Connect with us

Hír

T.J. Ward trade blockra került a Broncosnál?

Egyre jobban közeledünk az alapszakasz kezdetéhez, így minden csapat és general manager igyekszik kialakítani a végleges keretét. Ilyenkor elő szokott fordulni, hogy a teljesen nyilvánvaló cutok mellett egy-két érdekes hírre is lelhetünk. Ilyen a T.J. Ward körül felröppent pletyka is.

 

 

Elsőre hatalmas kacsának tűnhet az állítás, ugyanis amellett, hogy egyetlen szót nem hallottunk a dologról, több érv is van Ward megtartása és maradása mellett. Többek között az, hogy a Broncos secondary az elmúlt két évben zsinórban a legkevesebb passzolt yardot engedte, az elhíresült No Fly Zone-ba pedig Ward is beletartozik. Ráadásul Ward a játéka kiválóan egészíti ki Darian Stewartot, aki fénykorát éli a kiváló boksz safety mellett.

 

Na, de akkor mi alapja lehet mégis a címben feltett kérdésnek? Érdekes módon több indok is van rá. Kezdjük a legnyilvánvalóbbal. Ward már 30 éves játékos, akinek bár a rutinja megvan, posztján ez nem feltétlenül előny. Ráadásul Ward erőteljes, fizikális játékát sokkal nehezebb fenntartani erőnlétileg ebben a korban, mint sok más safety stílusát. Ha ez nem lenne elég, akkor elég csak arra gondolni, hogy Ward a következő – utolsó szerződés szerinti évében – 4.5 milliót keres, ami elsőre nem tűnik soknak, de a korosodó safetyket nem szokták ennyire se megfizetni.

 

Ennyi nem volt elég a pro-kontra érvekből? Akkor következzen még egy érdekes információ. A safety poszt a Broncos legtelítettebb posztja, ugyanis a két kezdőn kívül, a másodéves Justin Simmons és Will Parks, valamint négy rookie várja a lehetőséget. Azt gondolhatnánk ez átbillenti a távozás felé a mérleget, de a hat (akár) Ward helyettesítésére szánt játékos közül, Justin Simmons a leginkább kész játékos, csakhogy ő inkább free safety. Megvan benne a képesség, hogy box safety poszton is elboldoguljon, de messze nem olyan hatékony, mint Ward. Az utolsó indok Ward maradása mellett, hogy a 4.5 milliós fizetés nem csak nekik, de más csapatnak is hatalmas luxus lehet egy 30 éves safety-ért, így a sok pro érv ellenére a maradása a valószínűbb opció.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!