zárómeccsét is láthatjuk majd a TV-ben, ahol könnyen kifoghatunk egy sztárparádét. A Gaints támadófala ugyanis nem állt a helyzet magaslatán a Steelers ellen, aminek hála Myles Garrett egy Watthoz hasonló teljesítményre számíthat. A támadósort ismét Brock Osweiler vezetheti kezdőként a pályára, és Joe Thomas szerint az alapszakasz nyitóhetén is ez lehet a felállás, hiába volt elég jó bemutatkozása DeShone Kizernek is. Két támadófalember, Joel Bitonio és Cameron Erving biztos nem lép pályára.

 

A Giants néhány játékosa számára nem úgy alakult az előszezon ahogy azt várták. Paul Perkins vagy Ereck Flowers kimondottan pocsék preseasonön van túl eddig, ami miatt akár a kezdőpozíciójuk is meginoghat, de Geno Smith sem azt igazolta, hogy megéri őt akár csak csereirányítóként is alkalmazni. Ugyanakkor az újonc Davis Webb sem volt sokkal meggyőzőbb, az ő draftolását több korábbi játékos is kritizálta, látva a borzalmas támadófalat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!